MusiSieUdac 14.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 My teraz sie tez przymierzamy do okien jak na razie mamy kilka fajnych ofert i chyba w weekend cos zamowimy wlacznie z brama i drzwiami. Myslałes dodatkowo o cieplej ramce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 14.12.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 i takową posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.12.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Jak tam idą prace z CO? Co do tych rozdzielaczy, to mają generalnie strasznie badziewne uszczelnienie bypasu przy pompce. Wyrzuciłem w śmieci i wstawiłem korki. Po zamknięciu termozaworu niech przepływ leci wyłącznie przez obwody podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.12.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 prace idą powili do przodu ile to jeszcze pexa będzie na razie mecze wodę, zamontowałem rozdzielacze podłączyłem miedzią na twardo, i walczę z żonka o brak grzejników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.12.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Niech to będą fajne Święta, a przy okazji bardzo szczęśliwy Nowy Rok. http://img710.imageshack.us/img710/3848/231220111738.jpg Prezent do odebrania:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 24.12.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 http://img835.imageshack.us/img835/9941/swieta2011.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 24.12.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Wesołych Świąt. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości w budowie, a przede wszystkim dużo miłości bo bez niej nie ma prawdziwego domu. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.12.2011 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Dzięki dzięki wszystkim też życzymy tego co najlepsze w święta oraz dokończenia wszystkich zaległych spraw w nadchodzącym nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Czesc Kalio, pamietam, ze miałes ocieplac strop pomiedzy piwnica a parterem od spodu. Masz jakis patent, zeby ten styro Ci sie trzymal. Myslałam o kołkowaniu ale obawiam sie dziurawienia keramzytu i trzymania kołkow w tym materiale. Myslałam tez o stelazach przykreconych do belek i wsuwaniu pomiedzy płyty styropianu. Tylko nie wiem czy takie cos ma sens. Masz jakis pomysl? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 tfu...Mialam na mysli strop nad garazem, Myslałam o swojej piwnicy i tak napisałam . Pamietam, ze pisałes iz nie tynkowales sufitu w garazu, bo bedziesz go ocieplał. Kładziesz na sam klej, kołkujesz, jakis patent? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 12.01.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 są dwie opcje styropian na klej i kołki lub stelaż i wełna styropian ma jedną wadę w przypadku awarii (pożar) w kotłowni pokurczy się i będzie trzeba wymieniać, wystarczy że sam gorący dym się wydostanie to stopi styropian (niestety wiem z autopsji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 17.01.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 styropian ma jedną wadę w przypadku awarii (pożar) w kotłowni pokurczy się i będzie trzeba wymieniać, wystarczy że sam gorący dym się wydostanie to stopi styropian (niestety wiem z autopsji) Witam. zgadza się, ale wełna podczas wysokich temperatur nie jest lepsza, o szkodliwość wełny , np. użytej w obudowie kominka , popytaj Compi, baaardzo zdziwisz się i może ocieplisz stropy czy poddasze styropianem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 18.01.2012 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 dlatego ciągle ciągnie mnie do ocieplenia poddasza wełną celulozowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 dlatego ciągle ciągnie mnie do ocieplenia poddasza wełną celulozowa Ja akurat i zielona, a co za tym idzie ciekawa w tym temacie. Jaka jest roznica pomiedzy celulozowa a skalna welna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 19.01.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ja akurat i zielona, a co za tym idzie ciekawa w tym temacie. Jaka jest roznica pomiedzy celulozowa a skalna welna? a jest jeszcze szklana - isover pantera skalna paroc roockwool celulozowa jest z makulatury i takich drewnianych "śmieci" np warmcel damstad ekofiber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.01.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 i dlaczego celulozowa, ze mniej pyli, bardziej naturalna? Ale to i tak przeciez zakryte kg bedzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 19.01.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 celuloza --- papier a to z drewna robione a wiec i naturalne pewnie nie raz zjadłaś papierek od czegoś tam i co żyjeszcelulozowa ma to do siebie że nie ma mostków (granulat) nie potrzeba ochrony od wilgoci i takie tam inne marketingowe banialuki, i podobno jak zmoknie to sama wyschnie i nic jej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.02.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Hejka, wiosna idzie, trzeba rece do pracy zacierac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 24.02.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Kalio - jak tam temat tynków? Jak widzisz u mnie fachowiec, którego spotkałeś u mnie na budowie spieprzył sprawę i jutro zdziera swoją robotę z komina... A u sąsiada na budowie jeszcze gorzej, bo w piwnicy miał wody po sufit - pękła rura w mrozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.02.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Tynki mega mega kupa fachman sie wypioł i nie ma zamiaru poprawiać bo mu mury niby pekają, budynek siada, 1km dalej idzie autostrada i to pewnie dlatego - takie są jego argumenty. Ma termin do 5 marca, czekałem na niego z farelką aby mógł robić - olał temat wiec pozostaje mi temida, problem jest taki że nikt nie chce kuć tynków bo przewody bo, rurki, i tu jest lipa bo jak ktoś już ew. to cena z kosmosu. ale temat jest taki że i góra zaczęła odpadać a wiec mam do odkucia jakieś 700m2 tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts