ewanz 29.06.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 dzięki popcarol , zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 30.06.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ale mnie tu dawno nie było. Szczęka mi opadła. Kiedy Wy to zdążyliście postawić??My kładziemy tynki c-w metodą tradycyjną. Widzieliśmy efekty pracy ekipy, którą chcemy nająć i byliśmy pod dużym wrażeniem. Nadawały się do malowania praktycznie bez obróbki. No i są twarde i nie rysują się tak jak te gipsowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.06.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 O gustach się nie dyskutuję, ale teraz muszę coś napisać. Widzę, że mamy podobne. Bardzo mi się podoba Wasza cegła klinkierowa. Też mi się taka marzy, na kominie i na ogrodzeniu A właśnie, jakie planujecie ogrodzenie zrobić z przodu domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.07.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 ewarolka pytając o tynk miałam na myśli elewację klaudiuszozo front ogrodzenia - tego w zasadzie nie brałam pod uwagę na tym etapie, nawet nie wiem, kiedy najlepiej byłoby je postawić; ale koncepcję mam - na podstawę / podmurówkę wyszperałam fajny grafitowy kamień o nierównej fakturze i do tego czarne metalowe przęsła. Jednak od koncepcji do realizacji jeszcze sporo czasu upłynie i niejedno może się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Fakt, jesteśmy na podobnym etapie, do nas też murarze wejdą w przyszłym tygodniu(nie uściślili czy w poniedziałek, czy w piątek) Dlaczego nie wyprowadzili okien do belek, nie dało się? My mamy otwory okienne gotowe do pomiaru, ale dziś zapomniałam zadzwonić i się umówić... A komin będziemy mieć podonie wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.07.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dlaczego nie wyprowadzili okien do belek, nie dało się?murarz ma taka taktykę, że podmurowuje na gotowo do więźby, a teraz mu czasowo nie pasuje, bo po prostu zarobiony jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.07.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Widocznie każdy murarz ma inną taktykę nasi magicy doprowadzili otwory do belek, a na gotowo to oczywiście po więźbie. Kiedy startujecie z tynkami i ociepleniem? I jaką taktykę przyjeliście, tynki wewnętrzne po ociepleniu czy przed? Macie w nas wiernych kibiców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 02.07.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Ardea nie wiem na razie nic o tynkach i z niczym nie wystartuję, dopóki jaśnie pan murarz nie skończy swojej pracy Serce i mózg kleszcze żelazne mi ścisnęły, gdy dzisiaj zmierzyłam otwory w dwóch oknach i okazało się, że zamiast szerokości 90cm jest 60cm i cała facjatka jest spierdzielona :evil: (nie wiem czy trzy diabelskie głowy są wstanie odzwierciedlić stopień mojej wściekłości ) - ma szerokość 230cm zamiast 350cm. Więźba jest dopasowana do facjatki, ale cieśla nic nie mówił, ze nie zgadza się z projektem. Nie wiem, jak mogłam to przeoczyć - bez okien otwór wydaje się niby w normie, poza tym nawet przez myśl mi nie przemknęło, że można takiego babola zrobić : :cry::cry::cry:: Edytowane 2 Lipca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.07.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Jak sa błędy to nie dziwię Ci się,że nie chcesz nawet myśleć o niczym innym:( Rozbieżności rzeczywiście duże, ale jeśli nie widać różnicy i nie da się porawić to może warto zaakceptować (wiem łatwo mi mówić, szczególnie, gdy wiesz, że miało być inaczej - spróbuj się temu przyjrzeć na chłodno i może uda się tak zostawić. Głowa do góry, niestety takie są uroki budowy! Ja sobie powtarzam, ważne żeby się nie zawaliło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 02.07.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 róznicy nie widać teraz, bo nie ma dachu i tak czy siak jest jasno. Po wstawieniu okien szyba będzie szerokosci około 50cm - niesamowicie doświetli to pokój dziecka... nie zamierzam niczego akceptować; szykuję się do walki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) To rzeczywiście kiepsko, nie pomyślałam o doświetleniu:( Może uda się powiększyć sam otwór okienny? Coś czuję, że szykuje się total war, bo będziesz miała przeciwko i murarzy i dekarzy(to też ich wina, bo powinni patrzeć w projekt i ewentualnie zgłosić błędy murarskie). Trzymajcie się i nie dajcie się!!! Edytowane 2 Lipca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.07.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 O cholera Ewanz ale kiszka:/:/:/Wszystkie 3 lukarny Ci tak zrobili czy jedną? Daj znać co i jak. Cieśle pewnie na murarzy będą zganiać.A pierwotnie jakiej szerokości miało byc okno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.07.2011 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 na szczęście chodzi tylko o jedną lukarnę - tę z dwoma wąskimi oknami. W projekcie są dwa okna po 90cm, bo między nimi przebiegały ciągi wentylacyjne z dwóch pomieszczeń. W trakcie budowy zrezygnowałam ze spiżarki włączając tę powierzchnię do kuchni ( a tam są już dwa ciągi) i w ten sposób pozostał jeden ciąg went. Mam koncepcję, żeby go przenieść na boczną ścianę okna - trzeba będzie " tylko" wykuć otwór w stropie i zalać poprzedni , rozwalić ściankę pomiędzy oknami - tę o szerokości jednego pustaka, oraz przymurowac boki tak, by powstał otwór już na jedno okno szerokości 150cm. Muszę zaprosić kierbuda na budowę - ciekawe co on na to powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.07.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 No właśnie to miałem napisać, żebyś zaprosiła kierownika budowy. Zastanawiam się co bym zrobił tym murarzom, gdyby coś takiego stało się u mnie. Moje problemy przy Waszym to niestety pikuś i współczuję. Moim zdaniem to nie jest wina cieśli. Zrobił tak jak miał naszykowane. Nie musiał wiedzieć o jakichś zmianach. Jeśli nie uda się nic innego wymyślić to chyba trzeba będzie zainstalować np. dwa dodatkowe okna dachowe. Ale pieprzę :/ Muszą to poprawić i już! Z własnych środków. Macie umowę i się nią zasłaniajcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.07.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 dwa okna dachowe nie wchodzą w grę... nawet jedno to dodatkowy spory koszt (razem z zamontowaniem i zasłonięciem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 A zamiast dwóch małych wstawienie jednego dużego okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.07.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Byłam sprawdzic u Ciebie w dzienniku które to okna. I faktycznie chyba najlepiej zrobic tak jak piszesz: przygotować wszytsko do wstawienia jednego okna...Będę trzymać kciuki i czekać jak się sytuacja rozwiąże &&&&&&&&&&&&&&&&& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.07.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 No i jak tam wyszło z tą lukarną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.07.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 No właśnie? Udało się jakoś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.07.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ostatnie dni są dla mnie bardzo ciężkie, przez te błędy wykonawcze mam okropnego doła. Niestety, wykonawca zwleka z pojawieniem się na działce, sugeruje, ze to nie jego wina, tylko może cieśli lub architekta.... Ma być jutro z ekipą i będzie sprawdzać, czy moje pomiary się zgadzają. Poza tym jak pech to pech - jutro murarze maja kontynuować prace, a tu zamówionej cegły klinkierowej na komin wciąż nie ma: pytałam w pon. - miała być dzisiaj, byłam kontrolnie dzisiaj na składzie - ma być jutro... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts