maryblair 14.03.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A ta piękna tapeta o której jakiś czas temu pisałam, ze bardzo droga to jednak nie było Romo. To był Ejjfinger. http://www.mptapeter.dk/leverandoerer/eijffinger/gracia/tapet_eijffinger_gracia_301231.htm Po prostu cacuszko . Ale nadaje sie tylko do pomieszczeń słabiej użytkowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.03.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) ja teraz nie mam czasu na przeglądanie różnych tapet, a szkoda Lubię jasno-różowe tapety, więc wybór na pewno będzie dobry i efekt oszałamiający. MagdaZZZ. Ja jeszcze co do plastra miodu. Sprawdzałam i moim (i męża) zdaniem nie są bardziej akustyczne, w zasadzie może to zalezy od domu czy pomieszczenia, ale tam gdzie byłam drzwi były normalne. Co do ceny - z naszej dyskusji wynika że tańsze też nie są, ale nie należą do najdroższych. Akurat mi się fiordy podobają, a stolarz może nam wykonać moje wymarzone drzwi za 3 tys./sztuka, a wydawac tyle na jedno skrzydło to dla mnie głupota. Generalnie różnią się....budową po prostu. Edytowane 14 Marca 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.03.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 mary powiem szczerze, że ta ostatnia tapeta w pasy mi się nie podoba. Te ozdoby (nie wiem jak to nazwać) beda cię strasznie wkurzać. Popsują cały efekt. Szukamy tego samego, więc musimy się wspierać. A poszukiwania czuję bedą trudne i żmudne:( Dziś też spędziłam ponad godzine na przeszukiwaniu wzorników, i powiem jedno. Wsyztkie tapety, które na zdjęciach wydają mi się idealne, w rzeczywistości są całkiem inne, w ogóle nie podobne. Jeszcze nie widziałam na żywo tapety w srebrno-perłowe pasy. Wszystkie wpadają w jakieś beże itp. Masssakra:mad:Jednej jedynej jeszcze nie widziałam na żywo. Tapety Romo właśnie, którą pokazywała Darcy na swoim blogu: http://i3.fmix.pl/fmi1163/f7b3ab01000a26ea4d7e8d85/zdjecie.jpg Widziałaś ją może? Podobna choć trochę do tej na zdjęciu? Bo tu wygląda oszałamiająco:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.03.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 mary powiem szczerze, że ta ostatnia tapeta w pasy mi się nie podoba. Te ozdoby (nie wiem jak to nazwać) beda cię strasznie wkurzać. To ja powiem inaczej: ogólnie tapet nie lubię, jeśli bym dawała to na jedną ścianę i tylko w jednym miejscu i na pewno pasy. Na 100% nie zdecydowałabym się na te (dziurkowane?) ozdobniki, ale pomyślałam że może mary się podobają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 14.03.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 maryblair chciałam sie przywitac;-) bardzo ładna łazienka!! i wogole wnetrza zapowiadają sie cudne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Też wpadłam się przywitać-piękne wnętrza maryblair Sypialnię również planuję częściowo w fioletach- tzn na jednej ścianie mam już grafitowo- fioletową tapetę, a reszta ścian to szara farba. Ja też Ci radzę połóż tapetę tylko na jednej ścianie- będzie bezpieczniej i jest szansa, że szybko się nie znudzi. Podrzucam moją ulubioną stronkę z tapetami- może coś Ci wpadnie w oko http://www.tapety-artfunk.ig.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 15.03.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 MagdaZZZ, no własnie chyba masz rację. Tez tak coś czuję, ze to typ tapety, która zaraz się opatrzy. Pasy uwielbiam bo są ponadczasowe, ale nakrapianie niekoniecznie. Tapeta ma przepiękny odcień, jest dobrej jakości, ale co z tego, jak te kropki mogą mnie wkurzać. Ehh, dzisiaj idę na kolejne polowanie tapetowe:-) Tyle, ze idę z małą a jej niekoniecznie podoba się wybieranie tapet. Poza tym mój telefon nie robi tak ładnych - zgodnych w miarę z rzeczywistościa zdjęć a mąż w pracy więc jego telefonu pożyczyć nie mogę.Ja natomiast musze wszystko fotografować, bo czasem mam tak, ze cos mi sie spodoba potem sie z tym prześpię i spojrzę ponownie na zdjęcie i już mi sie nie podoba. Tapety Romo tej szarej nie widziałam w ogóle w katalogach, a przeglądałam Romo w całości. Więc może katalog akurat z tą tapetą został wypożyczony albo w moim sklepie tego próbnika nie mają. Dzisiaj jednak zapytam o tą tapetę i postaram sie cyknąć jakąś fote. Tyle, ze Romo ma tapety papierowe i świetnie nadają się do sypialni ale zupełnie nie nadają sie do holi czy przedpokojów. Ale mam podobnie jak Ty. To co sie mi spodobało w sieci bardzo mnie rozczarowało na żywo. Jak coś dzisiaj znajdę ciekawego na pewno podrzucę foteczkę Yokasta, ja tapety lubię ale też nie wtedy gdy jest ich za dużo. One są ozdobą, ale jak z każdą ozdobą bywa co za dużo to niezdrowo:-). Świetliste, klasyczne pasy uwielbiam i taki przedpokój sobie wymarzyłam. Tylko jak nie znjdę odpowiedniej tapety to pewnie będzie po prostu pomalowany. Nie przepadam za to za tapetami w salonie i to sama nie wiem dlaczego . Chyba dlatego, ze tam jednak spędza sie dużo czasu i pewnie od tego patrzenia na tapetę ona szybko sie nudzi. Psosin witam Cię serdecznie i jest mi bardzo miło, ze łazienka sie Tobie podoba:-) Agawi74 w sypialni tapeta będzie tylko za zagłówkiem. W dużej ilości fiolet by przytłoczył pomieszczenie. Tym bardziej, ze nasza sypialnia ma ok. 15 m2, a więc raczej trzeba ją optycznie powiększać. I dzięki za link do strony - niektóre tapety przepiękne i nawet wysłałam do nich maila bo może znają tapetę, którą szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Agawi74 w sypialni tapeta będzie tylko za zagłówkiem. W dużej ilości fiolet by przytłoczył pomieszczenie. Tym bardziej, ze nasza sypialnia ma ok. 15 m2, a więc raczej trzeba ją optycznie powiększać. I dzięki za link do strony - niektóre tapety przepiękne i nawet wysłałam do nich maila bo może znają tapetę, którą szukam Nie ma za co Sklep jest bardzo pomocny i na pewno Ci pomoże Ja uwielbiam tapety w rozsądnej ilości i u Ciebie za sypialnianym zagłówkiem będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 15.03.2011 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Otrzymałam odpowiedź dzisiaj ze sklepu z tapetami i Pani niezwykle mi pomogła. Nawet otrzymałam zdjęcia "life" a nie tylko katalogowe, które zazwyczaj zupełnie nie oddają rzeczywistości. Sklep, który mi pomógł to styl-sklep.pl, który polecam http://img543.imageshack.us/img543/3144/zestawienie3wzorw1.jpg Ta najdroższa czyli Nauce najmniej mi sie podoba, ale odcień ma przepiękny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witampodrzucam jeszcze taką w podobnym stylu, widziałam na żywo, bardzo ładna jest:)http://img841.imageshack.us/img841/1042/13972s.jpg Uploaded with ImageShack.us http://www.udekorujdom.pl/tapety/sirpi/grande-corniche-2012/sirpi-grande-corniche-13972gdc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Nuance ciekawa tapeta. Na pewno przy odpowiednim oświetleniu jej "uroda" jest inna. Najlepiej na żywo zobaczyć. Ja lubię paski jesli mają 3 odcienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 16.03.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 MarJel, tapeta trochę za pokojowa do przedpokoju ale dziękuję za pomoc. Yokasta, ogólnie z tapetami jest tak, ze na żywo zupełnie co innego niż w sieci. Dlatego pewnie na tym etapie wykończeniówki tyle czasu poświęcam tapetom. Np. z kolorami farb mam mniejszy problem - wypożyczyłam próbnik i badam:-) A do tapet trzeba jeździć, co przy malutkim dzieciątku jest bardzo utrudnione. Tym bardziej że moje dzieciątko nie bardzo interesuje się tapetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 16.03.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kocham pikowane sofy To moja miłość chyba od zawsze. Niestety z racji tego, ze mam za małe mieszkanie pewnie nie będę sobie mogła pozwolić na cuś takiego. No, ale wstawię fotki ku pamięci o czy kiedyś marzyłam. http://img837.imageshack.us/img837/5990/sofagy.jpg http://img852.imageshack.us/img852/9061/sofa2.jpg http://img836.imageshack.us/img836/3328/sofa3.jpg U mnie pewnie stanie najprostsza sofa, ale może, może się uda coś pikowanego dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 19.03.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 No i jak dalsze postępy? Jak tapeta? Mi się ta silki stripes podoba... W ogóle napisz co u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 20.03.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Cześć Maszenka, Tapeta już była wybrana - już miałam kupować, własnie ta silk strieps ale w ostatniej chwili z niej zrezygnowałam,ehh. Nie mogę znaleźć tej wymarzonej i chyba pomaluję przedpokoój. Choć plan był zupełnie inny. Jeszcze dam sobie kilka dni, choć tak naprawdę przez te tapety opóźnia sie wszystko, bo już powinniśmy malować. A tak z ciekawości zapytam, Maszenka jaką masz farbę na ścianie w kuchni i pokoju? Taki ładny jasny szary? Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 20.03.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Dulux 00NN 72/000 Ma jakąś angielską nazwę, chyba Grey Steel 3, ale szukaj na stronie pod tym kodem. Naprawdę ładny kolor i jestem zadowolona. A też nie chciałam przesadzać z ceną farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 maryblair zapowiada się cudnie i elegancko, i nie słuchaj męża, twoje pomysły zdecydowanie wyjdą na lepsze, pozdarwiam i trzymam kciuki za dzielny bój z drugą połową, wiem coś o tym, ale nie daj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 21.03.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 No i co tam? Wpadaj na to forum, kobitko, bo ja już tęsknić zaczynam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 22.03.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witaj Maryblair, gratuluje świetnego gustu. Zapowiada się, że będzie naprawdę pięknie. Bedę Cię podczytywać z wielką ciekawością w Twoich wnętrzarskich poczynaniach. Nie daj mężowi stłamsić Twoich trafionych pomysłów, ja swoich dzielnie broniłam mimo, że wiele osób z dezaprobatą słuchało gdy mówiłam,że chcę mieć mieszkanie w szarościach.Ściany mam pomalowane na jasny szary i mój teść stwierdził,że salon wygląda jak prosektorium:) Ale co tam... Najważniejsze, żeby nam sie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Maryblair, chciałam się przywiać i pochwalić łazienkę. Wyszła naprawdę ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts