MusiSieUdac 20.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Wiesz co reki sobie uciac nie dam ze mam piasek bo kaleka moge zostac:), ale robilismy odwierty i z badan geologicznych wyszlo ze sam piaseczek i tego sie trzymam. Ale jak patrze co sie dzieje na dole ( nasza dzialka jest na wzgorzu) to od razu wspolczuje sasiadom, wciaga mokra glina jak bagno, a co my mamy w srodku to naprawde to sie okaze jak wykopiemy. Baj de łej o ile laskawie zjawia sie koparkowi Ps. Podziwiam to co juz zrobiliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 ..a czemu nie szalowaliscie schodow podczas zalewania stropu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 21.03.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ..a czemu nie szalowaliscie schodow podczas zalewania stropu??? Tak jak pisalem slubna malo zdecydowa ja jeszcze bardzier, a wylac i potem kuc to ja pier..... juz sie nakulem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 21.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Fajnie - jesteśmy na tym samym etapie - dziś zrobiłem najbardziej upierdliwą bruzdę w betonie pod wejście wlz i wyjście prądu na gospodarczy. Kiedy montujecie okna? Ja miałem na koniec marca, ale pogoda dała ciała, nie zdążyłem z tynkiem pod bramę garażową i montuję za miesiąc. W tym czas podkuję wszystkie bruzy pod prąd i posprzątam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 21.03.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 napisze tak spiewnie many many many ........ brak czekamy na wyrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 22.03.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) Jakas masakra ta wilgoc, a na jakiej zaprawie kladliscie bloczki cementowej czy cementowo-wapiennej?? Edytowane 22 Marca 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 23.03.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 cement wapno odziwo wilgoć wychodzi tylko tam gdzie byl dysperbit bo tam gdzie sa bloczki nie pomalowane czegos takiego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 23.03.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Cześć,Dziwna ta sprawa z tą wilgocią, a czy ta ściana czasem nie jest od strony stawu?Jak pamiętam masz glinkę, weź odkop wykopy do ław, i zostaw na parę dni,zobaczysz czy woda podchodz z grutu czy nie?Woda zbiera się na ścianie zewnętrznej czy wewnętrznej? bo nie do końca rozumiem...Przemyśl wykonanie drenażu opaskowego z odprowadzeniem do stawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.03.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ja bym obstawiala na wine zaprawy cementowo -wapiennej, dlatego kazdy krzyczy ze do bloczkow w gruncie tylko cementowa. Gdzies juz tu na forum widzialam, takie cudo. Bloczki na cementowo-wapiennej zaprawie posmarowane dysperbitem i po zimie zaczela wychodzic taka biala wilgoc, suma sumarum okazalo sie ze to przez ta zaprawe i wapno tak reagowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.03.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 po na czarnym dyspericie widac, a tam gdzie nie pomalowane moze dawno pooo...szlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 23.03.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Cześć, Dziwna ta sprawa z tą wilgocią, a czy ta ściana czasem nie jest od strony stawu? nie Jak pamiętam masz glinkę, weź odkop wykopy do ław, i zostaw na parę dni, zobaczysz czy woda podchodz z grutu czy nie? Nie podchodzi, w kotłowni mam niżej do samych ław i jest spoko Woda zbiera się na ścianie zewnętrznej czy wewnętrznej? bo nie do końca rozumiem... Zbiera na scianie wewnetrzenej pomiedzy garazem a holem (w holu chudziak wylany na wysokości 7 bloczkow w garazy piasek na 3 bloczkach) Przemyśl wykonanie drenażu opaskowego z odprowadzeniem do stawu... Jest drenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 24.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mam podobnie zrobione jeżeli chodzi o ścianą pomiędzy garażem a hollem, ale nie smarowałem jej dysperbitem od strony garażu:)Powiem, że u mnie ekipa która murowała ściany fundamentowe stosowała dodtaki do zaprawy w płynie...Uważam, że znacznie lepiej sprawdzają się...Jeżeli woda wychodzi w garażu to wygląda na to, że jest z drugiej strony i ciśnie na mur:)Nie zdazyło Ci się przed wylaniem chudziaka i zadaszeniam zalanie fundamentów przez deszcz...To może być przyczyna...U mnie taki efekt nie występuje, ale bardzo uważałem w kwestiach zalewania fundamentów przez opady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 24.03.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Stary zalewanie to malo powiedziane nie nadążałem wody wypompowywać mam chudziak obniżony o ok 10 cm poniżej bloczków i tam to dopóki dachu nie było a był sam strop to woda się z domu wylewała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 24.03.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 I masz przyczynę kolego...Jak od strony chudziaka nie dostaniesz się,to może przewiert przez ścianę naj najniżej - w spoinie - coś pomoże...Ewidentnie woda wychodzi przez ścianę...Chyba że znajdziesz inne roziązanie lub przyczynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 25.03.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 to znaczy co kuć chudziaka ???? moze przez lato odparuje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 25.03.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 wiem ze przewody sieciowe powinno się kłaść w korytkach lub w pleszu ale mam pytanie czy kład ktoś przewody przybijając je do krokwi i ciągnoł je na poddasze własnie takim sposobem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 28.03.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Może wykuj mała dziurę w chudziaku przy ściane,która puszcza tę wodę i zrób jakiś odwiert żeby zobaczyć ile tej wody jest...Możesz wykorzystać sprzęt Neta do przewiertów pod fundamentem(napisz prośbę o wykorzystanie patentu:))Wtedy sam będziesz wiedział co robić dalej... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.03.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 wiem ze przewody sieciowe powinno się kłaść w korytkach lub w pleszu ale mam pytanie czy kład ktoś przewody przybijając je do krokwi i ciągnoł je na poddasze własnie takim sposobem ??? Niskoprądowe (alarm, skrętka komputerowa, anteny, satelity) można - sieciowe (230V, niskonapięciowe zasilanie kamer) nie zalecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.03.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Niskoprądowe (alarm, skrętka komputerowa, anteny, satelity) można - sieciowe (230V, niskonapięciowe zasilanie kamer) nie zalecam... hehe piszac sieciowe mam na mysli eth, a prądowe to prądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 eth bez problemu - tyle, że jeśli leci na wierzchu strychem to czasem myszy się dobierają. Zauważyłem, że nie lubią czarnej zewnętrznej skrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts