Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no nareszcie z powrotem wśród swoich :)

przez kilka dni byłam odcięta od świata - od piatku do poniedziałku brak internetu!!! Horrror! Sytuacja wprost nie do uwierzenia, a jednak zdarzyła się na prawdę ;) Firma multimedia przeprowadza renowację sieci czy coś takiego no i niestety niedoskonałość systemu odczuliśmy na własnej skórze.

Przez te kilka dni bardzo mi brakowało Forumowiczów Muratora, oj bardzo :cry:

Ładnie rośnie Wam Chaberek... Nasi kosmici dziś w ogóle nie przyjechali z powodu ulewy, tylko co będzie jutro, bo ciągle ma padać?

Z transportem drewna są problemy zwłaszcza z terminowością, dlatego nasze drewno już leży i czeka na ekipę (miało być w czwartek, było w sobotę). U Was lada moment SSO:) a potem chwilka i SSZ:)

ten " lada moment" na pewno jeszcze trochę potrwa, szczególnie przy zapowiadanych deszczach i późniejszym Święcie

nasze drewno też było wcześniej zamówione, ale czekało na składzie - podobno ;)

oczywiście cieszymy się jak dzieci z tych kilku belek na dachu, ale również jak dzieci ciągle nam nie dość i wciąż chcemy więcej :)

u Was też postępy - wszystko jak należy - zgodnie z terminarzem ;)

przeczytałam dzisiaj Twój wpis o dociepleniu dachu, spojrzałam w projekt i o 20.00 zarządziłam wyjazd na budowę w celu zdjęcia pomiarów z natury :D

Uff, odetchnęłam z ulgą - ocieplenie dachu będzie 20cm, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami z szefem ekipy ciesielsko-dekarskiej

cieszę się, ze nasze budowy tak równo idą - przynajmniej na tym etapie :D - miło jest obejrzeć w necie Wasze postępy budowlane.

Klaudiusz nas zaczyna gonić i przy jego zapale oraz umiejętnościach to kto wie, może nas jeszcze przegonić ...

O nie nie... Na pewno Was nie przegonię ;) Widzę Wasz zapał, i to jest po prostu awykonalne.

zapał w nas wielki - to fakt, gdybyśmy tylko znali się na budowlance, to SSZ byłby już za nami :D

Marzymy o wprowadzeniu się do nowego domu, chyba zresztą jak większość Forumowiczów.

Mój mąż mógłby godzinami przechadzać się wśród pustych ścian. Jakaś siła magiczna ciągnie nas w to miejsce i pcha do dalszych działań :)

No ja zapewne będę miał to samo. Najgorzej było patrzeć jak panowie byli we dwóch i szło to wszystko jak krew z nosa. Ale jak przyszło kolejnych trzech to robota ruszyła z kopyta. Ekipę na razie mam bardzo dobrą i przede wszystkim zgraną. Jest jedna osoba która non-stop trzyma pieczę nad murarzami, a w dodatku nie są drodzy. Jestem tylko ciekawy jaką cenę zaproponują za postawienie ścian. Kolejne zakupy pewnie będą w sobotę, albo jeszcze w piątek się wybiorę do Piątku :)

u Was też postępy - wszystko jak należy - zgodnie z terminarzem ;)

No wiem, że się śmiejecie, ale ja już taka poukładana jestem, lubię zaplanować, zapisać, potem odhaczyć - nudziarstwo;)

A co do magicznej siły to nas też przyciąga na budowę, siadam na pustaku i mogę tak godzinami patrzeć na stawanie się domu...

Piękne to ostatnie zdjęcie w dzienniczku i podpis:)