BasH 28.03.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Tak się zastanawiam widząc budowy znajomych i Twoją co wami kieruje tak opóźniając wylewanie schodów... Fajnie tak latać po drabinach budując piętro? Czemu nie zalewałeś razem ze stropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.03.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 mhhhy Co wszystkimi to nie wiem ale nami kierowały inne schody całe drewniane na pojedynczej belce, nawet materiał mam przygotowany ale wiadomo zycie zweryfikowalo koszty Myszy mam nadzieje ze nie bede miał dlatego bede sypał celuloze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 02.04.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Ładna Alfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.04.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Kalio lepiej przyznaj sie kogo zamurowales w tych scianach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 03.04.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 A po ile ta alfa u ciebie chodzi... Zawsze chciałem mieć takie coś... pojemność 2.400... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 04.04.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 A po ile ta alfa u ciebie chodzi... Zawsze chciałem mieć takie coś... pojemność 2.400... 200-500 i jakies 5 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 05.04.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mam coś takiego jak styropina fasadowy w kropki lama 0,4 106pelenow /m3 Wiki Isotechnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 13.04.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Kalio, a u ciebie nic się nie dzieje?Nie mów, że zardzewiałeś...Nie poznaję kolegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.04.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Kalio, a u ciebie nic się nie dzieje? Nie mów, że zardzewiałeś... Nie poznaję kolegi... Dzieje dzieje Tylko jak człek ma dziecioki i trzy kobity w kawalerce to ciężko coś zorganizować czasu. Ale już nadrobiłem w dzienniku i mam nadzieje, od poniedziałku ruszymy z pełną parą. Tak czytam netBet howTo i zaczynam się zastawiać czy też nie pierdzielnąć takich modnych szarości chociaż ja to zwolennikiem tynków CW jestem. Ciągle męczą mnie okna mam drutexy ale co klient to opinia, a do innych przepaść cenowa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.04.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Wszyscy są chyba zwolennikami tynków cementowo-wapeinnych i na to gładź. Ale jak ktoś szuka oszczędności to płyta KG jest najlepszą opcją. U moich znajomych zdaje egzamin - u netbet rownież zda. Jak i kiedys u mnie Chociaż jeśli masz siłę i werwę i chcesz się pchnąć samemu na tynki to zadzieram rękawy i będę bacznie obserwował dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 18.04.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Zwracam honor...Kalega z tym sprzętem to mi imponuje...Też chciałbym na takim czymś poszaleć... Osobiście też jestem zwolennikiem tynków CW, ale bez gładzi...Byłem wychowany bez gładzi i tak zostanie... lubię naturalne nierówności...Struktury materiałów nie lubię maskować... czy to beton, zaprawa, czy drewno...A gładkości to mnie tak nie kręcą... Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.05.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 No no - do krycia dachu się szykujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 13.05.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Na razie to chyba kalio ma zarekwirowany komputer, bo nic nie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.05.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No no - do krycia dachu się szykujesz? Trafione możesz przyjechać się poduczyć Na razie to chyba kalio ma zarekwirowany komputer, bo nic nie pisze. Komputer jest tylko ja przejże wieści z innych budowli to już siły nie mam na pisanie bo mnie na dachu nerwy zjadają. A mam takie oto zadanie muszę przenieść na ścianie nośnej drzwi tzn otwór któru jest muszę zaklepać wybić nowy tylko że nowy będzie podwójny 2 x 90/80 ściana nośna - jak to zaskepić mysłem o wklejeniu tam eLki 220 ale czy to będzie trzymać, nad tą ścianą jest wieniec i działówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 17.05.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Niczego sobie, robota że aż miło popatrzeć...Co do nerwa na dachu to wiem o czym gadacie... na trzeci dzięń śnią ci się już tylko łaty, kontrłaty, gwoździe...Powiedź jak chcesz wykończyć okap i co tak faktycznie wyszło na tym dachu pod względem wymiarów?? A jak chcesz obrobić tę jakułkę? chyba musisz ocieplić najpierw ścianki, żeby wiedzieć jak podejśc dochówką... Edytowane 17 Maja 2011 przez Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.05.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tak na krótko to okapy nie są na jednym pozimie, trapezy są kopniete i wklęsłe lukarny trzeba okleić przed właściwą dachówką lub tez zostawić miejsce okap nie wiem czy bedzie blacha czy zostanie deska od czoła, pomalowanadół okapy miał być odkryty krokwie i deski są wyheblowane i pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 17.05.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Po to własnie sie łaci, żeby wyrównać... deskami czy też papą lub folią nie wyrównasz...Trzeba podkładać lub podcinać kontrałty a dopiero do nich bić łaty...Przy swoim dachu też się narobiłem... okapy naszczęście wyszły mi prosto... poza tym zawsze jakoś da się wyrównac do najwyższego... bo różnica mam nadzieję nie jest większa niż jedna warstwa dachówek... P.S.Dlatego wolełem sam sobie dach zrobić... niż wydać kasę i być wkurw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.05.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 P.S. Dlatego wolełem sam sobie dach zrobić... niż wydać kasę i być wkurw.... Ja po prostu na więźbie się nie znałem, ale patrząc na wyczyny tych co nam robili śmiem twierdzić ze zrobił bym to lepiej, bo bym się trzymał projektu. I teraz jestem wkurw. Nie jestem jakiś tam super dokładny co innego moj tata u niego nie ma "bedzie kit i bedzie git" jak spawał heba to mu się na łączeniu (dwa spawy) sz. 600 wymiar rozjechał na 2 mm i miał dylemat czy ciąć czy tylko prostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nie jestem jakiś tam super dokładny co innego moj tata u niego nie ma "bedzie kit i bedzie git"... To starsze pokolenie chyba tak ma - jak coś wymierzam z teściem to też czasem mnie aż qrw$#%#ca bierze, ale po chwili przechodzi i doceniam. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Zazdroszczę ja tak nie mam, tzn... jak mój tata przyjedzie to rzeczywiście robi co do mm... ale z tesciem to gatka zawsze kończy sie: "że można coś zrobić tak czy siak..." więc kiszka.... dlatego buduję sam... przyznam, że tam gdzie można sobie popuścić dokładności to jest ok. ale im mniejszcze elementy tym trzeba dokładniej... Powiedz kalio po ile u ciebie ta dachówka chodzi...Naprawdę nie dałeś rady znalść nic w ceramice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts