Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do MAJA 2 Ani I Rafała

Recommended Posts

• Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Norgips 0.5 paka podróbka regipsa też perforowana

No ja do autostrady to w lin iprostej mam z 700 m a zjazd jakiś 3km tylko jeszcze go nie otworzyli

Jezioro też ok 3km - ale to taka mydelniczka toruńska

oczywiście zapraszam :))

Edytowane przez kalio

A zapraszamy, zapraszamy - i kaliową rodzinę pomieścimy :) A okolice piękne - od najczystszych jezior w promieniu 300 km, do możliwości ścinania kosą prawdziwków na jesień - i do tego 30 km od autostrady :D

Ja to bardziej do cudzej kuchni niż sypialni ale cóż jedni zbierają rybki, a drudzy hodują znaczki

sznurek traserski to jest najlepsza rzecz na budowie,

wbrew wszystkiemu mało jaki laser ma dokładność większa niż waga wodna laser jest tylko trochę szybszy i dla leniwych :))

Zgadzam się w całej rozciągłości ze śnurkiem, ale laser jest mega szybszy niż waga. Ale sznurek jest też ważny. Grunt to mądrze korzystać ze wszystkich dostępnych narzędzi.

nie ma za wiele co pisać cholerna wełna skalna rypie jak stado komarów podczas randki nad jeziorem ale coś idzie do przodu

Co mogę napisać to tylko to aby od razu robić na gotowo a nie potem się zrobi (Bash) obrabianie okna z wełną to droga prze mękę

Poczekam, aż ty skończysz okna :) Będę je robił hurtowo - póki co mam priorytet pozbyć się balastu - mam już poutykane wszędzie za dużo materiału, który chcę wbudować (masa profili, wełny, płytki, piec). A z obróbką okna się pomieszczę - spoko wodzu :)

Ciekawe czy zagląda tu czasami piczman może pomoże policzyć WM

Zastanawiam się czy faktycznie trzeba to tak przeliczać. Niby miałem zrobiony projekt, ale obliczeń to tam żadnych nie było po za przyjętymi ustaleniami wymian na 1H dla danych pomieszczeń. Wszystko zsumowane dało jakieś tam obciążenie i na tej podstawie dobrano centrale. Gdybym nie miał to na większości stron z rekuperatorami są sposoby na obliczanie/dobieranie central i zasad rozprowadzenia kanałów.