Ardea 25.06.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Wkrótce zamieszkać?! I kto to mówi? Wy już dawno zmienicie adres, a my ciągle będziemy jeździć na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 25.06.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Mów tak dalej - to świetnie wpływa na moja psychę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 25.06.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 macie już ekipy od hydrauliki, elektro i elewacji? My mamy, ale nie jestem ich tak do końca pewna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.06.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Co do firmy proinstal z Bibianowa - nie polecam. Nie słowni i wciskają ludziom kity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Na razie na 100% mamy hydraulika. Kilka ofert elektryków, ale ciągle szukamy tego jedynego;) O elewacji nie myślimy, bo u nas to dopiero przyszły rok... Teraz koncentrujemy się na wylewkarzach:) Plusem jest to, że na naszej ulicy trwa teraz 6 budów, więc zbieramy opinie, ale nie jest łatwo... To, że ekipa jest chwalona jeszcze nie znaczy, że u nas niczego nie schrzani i odwrotnie, więc często zdajemy się na intuicję. Z proinstalu też mamy ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Z proinstalu też mamy ofertę No to jest ta sama ekipa co zrobiła u mnie prowizorkę prowizorki... I jeszcze łaskawie przyjechali naprawić to co spier$%^*(*... Widziałem się ze Świdrem wczoraj i polecał mi swoje usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Teraz koncentrujemy się na wylewkarzach:) Ja od siebie mogę polecić firmę: http://www.poltynk.com.pl/ BTW, sprawdzcie stopkę na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 strona www - pełna profeska - fajna firma to zrobiła Gratuluję! Może macie konkretne namiary na dobrego hydraulika i elektryka? Znani mi hydraulicy z terenu: Głasek, Tomczak, Gadulski, Jóźwiak. Elektrycy - Proinstal (o którym wypowiedział sięjuż Klaudiusz), Zwierzyński, kto jeszcze? Wiecie może, jak u nich z wykonawstwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Zwierzyński to raczej trudny facet do jakichkolwiek rozmów. Nazwał mnie natrętem czy namolnym. Nie pamiętam już. Ale jeśli znajdzie czas to zrobi dobrze. Elektrycy z Ozorkowa to jeszcze Bogdan Kowalewski z Jodłowej chyba. W zumi mnóstwo jest informacji na ten temat. Co do hydraulików. U mnie, a właściwie u mojego brata instalacje robił Pan Tomczak. Zrobił po swojemu, tak jak mu pasowało. Załatwił piec w super cenie, kilkaset złotych drożej niż gdziekolwiek. Grzejniki również ma drożej. A uwielbia się przechwalać jakie to on ma rabaty i upusty. Ech... Edit: http://www.zumi.pl/namapie.html?Submit=Szukaj&qt=elektryk&loc=ozork%F3w#page:1,byMap:1,x:19.2907665,y:51.964351,scale:9Aha, w domu u Agaty Tomczak umawiał się na konkretną kwotę przed pracą, a potem chciał kilka tysięcy więcej. Oczywiście dostał tyle ile się przed robotą umawiali. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Uwielbiam takie opowieści o wykonawcach, a najgorsze, że są prawdziwe Właśnie dlatego pytałam o polecanych fachowców... Ze Zwierzyńskim w ogóle trudno się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Podpowiem tak: jeśli ktoś Ci proponuje rabat, sprawdź sam czy nie masz większego My niestety 5 lat temu się nacięliśmy, ale teraz po błędach rodziców nie mam zamiaru robić takich samych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Na jaki rodzaj tynków się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 rozumiem, że nie pytasz o kolor tak naprawdę to nie wybraliśmy jeszcze, to znaczy nie zaproponowałam nic mężowi, żeby mógł zatwierdzić Może silikonowy? Jeszcze nie znam ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Klaudiusz, o jakich rabatach mówisz? Każdy patrzy tylko jakby tu największą kasę wyciągnąć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Fakt nie doprecyzowałam pytania, chodzi mi o tynki wewnętrzne: cementowo-wapienne, gipsowe, ręczne, maszynowe - pytam, bo mnie to spędza sen z powiek i może łatwiej będzie wybrać, gdy coś doradzicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 tynki nad którymi się zastanawiam: baumit 3049 i 3045 (misiam), ceresit gibi 2 i colorado5 (utek), weber 110b i 110c (Madzik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Klaudiusz, o jakich rabatach mówisz? Każdy patrzy tylko jakby tu największą kasę wyciągnąć ! No tak. Ale patrząc jak świetnie pan Tomczak zachował się w stosunku do nas i po prostu obiecywał złote góry, ponieważ kupuje prosto od producenta więc czuliśmy się oszukani. Nie mogliśmy się również doprosić, żeby do nas przyjechał gdy mrozu za oknem było dwadzieścia pięć kresek... I wszystko na telefon się załatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Fakt nie doprecyzowałam pytania, chodzi mi o tynki wewnętrzne: cementowo-wapienne, gipsowe, ręczne, maszynowe - pytam, bo mnie to spędza sen z powiek i może łatwiej będzie wybrać, gdy coś doradzicie... U mnie pewnie będą płyty KG na ścianach. Podobno wychodzi taniej. Mi się podobają cementowo-wapienne z gipsem, ale są strasznie drogie. Tynki gipsowe są śliczne, normalnie jak lustro. Ale trwałość takiego tynku też jest niższa. Z resztą rozmawialiśmy już wcześniej o tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 aha, w tym aspekcie to zdecydowani jesteśmy na tynki maszynowe cementowo -wapienne ( z gotowego tynku) , zacierane na gładziutko. Byliśmy oglądać dwa domy robione przez naszego przyszłego wykonawcę i podobało się ( szczególnie mężowi) Takie tynki są trwalsze, podobno zdrowsze, ściana lepiej oddycha. Na taki tynk będziemy od razu malować. Nasz znajomy ma tynki ręczne, w dodatku nie z gotowego tynku i nie polecam... No chyba, żeby położyć jeszcze na to gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Odnośnie walorów estetycznych - obecnie w mieszkaniu mamy gładź gipsową i jedną ścianę z K-G i fakt, są gładziutkie, ale musiałabym chodzić codziennie i głaskać je lub przypatrywać się z odległości 5cm aby móc się tym rozkoszować. Pytam siebie - po co? Ścianom w bloku oczywiście należał się taki face lifting, ale w wykańczanym domu to już nie ma takiej potrzeby. Jeśli K-G wychodzą taniej, to czemu nie, ale chyba pod warunkiem, że będzie się robiło samemu i w ten sposób zaoszczędzi się na robociźnie. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts