Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna prostok?tna czy trójk?tna?

Gość

Recommended Posts

Przewaga jednej nad drugą jest taka sama jak przewaga Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi.

Wadą natomiast takiej narożnej wanny są krzywe krawędzie do okafelkowania.

A na poważnie to co kto lubi.

Ja wstawiam narożną, bo mi się podoba i mam dużo miejsca na 12 m2 łazienki.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Rafter dnia 2002-05-13 22:32 ]

Rzeczywiście kwestia gustu i możliwości finansowych.

Mam dużą łazienkę i w zasadzie mógłbym kupić narożną ale te są produkowane chyba wyłącznie z żywic epoksydowych. Jak chce się wannę stalową z porządną powłoką trzeba pozostać przy prostokątnej.

Wanny z tworzywa ładnie wyglądają przez kilka lat dopóki ich powierzchnia się nie porysuje.

wszystko co jest powyżej i dotyczy wanien `trójkątnych` nie jest prawdą przy wannie o wymiarach min 140 cm (przyprostokątna).

ja taką wanne mam u siebie włazience już 8 lat jest akrylowa i nie ma mowy żeby żółkła od promieni słonecznych chyba że od wody ale to można załatwić środkami czyszczącymi . co zaś tyczy się wygody rozłożenia się w tej wannie też jest większa niż w trójkątnej (ma szersze owalne dno od swojej prostokątnej koleżanki). niewątpliwym minusem jest to ,że wchodzi trochę więcej wody co dla ludzi korzystających z forum jest dosyć ważne , nie przejmują sie tym zapewne ludzie budujący domy 900 m2 .dużym minusem jest też to ,że jest trochę powierzchni do szorowania.

stanowczo odradzam małe wanny `trójkątne` mniejsze od 120 cm ,ponieważ wyglądają dosyć kiepsko,wtedy lepsza jest prostokątna.wszyscy którzy takie wanny mają informuję,że jest to tylko moja opinia .

tak nawiasem mówiąc jeżeli ktoś chcę kupić taką 140x140 mam do sprzedania .dla mnie minusem jest jej kolor czerwony,ale może dla kogoś jest to plus.

HEJ!