tomraider 05.10.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Tomraider dobrze, ze wrociłes do zywych budujacych Co się tak przyczepiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.10.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Tomraider dobrze, ze wrociłes do zywych budujacych Co się tak przyczepiłaś. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi i do nikogo sie nie przyczepiłam, z calym szacunkiem tym bardziej do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 08.10.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) |Tom już mam fotkę już ja śle - tylko bez waśni mi tu z Walczymy z ostatnim koszem i tylko już dwa narożniki i ok 70m2 dachówy Edytowane 10 Listopada 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 11.10.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 papapa bo mnie Tom w smole ugotuje http://img502.imageshack.us/img502/6802/20111004002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 16.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 papa Witam. Dobry wybór, gdzie i za ile można ją kupić? Czy papa na włókninie poliestrowej przy upałach nie okazała się zbyt elastyczna, czy nie obwisła?czyli czy jej główna zaleta - elastyczność nie okazała się na dachu wadą? życzę Wam i wszystkim dobrej pogody. pozdrawiam. ps. w kwietniu też ruszam z papą i dachówką samoróbnie na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.10.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja kupiłem w Toruniu namiary masz wyżej cena ok 10/m2 czy obwisła nic z tych rzeczy jest dosyć gruba 4mm w słoneczne dni grzał niesamowicie ale butem całą posypkę się zdzierało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 22.10.2011 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Co to wszyscy zapadli już w letarg zimowy czy łapiecie ostatnie chwile z dodatnimi temperaturami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Pracujemy, pracujemy Ja właśnie kończę pracować nad końcem obchodzenia 31 lat No ale takiego ciekawego tortu to nie dostałem Zamknąłem za to wczoraj hagera Nie bez oporu, ale udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 24.10.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 wszystkiego najlepszego... Tort pierwsza klasa...wydaje mi się że to B65:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 24.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 A jak tam sprawa reklamacji tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.10.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Dzięki Tynki no cóż odkuli odskrobali i pod spodem gips z sufitów to była główna przyczyna odspojenia a poza tym brak zastosowania właściwej obrzutki - wykonawca ze swoim materiałem i teraz jest pytanie czy sie dogada czy będzie zrywał 100% tynków niestety dla nas bo już powinno być po wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 06.11.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Pytanie Jak ocieplić progi pod drzwiami wejscie balkon ?? nie wiem czy robić pod nie wylewki czy tez dać paski styroduru pod drzwiami balkonowymi mam listwy parapetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 20.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Dawno nie zaglądałam ale jak zobaczyłam Twoje tynki to mi szczęka opadła. Mam nadzieje, że już wszystko naprawione. Trzymam kciuki za wylewki (nam się udało przed mrozami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 A na budowie piec grzeje styro się kładzie może jeszcze uda się wylewki machnąć Machaj machaj - mamy spokojnie jeszcze 3 tygodnie ciepła bez mrożenia. Ja póki co musiałem odpuścić budowę na rzecz spraw zawodowych i łatwienia garści grosza na wykończeniówkę :/ Dachówka leży mi już na składzie, ale w tym roku chyba nie zawiśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 11.12.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Czesć Kalio,Widzę, że doszedłeś do najcikawszej sprawy - instalacja C.O.Jeśli mogę ci doradzić to powiem, że na jednej pompie nie jest możliwe sterowanie takim układem...1. Pompa jest sterowana temp. kotła i jak on nie działa to stanie... a ty (ja też) masz drugie źródło ciepła...2. jedna pompa nie ruszy obiegów za zaworami 3D... bo jak układ się ustabilizuje (zawóry się zamkną) co będzie go tłoczyło... Rozwiązanie...Rezygnacja z zaworów 3d na rzecz pompy dla układu podłogówki i grzeników, sterowanie jej obiegiempoprzez czujnik temp. powrotu i zaprogramowane chwilowe przetłaczanie...LUBzamiast zaworu 3D zastosować zawór termostatyczny (taki jaki ma Net) i za nim pompa...Pompa będzie wymuszała krążenie układu a zawór pilnował temp. układu...Dodam jeszcze, w przypadku układów równoległych (a taki masz) każda pętla musi mieć swoją pompę...Spróbój pospinać jaknajwiecej urządzeń w sposób szeregowy, wtedy jedna pompa zadziała... Przemyśl sprawę i napisz coś wiecej o kotle (jaki) i sposobie sterowanie tego układu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 12.12.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Wtam dawno sie nic nie działo w dzienniku a wiec mam dwa poziomy wodę z bufora wyprowadzam (jaką średnicą) idzie na zawór 3d dalej na pompkę i dalej miedzią 28 na rozdzielacze czy miejsce wpięcia trójka powinno być na równej odległości pomiędzy rozdzielaczami czy nie ma to znaczenia czy w takim układzie woda będzie się równo rozpływać góra i dół (zakładając taką samą długość sumaryczna obwodów) od pionu do rozdzielaczy jakieś 3m w poziomie http://img831.imageshack.us/img831/2962/bufor.jpg może źle pisze nie zawor 3d a zawór termostatyczny esbe vta 372 lub 572 chaciel to tak spiać aby piec z buforem kominek z buforem lataly na grawitacji do kalafiorów stosuje osobne wyjście z bufora i osobna pompkę i to mnie nie meczy meczą mnie obwody podłogówki na gorze i dole czy dać na jednej pompie czy na dwóch różnica w cenie jakieś 1000 pompka plus zawór odnośnie pieca nie ma na razie nic upatrzonego ślubna forsuje opcje z zasobnikiem (jak już coś jakiś kmt) ja jakiegoś dolniaka wkład do kominka z PW z ktratki.pl lub lechma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 13.12.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Jeśli chcesz na grawitacji, to myślę, że rurki muszą być 2".Wadą/ograniczeniam tego układu jest to, że piec najpierw będzie grzał zasobnik,a później zasobnik instalację...Może to być uciążliwe w przypadku, gdy instalacja będzie zimna,a chałupa potrzebować będzie ciepła...Trzeba o tym wiedzieć i nie pozwolić w najgorszych warunkach do powstania tego stanu...Ewentualnie zastaować obejscie zasobnika, na tę sytuację...4m rury i dwa zawory to nie majątek... Jeżeli nie chcesz mieć problemu z obiegami na parterzei na piętrze zastosować można po jednej pompie na obieg...Oczywiście obie pompy za jednym zaworem termo....Innym rozwiazaniem może być zastosowaniena głównej rurze parteru i pietra - przepływomierzyi po uruchomieniu wyregulowanie obiegów,tak aby uzyskać równomierny przepływ... Mam nadzieję, że coś podpowiedziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.12.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Czesc Kalio, chciałam cos fajnego napisac, a tu znuuf instalacja - czarna magia.Tak czy siak, napisz na co sie zdecydowałes pod drzwiami - styrodur?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.12.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Czesc Kalio, chciałam cos fajnego napisac, a tu znuuf instalacja - czarna magia. Tak czy siak, napisz na co sie zdecydowałes pod drzwiami - styrodur?? czekam na profile systemowe jakoś je tam wciśniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 14.12.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Okienka na Schueco cava 70 pakiet szyb 0,5 diabelnie ciężkie ale nawet mojej małzy się podobają, Ostatnio na chodzika kupiłem papę gordach super motaż sbs 5,5 - po 10/m2 i tak wyszło, że w podłogę walnęliśmy lepszą izolacje niż na dachu ) wrota na razie z L-M już się popsuły zamki, a nawet moje male dłonie nie są na tyle małe co skośnookich rzemieślników, docelowo będzie dziadek od znajomego już czekają na magazynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts