klaudiuszozo 26.06.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Wiecie co Podoba mi się Wasze zaangażowanie:) U mnie to jest tak, że jak kończy się jakiś etap np. fundamentów to zaczynam poszukiwania pustaków. A Wy wiecie już pół roku wcześniej jak będzie Wasz dom wyglądał i co najważniejsze - czego będziecie używać i jakich firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) No to mamy podobnie, też chcemy tynk malować bez gładzi, ja lubię ściany z delikatną fakturą, a gładź na dużych powierzchniach daje efekt blaszanej beczki;) Mój szwagier właśnie zrobił Knauffa i wygląda dobrze, ale my ciągle się wahamy... Dzięki za pomoc. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) w takim razie nie rozumiem Ardea, dlaczego się wahacie - czy alternatywą miały by być gipsy? Dobrze wykonane tynki c-w są naprawdę dość gładkie. Można oczywiście iść na pewien kompromis - gładź gipsowa będzie w salonie Edytowane 26 Czerwca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.06.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Dokonanie wcześniej pewnych wyborów ułatwia przejście do kolejnych etapów (szczególnie niezdecydowanym kobietom ) Ale czasami przychodzi taki moment, w którym stwierdzasz - "wiem, że nic nie wiem" i wtedy na nowo musisz się przyjrzeć swoim wyborom, z tym, że wtedy analizujesz listę Top 10, a nie Top 100... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Zaczynaliśmy od myśli o c-w ręcznych (aż zobaczyliśmy efekt), potem miały być gipsowe, teraz chyba skłaniamy się do c-w maszynowych gotowców.W bloku machnęłam wszędzie tynki strukturalne, tu zamierzamy zwyczajnie malować... I gdy tak wszystko przemyślałam to już się nie wahamy - jeszcze raz dzięki. Klaudiuszozo, czasami bardzo ułatwia życie takie przedwczesne wybieranie... Mąż wpadł z info o promocji i pyt. czy się decydujemy, a ja szybko odp., że tak lub nie, bo już mam to przemyślane. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Jeśli K-G wychodzą taniej, to czemu nie, ale chyba pod warunkiem, że będzie się robiło samemu i w ten sposób zaoszczędzi się na robociźnie. Ja w okół mam tyle osób, że mam nadzieję, że mi bezinteresownie pomogą. Ale na pewno to będzie dużo później niż u tynki Was Bardzo mi się podoba to co napisałaś Ardea Klaudiuszozo, czasami bardzo ułatwia życie takie przedwczesne wybieranie... Mąż wpadł z info o promocji i pyt. czy się decydujemy, a ja szybko odp., że tak lub nie, bo już mam to przemyślane. info - pyt - odp Ja nie jestem kobitą a też mam problem z wyborem. Miał być porotherm a wyjdzie H+H Edytowane 26 Czerwca 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Klaudiusz, bo jo jezdem polon na wakacjach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Jo od jutro tyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.06.2011 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 witam więc w wakacyjnym klubie budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 28.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 O! To i ja dołączę do wakacyjnego klubu budowniczych. Ale jestem świeżo po wakacjach- to mogę? ewanz dom z więźbą wygląda już jak dom a nie jak mury! My troszkę za wami, gonimy, dzisiaj ma wejść cieśla. Podobnie jak u Was mamy poślizg z drewnem i z dekarzem ale dużo większy,miało sie zacząć 6 czerwca! pozdrowienia i szybkiego ukończenia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.06.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam Ewo!! Wpadłam z rewizytą, poczytałam, obejrzałam i gratuluję postępów na budowie... Czytałam i wyczytałam, że udzielasz sie w GRUPIE łÓDZKIEJ, czy jest to miejsce waszej przygody budowlanej? W jakim rejonie budujecie? Pozdrawiam i będę zaglądać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.06.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 netka - dzięki za odwiedziny; ja też podpatruję, na jakim jesteście etapie. W tym okresie wykonawcy maja tyle zleceń ( i z żadnego oczywiście nie chcą zrezygnować ), że później nie wyrabiają się w terminie, a inwestorów diabli biorą, bo jak my byśmy tak nawalali w pracy z terminami, to dawno już by nas zwolnili... meg60 witam w moich surowych jeszcze progach i zapraszam częściej z tym udzielaniem się na Grupie Ł. to bez przesady, ot czasem o coś zapytam....; tak budujemy w woj. łódzkim, a gdzie konkretnie to wpisałam u Ciebie w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.06.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Niech ktoś mi powie, że budowanie nie jest zabawne:D gdy się czyta Twój dzienniczek, to aż chce się budować, bo przygody macie super, jak nie Camel Trophy to kominowe gonitwy:D Rozumiem, że więźba ukończona i wkrótce startujecie z dachówką? A propos majstra, to oni na wszystkim się znają, włącznie z projektowaniem;) Edytowane 28 Czerwca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.06.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A propos majstra, to oni na wszystkim się znają, włącznie z projektowaniem święte słowa!!! Co do przygód, to mamy ich przesyt. Marzy mi się spokojne budowanie, gdzie wszyscy wykonawcy znają się na swojej robocie, potrafią czytać projekt i nie próbują na siłę wprowadzać swoich innowacji... Marzy mi się, że za rok usiądę na tarasie wykończonego domku i z uśmiechem będę czytać budowlane wspominki co do kolejnych robót to niestety nie tak szybko, jak byśmy chcieli. Po więźbie muszą być dokończone facjatki, szczyt domu oraz komin - dzisiaj obudowany został tylko do połowy, potem foliowanie i łaty, ścianki działowe - tak więc jeszcze sporo do zrobienia przed położeniem dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.06.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 To znów ja, zamierzacie wstawiać właściwe tzn. docelowe drzwi zewnętrzne jeszcze przed tynkami? Byłam dziś w kmt u nas i w Zgierzu (u nas lepsze ceny) i nie wiem co zrobić, bo trochę obawiam się uszkodzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 meg60 witam w moich surowych jeszcze progach i zapraszam częściej z tym udzielaniem się na Grupie Ł. to bez przesady, ot czasem o coś zapytam....; tak budujemy w woj. łódzkim, a gdzie konkretnie to wpisałam u Ciebie w komentarzach. Hej! My też budujemy 25 km od Łodzi tylko w innym kierunku - w stronę Tomaszowa Maz. - miejscowość Łaznowska Wola. Ewo, mam prośbę....jak będziesz chciała u mnie coś napisać, ZAPRASZAM, to pisz bezposrednio w dzienniku - komentarze to mam właściwie do wklejania jakiś pomysłów i rzadko tam zaglądam. Także zapraszam do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.06.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 meg60 Także zapraszam do dziennika - dzięki, nie śmiałam się tam wpisywać, ale już będę, obiecuję TM - faktycznie inne kierunek i w sumie dzieli nas 50km. ardea ja to chciałabym wstawić drzwi i bramę zaraz po oknach i przed tynkami, bo jak mam zabijać deskami i czekać to mnie nerwa chwyta ale... nie wiem sama, może warto poczekać i wstawić po tynkach i wylewkach? Podglądam różne dzienniki i sporo osób wstawia od razu, nie chwalą się jednak, czy są zadowoleni ze swojej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 28.06.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Oj ja bym nie ryzykowała z drzwiami przed tynkami i wylewkami. Majstry mają gdzieś Twoje drzwi i to czy będą miały kilka rys, zabrudzeń, wgnieceń itp. Ja wstawiam dopiero po wszystkimpozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.06.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 No to ja sie pochwalę....drzwi i okna wstawiliśmy jeszcze dłuuuuuuuuugo przed tynkami i powiem ci, że nic a nic to nie przeszkadzało. Panowie wszystko pięknie zabezpieczyli, nawet pomyli szyby ( i nie tylko ), choć nie były wcale brudne od tynków. Zresztą i tak musisz otwory zabezpieczyć, bo na ścianach będziesz miała przewody elektryczne - szkoda roboty. A okna i drzwi to tak jakoś .....domowo! Ale decyzja należy do was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 29.06.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 witam sie, ladny domek sie zapowiada! Pozdrawiam i kciuki trzymam coby walka z kominem sie udala (zostawilabym jak jest w projekcie)pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts