EWBUD 28.02.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Porażka z tymi tynkami.Jak się skończyła sprawa? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.03.2013 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Porażka z tymi tynkami. Jak się skończyła sprawa? pozdrawiam jak z tynkami A no tak że mam jeden wyrok czekam na drugi - wyrok nakaz zapłaty, pusty portfel- sad,adwokat, biegły i małe szanse na odzyskanie czego kolwiek A decyzja biegłeło jednoznacza odpaść odpadnie wszystko, czyli trzeba całość skuć obecnie bede szukał wsparcia wśród producentów tynków może ktoś pomoże i w zamian za reklamę chociaż materiał podrzuci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 09.03.2013 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Co tu pisać końca nie widać.. Był na budzie biegły a nawet sądowy. Facio szukał nas, aż znalazł. Oczywiście pojawił się też wspaniały wykonawca. No i się zaczeło od samego wjazdu biegłego, a opisze tak: podjazd do domu długości 40m i szerokości 4m usupany tak że wjeżdzając po prawej stronie jest niecka i jak jest śnieg czy inne ustrojstwo tworzy się kałuża, oczywiście jak był biegły to był śnieg i lekki mrozik, a pare dni wczesniej odwilż. Biegły tu i tam zamiast pojechac po śladach aut, postwnowił zaparkować po prawej stronie - nie opisze zdziwienia kiedy nagle autko się przechyliło lod pekł i prawa strona auta znalazła się szybko i gwałtownie jakies 30-40 cm niżej od lewej - moj komentaż no to many pozamiatane. Udało się auto wypchnąć - bez strat w ludności. Zaprosiłem gościa i partacza na plac boju.Biegły jak by to powiedzień może ma wiedze i wogóle ale już nawet na emeryturę tuska się łapał bo jak sam oświadczył ma 75 lat. Nażędziem pracy biegłego było jego sokole oko - nie miał miarki ani kontownika, pożyczył od kolegi łate 2m długości - która jak się okazało z lewej i prawej różnie pokzywała. Całę śzczeście udało sie wytłómaczyć że nie chodzi o jakość usługi a głównie o technlogie wykonia, No wiec biegły polecił dokonać odkrywek fleksem - w dwóch punkach, po nacieciu ostatniej linii oczom ukazał sie .....Spadający na podłogę kwadrat tynku. Mhyyy pomyślał Biegły z wykonawcą. No zła technologia była.- Wiec jak Pan to robił- pyta biegły - oczywiście ściany myłęm szprzycowałem potem tynk - odpowiada wykonacwca- a ten gips to z kąd pod tynkiem ???- no pewnie z sufitu kawałek się zabrudził -no kawałek 4m szeroki i 2,7 wysoki - wtrąca inwestos - to tylko jeden kawałek a mamy ich tyle ile ścian wszedzie - a sufit Pan gruntował - biegły - nie bo my tylko belki - a pustaki to co - a bo nie trzeba - wykoanca I taka była 2h gadka, a bo to technolagia, a bo krzywe ściany, a bo stawka za mała, co biegły skwitiwał ogładał Pan budynek prze pracą - no oglądałęm - cene Pan uzgodnił -- mnyy - NO TO WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY , to nie baba w domu co przed ślubem "uważaj złotko bo błotko! a po nie widzisz sieroto że leziesz w błoto" tu się ściany nie krzywią prze noc i focha nie strzelają, a do technologi to mam to - wyjęta została płapka na mole wydanie 1955 - ma ją jeszcze z technikum pochwalił się biegły poczym przewetował strony i znalałs tynki nakładane maszynowo - a mówiją że komuna zacofana była, no i czyta szpryc nażut, gładz ..- ale teraz technologia - szybko przerywa wykonaca - To proszę mi pokazać gdzie to jest napisane No i tak się to obyło dostałęm teraz opinie biegłego który stwierdził że. Sufity trzeba skuć - 1500 kucie wywóz ściany trzeba skić - 6000 kucie wywóż mam za opinie zaołacić jeszcze 700 zł a 1000 już sad mi zabrał - a to tylko zaliczka czyli mamy 14000 do zwrotu, 1700 biegły, 1000 koszta sadowe, mecenas 2400 plus 23VAT odestki etc etc i jeszcze komornik jakies 400zł odesetki za jakieś 2 lataTaniej było ze strebra dać te tynki zrobić . A odzyskałem ja k to tej pory - 1 wpłta od komornika 2,56zł - myśłem że to jakaś pomyłka - nie to zajecie było 95,6 ale odjęte zostały koszta egzekucji - o fuckpotem była licytacja gdzie majątek dłużnika został sprzedany za kwotę 3758zł z czego ja dostaęłm tylko 2998 - reszta to koszta egzekucji. Jakrze prawidzie są słowa człowieka z buszu "Polska, to dziwny kraj" ba rzekłbym busz europy w końcu do my many najdroższy 1km autostrady wiec i koszta egzekucji są cholendarne. Ps sprzedam dług lub zatrudnie osobnika na umowe-zlecenie Sory za skład i ład ale palce nie nadążają za głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 14.03.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 W dniu zalewania piękna pogoda że wytrzymać nie szło lało się po nas niemiłosiernie chyba dowaliło za 30 celcjuszy I co teraz z tym betonem żadnego przykrycia tylko lanie wody no to laliśmy tak ze na betonie powstała 5 cm warstwa wody (szalunki były wyższe) Rada nr 2 po zalaniu przydało by się czym przykryć beton jak będzie gorąco. to jeszcze gorzej, powstanie efekt cieplarniany i wtedy może odparzyć się betonik, jak grzeje trzeba plastyfikatora dodać do betonu ale to w zakresie betoniarni no i opór po 3 -4 godz lać wodą tylko kontrolując czy odpowiednio stwardniał, można wypłukać mleczko z wierzchu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 14.03.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 ja bym się tak na forum nie chwalił tym zakupem z parku i nie wiem czy mam rację ale na drzewo konstrukcyjne najlepsze jest drzewo w przedziale 80-120 latz czerwca przeskoczę do końca lipca. W miedzy czasie z ważniejszych rzeczy kupiliśmy drewno na więźbę prosto z mazurskich lasów z parku co by nie było legalnie drągi licząc średnio po ok 150-200 lat największy ma ponad 1m średnicy. Razem ponad 27m3 przyjechało na zgrabnym aucie i zostało zwalone. Poruszają się prace na fundamentami ustaliliśmy że będzie 7 warstw. (pisząc ten post czyli po 1,5 roku wiem że powinny być ich 10). przechodzące ulewne deszcze zalewały nas średnio raz w tygodniu glina ze stały zrobiła się mazią nie można chodzić bez ciaplania. Bale będzie ciał tartak przewoźny. Ze względu na coraz większą ilość pracy i same fundamenty które się ciągną i ciągną przydał by się ktoś do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 14.03.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) szok Odnośnie tynków to tak jak nie chcesz mieć takich problemów to 1. nie bierz partaczy - nistety czesto się człowiek dowiaduje po fakcie 2. nie bierz doliny nidy Oczywiście tynki odpadają dalej takimi pięknymi płatami Mam wrażenie że klej biurowy ma większą przyczepność niż tynk z Doliny Nidy A klej a mąki to już by był luksus w fabryce, a może jak tak Atlas oszczędza na cemencie to niech mąkę sypie do tynku będzie lepiej trzymać. Radzę omijać Pana Kalkę i firmę Kal-tech z Inowrocławia szerokim łukiem. Ponieważ wykonawca ma w poważaniu wiec spotkamy się w sądzie. Ale cóż tak to jest jak się zapłaci za szybko - mogłem czekać aż wyschnie. Edytowane 14 Marca 2013 przez pompiarz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pompiarz1984 14.03.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 ogólnie super to wszystko ogarniacie:) podoba mi się tylko te tynki współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 16.03.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Czy wykonawca dawał obrzutkę przed tynkami?Ja mam Dol. Nidy i gipsowy i cementowo wapienny i nic mi nie odpada i nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.03.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Wykonawca twierdzi że dawał obrzutkę - tak tylko twierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.03.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 ja bym się tak na forum nie chwalił tym zakupem z parku i nie wiem czy mam rację ale na drzewo konstrukcyjne najlepsze jest drzewo w przedziale 80-120 lat ja nie wiem ale http://pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Sosny_Taborskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 18.03.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 trza było płyty KG kleić i mieć spokój:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 19.03.2013 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Z tynkami masz racje ale cóź kredyt wziołem to i na bogato miało być teraz już dwa lata bedą - trzeba było skromnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 22.03.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Na Twoim miejscu zainteresowałbym się gdzie wykonuje aktualnie prace i dostarczałbym inwestorom zdjęcia z Twojej budowy. Jeśli pracuje jako podwykonawca na inwestycjach podeślij tam komornika żeby przejął jego płatności za wykonane prace lub jego sprzęt czyli agregat. Oczywiście trzeba zrobić to zgodnie z prawem.Jestem przedstawicielem handlowym hurtowni budowlanej i handluję między innymi tynkami, nigdy nie widziałem aż takiego partactwa bo mniemam że wykonawca sprawdził czy tynk nie był przeterminowany bo to mógł też być powód Twoich problemów.Życzę szybkiego i szczęśliwego zakończenia problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 27.03.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No gratuluję domu i samozaparcia. Piknie, piknie. Tylko szkoda tych tynków. A może wynająć firme windykacyjną w postaci Borysa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 02.04.2013 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Borys dobry - ale sam możesz się szybko stać dłużnikiem takiego Borysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 28.04.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 znam Twój ból kolego ja mam podobną sytuację.... zapraszam do lektury http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2719&pp=20&page=124&do=discuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 28.04.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Na Twoim miejscu zainteresowałbym się gdzie wykonuje aktualnie prace i dostarczałbym inwestorom zdjęcia z Twojej budowy. Jeśli pracuje jako podwykonawca na inwestycjach podeślij tam komornika żeby przejął jego płatności za wykonane prace lub jego sprzęt czyli agregat. Oczywiście trzeba zrobić to zgodnie z prawem. Jestem przedstawicielem handlowym hurtowni budowlanej i handluję między innymi tynkami, nigdy nie widziałem aż takiego partactwa bo mniemam że wykonawca sprawdził czy tynk nie był przeterminowany bo to mógł też być powód Twoich problemów. Życzę szybkiego i szczęśliwego zakończenia problemu. ja tak robię tam gdzie się ogłasza mój wykonawca - wstawiam ostrzegawczo galerię zdjęć moich tynków. ja się naciąłem - może innym uda się wybrać ekipę godną wydanych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugra 28.04.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 "- a ten gips to z kąd pod tynkiem ???- no pewnie z sufitu kawałek się zabrudził " Czy dobrze rozumiem że sufity z tynku gipsowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 03.05.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 podejrzewam ze całe były cementowo wapienne - tylko pewnie jakiegoś gipsu na ścianę rzucił partacz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.05.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 "- a ten gips to z kąd pod tynkiem ??? - no pewnie z sufitu kawałek się zabrudził " Czy dobrze rozumiem że sufity z tynku gipsowego? tak na sufitach byl tynk gipsowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts