kalio 27.05.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 a wiec tak bedzie brass romańska cizzar i podstawowa jest po 1,95 +wiat na całości róznica miedzy brasem a robenem bo ten najtanszy ok 1/3 ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 27.05.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Pięknie ołaciłeś dach, pięknie:)Z jednej strony sie zastanawiam czy to trudna rzecz takie dachówki kładzenie, a z drugiej jak sie nie bać tak wysoko:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.05.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Normalnie ale się czuje ... To wcale nie jest takie trudne trzeba tylko dobrze zacząć i mieć porządny dach - ja się niestety mecze i przeklinam wykonawce. A fajowo się chodzi po takiej grzędzie. Jak mój tata się odważa nawet wchodzić to znaczy że się da. żonki jeszcze nie przekonałem ale się staram - ciekawe czego się boi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 29.05.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 To wcale nie jest takie trudne trzeba tylko dobrze zacząć i mieć porządny dach - ja się niestety mecze i przeklinam wykonawce. Witam. No widzisz , jak byś zrobił więżbę sam to nie byłoby problemu z płaszczyznami, chcesz mieć dobrze zrobiony dach - zrób sam lub stój i patrz na ręce jeżeli wiesz co i jak trzeba zrobić. Pytanie jak rozwiążesz okap i mocowanie rynnien : skropliny do rynny? , jak zrealizujesz wentylację między dachówką a papą? , i deskowaniem a ociepleniem poddasza? pozdro Tomraider Sam-Sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 01.06.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Jak Kalio miał lenia. Kalio na tapczanie siedziŁyka browar, świerszczyk śledziNa zdjęciach widać szczupłe angielki Piękne i słodkie jak dobre cukierkiI bardzo ważny z niego jest PanŻe za nic w świecie nie zrobi nic SAM O, wypraszam to sobie!Jak to ja nic SAM nie robię?A kto siedzi z CKM-em na tapczanie?A kto walnął browara na pierwsze śniadanie?A kto się namiętnie po głowie drapie?Dumając w myślach o swym okapieA kto radiowóz w garażu skitra ?To ja wasz Kalio , koleszka sprytna Nie poszedł na budowę ,bo mu się nie chciałoNie dokończył dachu , bo czasu miał małoNie przypilnował cieśli, bo nie miał ochotyTeraz połać łaci , duuużo z tym robotyNie doczyścił roweru, bo za daleko jest woda,Nie napompował koła , bo czasu mu szkoda.Miał zrobić grilla - tylko ustami mlasnął,Żonkę miał poprzytulać - nie zdążył - zasnął.Śniło mu się, że SAM na budowie ogromnie się trudził.Tak zmęczył się tym snem, że się SAM obudził. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.06.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Tomraider - jak zwykle wymiatasz:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 06.06.2011 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Kurcze wkleje to do swojego CV Niestety konstrukcja dachu jest skompikowana i dla kogoś kto nigdy tego nie robił - Ja - nie chciałem go spartolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 29.06.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Hop hop jak tam dach? Nasz też do najłatwiejszych nie należał. Co prawda sami go nie robiliśmy ale panowie fachowcy mieli z nim problem (tylko tak jakoś starali się nie widzieć pewnych rzeczy ) więc tym bardziej podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 14.07.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Kolega zaginoł gdzieś...Czy z dachu spadł...A może wpadł w taki rezim pracy,że od 6.00 do 23.00 codziennie daje z dachówka...Nie wierzą, że na wakacje wyjechał...Powiedz jak daszek idzie... jak dachóweczka się układa? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 12.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 ... i miesiąc później też bez słowa. U innych się produkuje a sam nie napisze w swoim dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.09.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Juz nadrabiam tak to jest jak są wakacje bez wakacji Nawet nie pamiętam co na urlopie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.09.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 O zleciały wakacje, a tu żadnego wpisu oj dostanie sie pewnie po głowie Po głowie to ci się dostanie głównie za dzisiejszą akcję - być u mnie na budowie bez dania znaku. Ledwie 2 godziny mnie nie było... Może ktoś wie jak to podłączyć http://img851.imageshack.us/img851/5346/201108242522a.jpg Jak w ogóle ci się łączy tego hagera? Dość ciasno pod szynami, nie? Jak go mocowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.09.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 a wiec tak bedzie brass romańska cizzar i podstawowa jest po 1,95 +wiat na całości róznica miedzy brasem a robenem bo ten najtanszy ok 1/3 ceny Mógłbyś to rozwinąć bo temat jakby mi obecnie bliski... Dlaczego zrezygnowałeś z ceramiki? Co skłoniło do betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.09.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 (edytowane) Na moim dachu gdzie mam trzy facjatki same skosy to czysta ekonomia na caly dach brass lumino - 12000brass cizar - 14000najtansza ceramika - 20 000 u mnie byla taka roznica u Ciebie może być miej Ale wolałbym ceramikę A odnoscnie hagera to wkleilem go na klej KG z tynkiem gipsowym Przy tej wielkosci i tej cenie to powinna byc stalowa, wygina sie jak rosyjska gimnastyczka podczas s......u, wydaje mi się że miałem malo przewodów ale polcznie ich to 3 dni gimnastyki nie mówiąc o łączeniu esów które nie robiłem szyną a linka 6mm2 Odnosnie wizyty to fajne osiedle "Mlodych" a znalazłem Cie po kominie najpierw komi potem na komin a potem tylko obliczyłem wypadkową z położenia słońca, wektor kierunku wiatru, wszystko wycałowałem i tak wyszło. A tak serio to spotkałem radiowóz i spytałem o takiego co robi ciagle grila gra w zielone chodzi po kominach, a oni że -pewnie pisze na FM - a ja -ooo właśnie i mi powiedzieli że odbiera auto z parkingu policyjnego i na budowie go nie ma. No to tak w skrócie. Edytowane 3 Września 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.09.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Na moim dachu gdzie mam trzy facjatki same skosy to czysta ekonomia na caly dach brass lumino - 12000 brass cizar - 14000 najtansza ceramika - 20 000 u mnie byla taka roznica u Ciebie może być miej No ja liczę w ceramice na ciupkę mniej dużej robenowskiej monzy+ Czekam na wycenę z montażem. Tak jak kiedyś pisałem - dachu się nie tykam samorobnie, więc do dachówek będzie ekipa. Równolegle będę mógł jechać z zabudową poddasza, bo na to to są w ogóle jakieś chore ceny. Chcę na wiosnę wrzucić ocieplenie, wykańczać dół, zrobić dom do takiego stanu, aby za rok o tej porze móc się wprowadzać, choćby na parter, ale bez utraty ciepła piętrem (zabudowa). pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 09.09.2011 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Cześć,No trzeba powiedzieć, że kolega pojechał po całości...Z tego co piszesz, wynika, że kazdego dotyka choroba dachowa...Jak swój układałem też śniło mi się tylko łaty, dachówka...nawet w nocy wstawałem i wchodziłem na dach:) Nie ma co domek juz wyglada...Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.09.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Na pierszy bój garaż bo to musi być najładniej http://img845.imageshack.us/img845/8725/201108312486a.jpg A sufit nie jest wytynkowany czy tylko tak u ciebie wyszedł podczas wysychania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.09.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Okna, dach, tynki widac, ze zasuwacie, a dla zony przekaz pozdrowienia i szacunek i doceniaj, doceniaj - nie jedna na dach by nie weszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 18.09.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Na sufit w garazu idzie styro wiec nie jest tynkowany reszta każdemu radze styro na suficie w garazu bo w pokoju jest bardzo zimna podłoga potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 19.09.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 hehe tynki tynki jutro wpuszczę zdjęcie tynków CW Dolina NIDY to szczęki spadną ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts