robertkraków 11.02.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam!!!W tym roku rozpocznę budowę domu, (małopolska,pow.Chrzanów) budowa będzie rozłożona na kilka najbliższych lat.W ostatnim czasie otrzymałem warunki zapewniające przyłączenie do sieci ENION S.A.i dostawę energii eletrycznej o mocy przyłączeniowej 11kW. W/w warunki przewidują wykonanie TYMCZASOWEJ LINI ZASILAJĄCEJ.(zabezpieczenie główne 20A) Odległość najbliższego słupa od mojej działki to ok. 70m. W związku powyższym rodzi się wiele pytań:- czy koszty budowy tej lini ja pokryje? (czy do granicy mojej działki wykonuje to Enion?) jak duże mogą być to koszty???-warunki przewidują wstawienie słupa na skraju mojej działki,czy to będzie słup normalnych wymiarów czy niski na czas budowy??-Wiem że przyłącze budowlane wiąże się ze stałą opłatą co miesięczną,która zależna jest od ilości kW, czy w tej sytuacji mogę zmniejszyć moc na czas budowy??-jeśli zdecyduje się na tymczasowe przyłącze na czas budowy to jakie koszty poniose przy zmianie na przyłącze stałe,docelowe??? Jeśli podobna tematyka się pojawiła to przepraszam!!Proszę o pomoc i poradę!Z góry dziękuje!!Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts