kolorado 11.02.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Miał ktoś styczność, lub posiada taki odkurzacz? Czy jest on coś wart, głównie chodzi o jakość i awaryjność, bo generalnie parametry do ceny ma zachęcające.Mam na myśli to: http://www.tqd.com.pl/produkt.php?id=56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tajaba 02.03.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Odkurzacze TQD to kolejny chiński wyrób na naszym rynku. Firma importująca nie podaje producenta ale łatwo to wyszukać na chińskich stronach. Co do jakości hmm.... Pojawiły się na rynku stosunkowo niedawno więc i o opinie trudno. Na oceny trzeba poczekać z 10 lat bo to taki sensowny okres przy żywotności markowych wyrobów. http://www.alibaba.com/product-gs/402852048/Bagless_Central_Vacuum_Systems/showimage.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 03.03.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ogólnie to trochę dziwne, bo jaki artykuł nie czytałem to cyklon wykluczał się z filtrem workowym i gniazdem w obudowie a tu jest wszystko. Czyżby ktoś się pomylił?? albo Chińczycy już to potrafią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tajaba 03.03.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zjawisko cyklonu można wywołać bez względu na rodzaj zastosowanych filtrów tj. stałych i ruchomych. Teoria o której piszesz została wysnuta w nierzetelnym artykule, wystarczy poczytać dane o filtrach na stronach producentów . Gniazdo w obudowie odkurzacza nie wyklucza działania cyklonu ale w momencie jego używania nie powstanie cyklon tylko śmieci będą wirować wzdłuż osi odkurzacza ( jak koło w samochodzie). W praktyce nic się nie stanie. Odkurzacz będzie ciągnął. Nie stosuje się takich gniazd w odkurzaczach z filtrem stałym i w tych bez filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.03.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ogólnie to trochę dziwne, bo jaki artykuł nie czytałem to cyklon wykluczał się z filtrem workowym i gniazdem w obudowie a tu jest wszystko. Czyżby ktoś się pomylił?? albo Chińczycy już to potrafią?? W Beamach jest gniazdo w obudowie i cyklon. Poza tym gdzie wyczytałeś że w Hurricane jest worek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tajaba 03.03.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 tu jest to napisane: http://www.tqd.com.pl/produkt.php?id=56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.03.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 tu jest to napisane: http://www.tqd.com.pl/produkt.php?id=56 Mógłbyś zacytować ten fragment, bo jakoś nie umiem znaleźć. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tajaba 03.03.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Unikalny system filtracji: cyklon + filtr samoczyszczący zapewnia długa pracę odkurzacza bez konieczności wymiany i czyszczenia filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 04.03.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 no wlasnie przez filtra samoczyszczacy wywnioskowalem ze chodzi o odwrocony worek...jak np robi to beam...ale czy wowczas jest mozliwy cyklon?? Nie wiem w muratorze np byl o tym artykul i stwierdzali ze jedno wyklucz drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 04.03.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Czyli filtr samoczyszczący oznacza worek, nie wiedziałem. Skoro Beam ma tak samo, a też twierdzą że jest cyklon, to może jednak to możliwe. Z tego co wiem ten Hurricane to kopia Beama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 07.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 No ja mam beama i muszę powiedzieć że z zewnatrz wygląda bardzo podobnie do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.05.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Samoczyszczący się worek ? Czy aby na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reamer 19.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ja nie za bardzo ufam pojedyńczemu filtrowi. To urządzenie ma działać latami. Kupiłem w Niemczech odkurzacz firmy BVC http://bvc-vac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=222&Itemid=227Niestety, chyba nikt ich w Polsce nie sprzedaje.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu74 19.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Miałem TQD totalna pomyłka (całe szczęście, że zwróciłem jak był jeszcze na gwarancji) SZCZERZE ODRADZAM CHIŃSZCZYZNA, testowałem też BEAM'a-również mnie nie przekonał. Wyglądał jak zabawka, moim zdaniem postawili na design a nie na funkcjonalność, ale Panowie nie o to chyba chodzi. (kobietom zapewne sie spodoba . Ale do rzeczy...jakiś rok temu zakupiłem niemieckiego BVC. I to jest produkt, który z ręką na sercu mogę polecić. Działa rewelacyjnie, siła ssąca najlepsza porównując z poprzednimi, które miałem. Kupiłem Go z jakiejś firmy w Grudziądzu, mogę poszukać faktury jakby Ci zależało. Z tego co wiem sprzedaje je też ktoś w stolycy. Kolega ostatni zakupił BVC z wyższej półki z tego co wiem też zadowolony. Wiadomo deutschland, deutschland...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 21.11.2011 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Miałem TQD totalna pomyłka (całe szczęście, że zwróciłem jak był jeszcze na gwarancji) SZCZERZE ODRADZAM CHIŃSZCZYZNA, testowałem też BEAM'a-również mnie nie przekonał. A mnie nie przekonuja reklamy jednopostowcow Na tym forum osiagaja odwrotny efekt do zamierzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.11.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Miałem TQD totalna pomyłka (całe szczęście, że zwróciłem jak był jeszcze na gwarancji) SZCZERZE ODRADZAM CHIŃSZCZYZNA, testowałem też BEAM'a-również mnie nie przekonał. Wyglądał jak zabawka, moim zdaniem postawili na design a nie na funkcjonalność, ale Panowie nie o to chyba chodzi. Zwróciłeś na gwarancji bo Cię nie przekonał? Super gwarancja , tez taką chcę. Inna sprawa że to prawda to Chińszczyzna. Poza ty nie-naprawialny silnik czyli jednorazówka. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez jewrioszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu74 21.11.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 TQD zwróciłem, bo się zepsuł, a testowany przeze mnie Beam po prostu nie spełnił moich oczekiwań. Tak się składa że pracuję w dużej firmie produkującej wentylatory i m.in. odkurzacze przemysłowe i mam mgliste pojęcie jak powinien wyglądać odkurzacz i czego można od niego oczekiwać.Pozdrawiam "dwupostwiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 22.11.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Taki znawca kupił podłe TQD? Taniej byłoby z taką wiedzą samemu coś skonstruować, a przynajmniej napisać ajkie to cuda produkuje twój zakład pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu74 23.11.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Zakupiłem z alledrogo, przyżydziwszy kasy. Taaa jeszcze może napiszę Ci ile mam na kwitku, co z tego, że napisze Ci jakie odkurzacze robi firma w której pracuję, skoro i tak Ci to nic nie powie. COMPI jak już jesteś taki dociekliwy to podeslij mi maila to Ci napiszę, albo nawet rysunek w Inventorze podeślę jeżeli aż tak Ci zależy. Naprawdę nie ma problemu. Napisze człowiek swoją opinię to zaraz jest odbierany jako dealer, krętacz lub oszust. Najlepiej kupić i samemu się przekonać na własnej d.... Jednymi słowy KUPUJCIE CHIŃSKIE SPRZĘTY jak Was na to stać. KONIEC WĄTKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu74 23.11.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts