bladyy78 12.02.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No własnie gdzie macie u siebie w domu na parterze zamontowany rozdzielacz do ogrzewania podłogowego.. Kupiłem za duży rozdzielacz i teraz mam problem gdzie go umieścić. W kotłowni nie mam zbytnio na niego miejsca i zastanawiam się czy go nie umieścić w wiatrołapie. Gdzie wy macie swoje rozdzielacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 12.02.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Gdzie wy macie swoje rozdzielacze? Ja mam nietypowo - część zasilająca w kotłowni a część powrotna w korytarzu w szafce na buty (takiej z odchylanymi szufladami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 12.02.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Rozdzielacz najlepiej, by był zamontowany centralnie w domu.U mnie na parterze rozdzielacz jest w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 12.02.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Rozdzielacz najlepiej, by był zamontowany centralnie w domu. A jakieś wytłumaczenie? Jak są przepływy wyregulowane poprawnie, to bez różnicy gdzie go masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 12.02.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Na parterze w kotłowni mam 2 rozdzielacze: jeden na podłogówkę (5 obwodów) i drugi mały na 3 grzejniki - oba mieszczą się w jednej szafce. Na poddaszu użytkowym w pralni mam rozdzielacz na 11 grzejników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.02.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 ja w miarę centralnie domu, parter w przedpokoju, takim pomiędzy kuchnią a witarołapem, na poddaszu też przedpkójcentralne umieszczenie czesto ułatwia montaż pionów zasilających rozdzielacze, lepiej też układa się rurki, ale wszystko zalezy od warunków jakie ma się w budynku, a zawsze im prościej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.02.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 U nas ten na parterze jest schowany pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clubs 21.11.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja również polecam miejsce pod schodami, mam tam integrator i dwie szafki jedną do podłogówki (7 obiegów) i jedną do grzejników na piętrze. Natomiast moim błędem było umieszczenie zasobnika c.w.u. w kotłowni ktorą sobie zrobiłem w garażu wolnostojącym 5 m od domu. Są na tym straty ciepła, ale też bez przesady, dobrze że dałem cyrkulację kocioł gazowy też tam wisi. No przez ten zabieg mam na dole łazienkę o pow 10m2 a nie 2 m2! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 21.11.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 A zagonić instalatorów do roboty i wkuć w ścianę !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.04.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 A zagonić instalatorów do roboty i wkuć w ścianę !!!! Taaa - o ile ściana nie jest z gazobetonu grubości 6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts