Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz TQD Hurricane 165 - warto?

kolorado

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Odkurzacze TQD to kolejny chiński wyrób na naszym rynku. Firma importująca nie podaje producenta ale łatwo to wyszukać na chińskich stronach. Co do jakości hmm.... Pojawiły się na rynku stosunkowo niedawno więc i o opinie trudno. Na oceny trzeba poczekać z 10 lat bo to taki sensowny okres przy żywotności markowych wyrobów.

http://www.alibaba.com/product-gs/402852048/Bagless_Central_Vacuum_Systems/showimage.html

Zjawisko cyklonu można wywołać bez względu na rodzaj zastosowanych filtrów tj. stałych i ruchomych. Teoria o której piszesz została wysnuta w nierzetelnym artykule, wystarczy poczytać dane o filtrach na stronach producentów . Gniazdo w obudowie odkurzacza nie wyklucza działania cyklonu ale w momencie jego używania nie powstanie cyklon tylko śmieci będą wirować wzdłuż osi odkurzacza ( jak koło w samochodzie). W praktyce nic się nie stanie. Odkurzacz będzie ciągnął. Nie stosuje się takich gniazd w odkurzaczach z filtrem stałym i w tych bez filtrów.

Ogólnie to trochę dziwne, bo jaki artykuł nie czytałem to cyklon wykluczał się z filtrem workowym i gniazdem w obudowie a tu jest wszystko. Czyżby ktoś się pomylił?? albo Chińczycy już to potrafią?? :)

W Beamach jest gniazdo w obudowie i cyklon. Poza tym gdzie wyczytałeś że w Hurricane jest worek?

• 2 months później...
  • 6 months później...
Miałem TQD totalna pomyłka (całe szczęście, że zwróciłem jak był jeszcze na gwarancji) SZCZERZE ODRADZAM CHIŃSZCZYZNA, testowałem też BEAM'a-również mnie nie przekonał. Wyglądał jak zabawka, moim zdaniem postawili na design a nie na funkcjonalność, ale Panowie nie o to chyba chodzi. (kobietom zapewne sie spodoba :-). Ale do rzeczy...jakiś rok temu zakupiłem niemieckiego BVC. I to jest produkt, który z ręką na sercu mogę polecić. Działa rewelacyjnie, siła ssąca najlepsza porównując z poprzednimi, które miałem. Kupiłem Go z jakiejś firmy w Grudziądzu, mogę poszukać faktury jakby Ci zależało. Z tego co wiem sprzedaje je też ktoś w stolycy. Kolega ostatni zakupił BVC z wyższej półki z tego co wiem też zadowolony. Wiadomo deutschland, deutschland......:-)

Miałem TQD totalna pomyłka (całe szczęście, że zwróciłem jak był jeszcze na gwarancji) SZCZERZE ODRADZAM CHIŃSZCZYZNA, testowałem też BEAM'a-również mnie nie przekonał. Wyglądał jak zabawka, moim zdaniem postawili na design a nie na funkcjonalność, ale Panowie nie o to chyba chodzi.

Zwróciłeś na gwarancji bo Cię nie przekonał?

Super gwarancja :), tez taką chcę.

Inna sprawa że to prawda to Chińszczyzna. Poza ty nie-naprawialny silnik czyli jednorazówka.

Edytowane przez jewrioszka

TQD zwróciłem, bo się zepsuł, a testowany przeze mnie Beam po prostu nie spełnił moich oczekiwań. Tak się składa że pracuję w dużej firmie produkującej wentylatory i m.in. odkurzacze przemysłowe i mam mgliste pojęcie jak powinien wyglądać odkurzacz i czego można od niego oczekiwać.

Pozdrawiam "dwupostwiec"

Zakupiłem z alledrogo, przyżydziwszy kasy. Taaa jeszcze może napiszę Ci ile mam na kwitku, co z tego, że napisze Ci jakie odkurzacze robi firma w której pracuję, skoro i tak Ci to nic nie powie. COMPI jak już jesteś taki dociekliwy to podeslij mi maila to Ci napiszę, albo nawet rysunek w Inventorze podeślę jeżeli aż tak Ci zależy. Naprawdę nie ma problemu. Napisze człowiek swoją opinię to zaraz jest odbierany jako dealer, krętacz lub oszust. Najlepiej kupić i samemu się przekonać na własnej d.... Jednymi słowy KUPUJCIE CHIŃSKIE SPRZĘTY jak Was na to stać. KONIEC WĄTKU