klaudiuszozo 07.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No właśnie! Bo było takie "pier%$^#nie o Chopinie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.06.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 no ale od czasu do czasu odświeżałeś temat można było nawet obyć krótkie szkolenie nt. budowy ogrodzenia, nie powiem, całkiem pouczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.06.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Tak, tak Super extra pouczające Ale z braku laku i wtedy wolnego czasu musiałem dać o sobie przypomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 09.06.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Cześć, widzę, że harmonogram prac został dopracowany. Jeśłi chodzi o elewację zewnętrzną, to my ją robimy dopiero w przyszłym roku, żeby domek mógł powoli wyschnąć. Ale nie wiem, co o tym sądzą fachowcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 09.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Przy ceramice można spokojnie ocieplać i potem robić tynki. Przy gazobetonie już nie jest to zalecane. Natomiast ocieplenie oczywiście powinniście wykonać po montażu okien i elektryce, jeśli się nad tym wahacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.06.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 najpierw okna i brama ( waham się nad drzwiami zewnętrznymi, ale chyba też), instalacje wod-kan i elektryka no i we wrześniu moglibyśmy zrobić ocieplenie zewnętrzne, bo jak będziemy czekać na tynki i wylewkę oraz ich schniecie, to nie zdążymy z ociepleniem przed niską temperaturą i wtedy musielibyśmy czekać do wiosny przyszłego roku, a my mamy przecież kredyt na karku Poza tym zauważyłam, że facjatki ocieplane są wcześniej, muszę dowiedzieć się dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.06.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Gratuluję dokonanych wyborów ona, dachówka,rynny... Plan macie bardzo ambitny, my sezon budowlany 2011 zamierzamy skończyć SSZ+przyłącza.A o co chodzi z tym kedytem, że musicie się spieszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 10.06.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Bo zapewne musi być wykorzystana transza, z której trzeba się rozliczyć Tak domniemam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.06.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) My z pierwszej transzy jeszcze się nie rozliczaliśmy, ale to inwestor decyduje czy i kiedy jest gotowy do rozliczenia...Poczekajmy na ewanz, bo może jest coś w kredytowaniu budowy o czym nie wiem a powinnam wiedzieć. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.06.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 my dopóki nie weźmiemy całego kredytu to płacimy bankowi same odsetki, tak na "pusto" , nie spłacając jeszcze kapitału; zależy nam więc aby jak najszybciej skonsumować wszystkie transze i oczywiscie doprowadzić dom do odbioru technicznego, dopiero wtedy zaczniemy spłacać kapitał kredytu. Planujemy z budową zmieścić się w ciągu 12 miesięcy, ale po drodze musimy jeszcze sprzedać mieszkanie. No i ta akcja zapewne jeszcze długo będzie mi spędzać sen z powiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.06.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 nie mogłam pojechać dzisiaj na spotkanie grupy łódzkiej i nie ukrywam, że żałuję a tu nawet pogoda się ładna zrobiła... wczoraj było okropnie zimno i padał deszcz, więc nie było mi tak przykro, ale dzisiaj, warunki sprzyjające, jak na zamówienie może jeszcze kiedyś nadarzy się jakaś szansa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.06.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Nasza metropolia jest silna budowniczymi, więc za rok możemy zrobić spotkanie u nas;) Ja i tak nie mogłabym uczestniczyć dziś w żadnym spotkaniu, bo mam zapalenie krtani i mówię zmysłowym szeptem;) My tak mamy skonstruowaną umowę z bankiem, że określiliśmy tylko termin ostatecznego ukończenia prac, a kredyt rzeczywisty,( nie tylko odsetki) możemy spłacać od początku budowy... A Wy macie większą motywację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.06.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no własnie, to jest ta różnica w naszych kredytach; co do spotkania, to szkoda, ze planujesz spotkanie dopiero za rok, może nam uda się wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.06.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Za rok spotkanie grupowe, a w wakacje możemy się spotkać w trójkącie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.06.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 jeśli tylko masz na myśli trójkąt rodzinny to jestem jak najbardziej za Niedługo będziemy musieli zapisywać spotkania w terminarzu, no bo przecież Klaudiusz już zaprosił na mrożoną herbatkę ( nie skumałam tylko czy mrożoną parzoną czy osobno woreczek + kostka lodu ) No ale przecież nikt nie będzie się czepiał takich szczegółów, jesteśmy przecież otwarci na nowe wyzwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.06.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Oj ewanz! Ty to masz myśli... Oczywiście proponowałam trójkąt małżeńsko-narzeczeński:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.06.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no to bajecznie :D ciekawe czy Klaudiusz i Agatka podzielają nasz zapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 10.06.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Podzielamy podzielamy! A tak z innej bajki: Potrzebuję pilnie 30 sztuk stempli? Nie macie na opchnięcie w tym momencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.06.2011 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 mamy stemple, chętnie sprzedamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 11.06.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 a w jakiej cenie chcecie je sprzedac? Zalezy mi na czasie, wiec z checia dzisiaj bym odebral jakby byla mozliwosc, a jak nie to moze w niedziele albo poniedzialek. Potrzebuje okolo 30 stempli, ale jak cena bedzie dobra to wezme wiecej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts