Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej wysokości macie ścianę kolankową? Poproszę o za i przeciw

Recommended Posts

Mam 80 cm w projekcie mialem 90 , jednak przez podwyszenie posadzki straciłem 10cm.

w tej chwili po zabudowie poddasza uwazam ze 80 cm to za mało.

szczegolnie łazienka jest mało ustawna niby ma 18 m2 ale uzytkowa jest połowa.

Mam tez problem z wanną bo nie wiem jak bedzie wyglądało jej uzytkowanie :)

dzieki Bogu mam na dole prysznic.

Dodam ze to tylko moje spaczenie bo mam 190 cm wzrostu inni sie pukają w głowę i mowią ze jest przytulnie.

zobaczymy jak bedzie po pomalowaniu i urządzeniu poddasza.

f.5 z twojej wypowiedzi wynika że miałeś ściankę na wys. 3 pustaków (24) czy się mylę? Co do wzrostu to mam dokładnie tyle samo stąd ten dylemat, poza tym szkoda tej powierzchni

Mam ytonga z tego co pamietam 20 cm wysokosc czyli 5 ytongów minus wylewka wychodzi dokłądnie jakies 85 cm

czy szkoda powerzchni??? :) jedni tak mowią jak Ty inni mowia ze cały urok w skosach.

narazie jeszcze nie wiem :) musze zamieszkac to odpowiem :).

Pamietaj ze na gorze tylko spisz na dole mam dosc pow. uzytkowej.

lecz wiem napewno ze z wanną bede mial problem i mit o pokoju kąpielowym legł w gruzach :(

Edytowane przez f.5

Witam ,panowie u mnie to dopiero jest katastrofa ,w projekcie mam ściankę kolankową o wysokości 40cm która jest za razem wieńcem i ma być lana wraz ze stropem. Jakoś mi się to nie widzi ,szczególnie wykonanie, pojadę do kierownika i niech coś poradzi bo raz że niska ta ścianka dwa od groma konkretnego szalowania i betonu.