BasH 26.09.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 wiec morał i pytanie czy techniczny z Doliny Nidy Atlas zauważy to http://img851.imageshack.us/img851/7526/201109163380a.jpg Jak by ktoś tynkował z Doliny Nidy to trzeba pamiętać że: Aby uwzględnić reklamacje trzeba posiadać oryginalnie zamknięty worek tynku który został wbudowany - no kuźwa dla mnie nie awykonalne Kurcze. Szok. Ale po dzisiejszej naszej rozmowie u mnie na budowie tak cały czas analizowałem, a teraz mam potwierdzenie z fotek. Wykonawca zostawiając siki z gipsu na ścianach nie przyczynił się aż tak do oderwania. Te siki są przecież minimalne (no chyba że na fotkach nie widać śladów po całości) - cemenciak nie powinien się odspoić, w szczególności w tak korzystnych warunkach (jesień, wilgoć). Partia dupna, albo podłoże źle przygotowane. A co do worków, to ja jeszcze mam 6 oryginalnie zamkniętych worków tynku który został wbudowany - tak dla pewności Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.09.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Podłoże było ok bo i siki gipsowe trzymają i szpryc trzyma tylko jakoś ta dolinie nie bardzo się zadomowiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.09.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ulala wspolczuje, Miska brat mial to samo, uznali mu reklamacje, jakas kiepska partia tynkow wyszla i mu sie trafila, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 26.09.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Podłoże było ok bo i siki gipsowe trzymają i szpryc trzyma tylko jakoś ta dolinie nie bardzo się zadomowiła Skoro szpryc i gips trzyma, a tylko cemenciak robiony na parterze pewnie w innym dniu niż na piętrze się odspoił to albo partia cemenciaka do wymiany, albo może wykonawca dał złe proporcje woda/narzut. Tak mi się jeszcze nasunęło - masz instalacje el. w bruzdach czy na wierzchu? Jak widzisz skuwanie tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 27.09.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) instalacja na wierzchu - pod tynkami jakie skuwanie samo odchodzi nowa ipreza po brasówce tynkówka Edytowane 27 Września 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.09.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Jestem pod wrazeniem samodzielnie polozonej dachowki, wiesz dla mnie dach to jest taka materia do ktorej juz nie podchodze, podobnie jak instalacje. Tym bardziej jak najwiekszy szacun za tak trudny dach wykonany samodzielnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.09.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 PS. a co do trzymania wymiarow i jakosci mat. budowlanych to mam wrazenie ze z tym coraz gorzej, bloczki betonowe mieslimy na 24cm, ale z odchyłem do 25cm, kiero mi mowi - tak jest jak sie bierze najtansze, ja robie oczy i mowie wypust podobno I-klasa po 2,70 netto, czyli 3.30 za szt, wiec nie z tych najtanszych. Roben nam sie trafil spekany, ide z reklamacja, producent mowi, ze dopuszcza takie rzeczy i to normalne,przy murowaniu wychodzi, ze niektore pustaki sa po prostu obłe, czyli w osi srodkowej potrafia byc szersze o ok 5mm od dolnej i gornejkrawedzi zewnetrznej. Ja juz nie wierze w materialy budowlane trzymajace wymiar, nawet ksztaltki wiencowe, ktore niedawno kladlismy rozniły sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.09.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Tato ostatnio stwierdził " Za komuny było jak było ale I klasa to była jakość, a teraz z ludzi sku.... idiotów robią bo nie widać z tylu czy tylu albo "Panie tynk przykryje"" A tak właściwie to na produkcji to idzie to teraz tak przychodzi pracownik do dział u kontroli - Panie dachówka lub pustak trochę źle z formy złazł - Co to zanaczy? - No to w sumie nic - bo poleci premia - troche krzywe i wymiary się rozjechały - A dużo się rozjechały ? - pyta procownik działu JAKOŚCI- nie tak dużo może o jeden centymilimoter - 1 cm- ale bedzie pasowała - to niech będzie I tak jakieś 10 000 terfnego towaru i jak trafi na budowę samorobną a to siekierki lecą, a jak na fachowca to taki jegomość zadzwoni do PH pogaza dostanie bluze i mówi - Panie inwestorku z 7 m nie bedzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 29.09.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kolega dał radę z dachem... dziękuję za to że miałem rację... chodz to odczucie sybiektywne... zalezy co by się trafiła za partia ceramiki... Na swoją nie narzekam... A chodzisz narmanie po wierzchu tej dachówki?? nie ma tendencji do pękania? Mi tylko jedna pękła, ale specjalnie na nią nadepłem niekorzystnie Tynk brałem z Tysanda, i powiem że ekipa mówiła, że na kaszubach najpopularniejszy... Ładnie wysłcho wszystko i luz... Twój przypadej rzeczywiście ciekawy, nie do pozazdroszczenia... Na jak dużej powierzchni odchodzi... Buforek zacny, a wejdzie ci przez bramę garażową ... Ja mam ponad 1m3 i uważam, że jest to najlepszy element instalacji C.O. z kotłem na paliwo stałe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.09.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 (edytowane) Inżynierku a ja ostatnio w słupsku bylem mogłem cię namierzyć Jak będę jechał to basha zabiorę DACHÓWKI BRASSA przecie to merc pękają bez tykania jak wadliwe, a jak sprawne to można chodzić. A tynk tez dolina nidy ?? Edytowane 29 Września 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 29.09.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Witam.A kolega jaką papę dał na deskowanie? jakieś rady?konkretny model? jak mocowana ? szczelna? niezmarszczyła się? Co sądzisz o położeniu papy prostopadle do kalenicy( dach 40st), klejonie lepikiem na zimno i mocowanie zakładu kontrłatą do krokwi , szukam papy która daje się mocować mechanicznie i kleić lepikiem i nie da się rozerwać rękoma, takie kosztują jakieś 15 zł za metr, trochę drogo, szukam coś w okolicy 10zł za metr. Oczywiście na papę pójdą dachówki ceramiczne.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 29.09.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Mój tynk to TYSAND... Z samochodów wole lublinka:) to ferrari wśród samochodów budowlanych:)Byłem sceptyczny na cementówkę ze względu na szorstkość, i możliwość szybkiegopowstawania mchu na północnych połąciach...Poza tym połaziłem po okolicy i pooglądałem co u kogo leży w jakim stanie...Nie przekonały mnie... A to szkoda, żeś nie dał cyny...Ale zapraszam następnym razem nawet z Bashem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.09.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ..... nawet z Bashem:) Hahah tu sie usmialam, przepraszam ale musialam skomentowac:D Tomraider dobrze, ze wrociłes do zywych budujacych:) Wszystkiego najlepszego chlopaki z okazji wigilii dnia chlopaka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 30.09.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Tego się spodziwałem... że ktoś złapie mnie za słówka...I właściewie tylko o Tobie MSU pomyślałem...Bash nie obrazisz się chyba ze sformuowanie:)Jak będziecie w okolicy to walcie jak w dym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.09.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Tego się spodziwałem... że ktoś złapie mnie za słówka... I właściewie tylko o Tobie MSU pomyślałem... Przeciez zartowałam:) ale swoja droga ja bym zrobila zapas kielbasy juz teraz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 30.09.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) No w dym wedzarnii Tom ja własnie kładłem tanią pape z mat izolu w400 i potem latałem łatałem a na końcu i tak kupiłem drogą Tak mi się nasuneło Tania papa jest przeciwieństwem taniego sera O ile w serze dziury nie ma, to w papie jest aż nadto Edytowane 30 Września 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 30.09.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 i tak kupiłem drogą Jaką królu złoty , jaką?????? pozdrawiam. ps. pogłoski o moim odejściu od świata żywych budujących były mocno przesadzone.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.10.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) Tego się spodziwałem... że ktoś złapie mnie za słówka... I właściewie tylko o Tobie MSU pomyślałem... Bash nie obrazisz się chyba ze sformuowanie:) Spoko - nie ma sprawy Kurcze, za jakiegoś skrytożercę parówkowogrilowego już mnie uznają... Albo maniaka grila... Oczywiście nie muszę pisać, że przy okazji pięknej październikowej pogody i zalewania posadzek właśnie kończymy grila? Ale tak poważnie to kiedyś pewnie specjalnie podjadę i do kalio, verterixa, inża... MSU trochę daleko, aczkolwiek... Jak dobę rozciągną do 48h to spoko .. przydał by się jakiś wurst do tego Jak jest wurst, to jest i BasH A swoją drogą to dach wygląda godnie. Nie zazdroszczę tzw. pierdolników w postaci wykuszy, lukarnek itp... Mi wystarczy dość moich dwóch koszy. Buforek też masz konkretny. Tom ja własnie kładłem tanią pape z mat izolu w400 i potem latałem łatałem a na końcu i tak kupiłem drogą O ile w serze dziury nie ma, to w papie jest aż nadto Oj bez przesady - nie jest taka zła. Fakt że faluje, ale sama z siebie dziur nie dostaje. Grunt to gęsto papiakować i zabezpieczyć brzegi przed podwiewaniem. Żaden cud ale wersja wierzchniego krycia z grubą posypką daje radę, a cenowo jest bardzo ok. Edytowane 2 Października 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.10.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 MSU trochę daleko, aczkolwiek... pojecie wzgledne:) Jak dobę rozciągną do 48h to spoko Moja ma czasem 64h, a czasem 108h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 04.10.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 No no no - co taka cisz w dzienniku? Na bank coś się dzieje - czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts