Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do MAJA 2 Ani I Rafała

Recommended Posts

• Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć,

Budowa robi wrażenie, zaplecze jak trzeba...

Jeśli chodzi o OKNA to nie dajcie się zwieść na k=0,5... spytajcie się sprzedawcy ile k wynosi dla całęgo okna ( na rynku nikt nie produkuje nic lepszego jak k = 0,8 - chodz i to naciagane).

Jeśli się mylę to poprawcie, budujecie raczej normalny domek, nie żaden pasivhaus:)

To nie macie co kompinować z oknami, jeżeli nie są to jakieś wiekie tafle okienne (min. 2-3m2), to kupujcie "normalne" - według was...

A różnicę wydajcie na zaizolowanie poddasze - 25cm wełna, i ścian - 15 styro....

Wybór nalezy do was...

...a se zajrzałem z rewizytą...BasH'a tu jeszcze nie było? .... traci reflex... :D

Heh - widzisz. Starzeję się : ) Trzydziecha na karku, świeżo pocerowany, to i reflex gorszy... Ale idzie ku lepszemu.

Fajnie, że jest kolejny dziennik budujących ile się da własnymi siłami.

Taka prośba-rada do kalio: wrzucaj fotki przeskalowane do np. 500pix na szerokości. Będą się duużo szybciej ładowały i oszczędzisz transferu oblimitowanym (CDMA/gprs itp.) Polecam IrfanView. W razie potrzeby pomocy (OCB) - pisz priva. Pozdrawiam i powodzenia.

Heh - widzisz. Starzeję się : )

Taka prośba-rada do kalio: wrzucaj fotki przeskalowane do np. 500pix na szerokości. Będą się duużo szybciej ładowały i oszczędzisz transferu oblimitowanym (CDMA/gprs itp.) Polecam IrfanView. W razie potrzeby pomocy (OCB) - pisz priva. Pozdrawiam i powodzenia.

Zrobi się zamiast 800 bedzie 500

Edytowane przez kalio

Pisałem głównie pod kątem wcześniejszych fot (3 648px × 2 736px (przeskalowany do 600px × 450px)), bo z bobasem jest już ok (800 pix może być, ale ponad 1000 bez linku do oryginału nie ma sensu, bo na forum i tak nie ma tyle miejsca) - optimum do przygotowania to chyba 600 pix na szerokości - do tyle chyba forum pozwala. pozdr

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Jak chłop nie będzie kosił to sąsiad skosi też za niewielką opłatą :)

No no byle sąsiada na swój teren za bardzo nie wpuszczać, bo się jeszcze innymi obowiązkami mężowskimi zainteresuje :]

zakupy elektryczne jutra jak checi dopiszą zaczynam kuć sciany :))

Heh. Ja dziś zacząłem wykuwać wnękę pod rozdzielnię i wprowadzenie WLZ. Niedoceniłem suporka i wziąłem tylko flexa 220 i siekierę... Poległem i jutro zabieram więcej sprzętu : )

Edytowane przez BasH