Ardea 06.07.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witaj ewanz, też się zastanawialiśmy jak wybrnęłaś z sytuacji z lukarną, ale nie chciałam pytać, bo pomyślałam, że gdy się sprawa rozwiąże to sama napiszesz... w każdym razie masz nasze wsparcie, przynajmniej takie psychiczne:hug: A propos antydepresantów to my planujemy właśnie kominek wolnostojący:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.07.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Wielkie dzięki Liczyłam po cichutku na Wasze wsparcie, bo dzisiejszy dzień był mega stresujący i chyba przybyło mi kilka siwych włosów! Na szczęście już jesteśmy po rozmowie z wykonawcą - powiedział, ze każdy może się pomylić ( fakt, że jego nie było wtedy na budowie, tylko pracownicy musieli źle odczytać wymiary) , ale on poprawi, tak poprawi, że rozbieże więźbę i nawet zmiany opłaci ze swoich pieniędzy. Ja natomiast przyzwyczaiłam się już do koncepcji z jednym oknem i dążyłam do osiągnięcia konsensusu. Po wysłuchaniu wielu żali wykonawcy, jak chce wszystkim dogodzić i nikt go nie docenia, przyjał w końcu moją propozycję z jednym oknem. Uff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.07.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 No to dobrze, że się wszystko dobrze ułożyło Pozdrawiam i lecę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.07.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 ewanz dobrze że doszliście do porozumienia. Najgorsze jest uczucie jak sobie w środku nocy o czymś przypomnisz albo uświadomisz ( mówię o budowie ) a tu już po fakcie! U Ciebie budowanie więźby zajęło 10 dni, u mnie pewnie połowa dachu mniej no i łatwiejszy a zeszło już 5 roboczych a to może polowa jest Kuchnia świetna, naturalna i ze smakiem pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.07.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam!!! budujecie bardzo podobny domek do naszego i bede na pewno na bieżąco śledzić wasze postępy na razie widoki są super!!!! I z dachem też nas posądzali o burżujstwo a mnie isę taki podoba i już i nie mam zamiaru nikomu się z tego tłumaczyć i pierwsze pytanie zawsze: "a wiesz i le taki dach kosztuje?" Jestem ciekawa jak do tej pory przedstawiają się koszty budowy? robocizna plus materiały? jeśli możesz prześlij proszę na priv,bardzo mi to pomoże w dalszym planowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.07.2011 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) koszty? Oj " drogo Panie, drogo" ceny materiałów są bardzo różne nawet w tej samej okolicy, przy dużych ilościach to i 0,50zł robi dużą różnicę. Ceny za robociznę są jeszcze bardziej zróżnicowane, szczęściarzem może nazwać się ten, kto znajdzie porządną i w miarę tanią ekipę. Nasza po przeliczeniu brała 180zł/m2. Byli tacy, co wołali od nas jeszcze więcej. Rożnica w wielkości powierzchni domów ma więc ogromne znaczenie. Dach wielospadowy faktycznie jest droższy od dwuspadowego - zarówno w materiałach jak i robociźnie. Jeden i drugi mają zarówno swoje wady jak i zalety. Jeśli chodzi o aspekt wyglądu to " Nie to ładne co ładne, lecz to co się komu podoba" Pozdrawiam i będę kibicować Waszemu budowaniu:D Edytowane 15 Lipca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Gratuluję SSO!!! Czekamy na fotorelację! W 100% zgadzam się ze stwierdzeniem o "ładności i podobaniu" (bo mój gust wśród znajomych uchodzi za kontrowersyjny;) A co do zakupów szkolnych to wszystko jeszcze przed nami..., czy Wasza córeczka rozpoczyna naukę jako sześciolatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.07.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam Dzisiaj trafiłam na Twój dziennik budowy, domek zapowiada sie bardzo ciekawie Doskonale rozumiem Wasze odczucia i przygody z dotychczasowymi wykonawcami niestety mieliśmy bardzo podobne przy budowie poprzedniego domu, mam nadzieję ,ze teraz przy nowej budowie, przynajmniej niektórych "błędów" uda sie uniknąć Trzymam kciuki za dalszy ciąg budowy i będę oczywiście zaglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.07.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam Karolino Budujecie już drugi dom?! No to jesteście zaprawieni w budowaniu Muszę zaraz zerknąć do Twojego dzienniczka. Pozdrawiam i zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.07.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 mój gust wśród znajomych uchodzi za kontrowersyjny;) czy Wasza córeczka rozpoczyna naukę jako sześciolatka? Chętnie poznałabym ten kontrowersyjny gust Ludzie o kontrowersyjnym guście tworzą często niebanalne, nietuzinkowe rzeczy. Nasza młodsza córka idzie do szkoły jako 7-latka , urodziła się w listopadzie i w ubiegłym roku nie była przystosowana do nauki w klasie razem z siedmiolatkami w konfrontacji z naszym systemem szkolnictwa i oferowanym zapleczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.07.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Nasze Maleństwo już pewnie przymusowo pójdzie od 6 lat, chociaż przy naszym systemie szkolnictwa wszystko się może zmienić... A moje pomysły wnętrzarskie prawie zawsze spotykają się z określeniami - szpitalne lub magazynowe i nie chodzi to o magazyny w sensie czasopisma wnętrzarskie;) Kiedy fotki ze SSO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.07.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 fotki już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 09.07.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Byłem i widziałem, ale tylko dół, który mi się bardzo podobał. Szczególnie wykusz - fajna rzecz Góry jeszcze nie, ale znając właścicieli zrobili tak jak być powinno, czyli z rozmysłem i gustem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.07.2011 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 dzięki Klaudiusz za miłe słowa nam się podoba, jeśli innym też, to tym bardziej jest nam miło jeśli jeszcze nie widziałeś poddasza, to nic straconego, na pewno nadarzy się jeszcze nie jedna okazja; w każdym badź razie - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 10.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Dobrze, że udało się dojść do porozumienia. Fajnie już widać Wasz domek, muszę to napisać - nieustannie mnie zaskakuje porządek na Waszej budowie. Jak to mówi moja córcia: to chyba jakieś czary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 A daszek też pokażesz? Bo skoro SSO to chyba musi być dach? Wnętrza - przestronne i widać w nich duży potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.07.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Nasz SSO jest bez pokrycia dachu no bo skoro otwarty.... Gdyby było już pokrycie dachu, to musielibyśmy być chyba czarodziejami definicje SSO trochę różnią się od siebie i ja wybrałam te drugą... sorry za nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.07.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Klesiu porządek jest w miarę zachowany - oczywiście nie licząc kupy gruzu przy siatce, której staram się rzecz jasna nie fotografować Działania wyglądają następująco - ekipa zabiera wszelkie śmieci z domu i składuje w jednym miejscu na działce, resztą zajmujemy się my. W sumie wydaje mi się to dość oczywiste, choć majster zawsze podkreślał - " my czysto robimy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.07.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No to wychodzi na to, że ja znałam tylko tę pierwszą definicję U nas to dopiero będzie niedefiniowalny SSO, bo działówki będą po dachu... A potem też pokombinowane, ponieważ wylewki robimy przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.07.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 sama widzisz - definicje swoje a życie swoje dla mnie najważniejsze było oddzielenie grubą kreską pewnego etapu budowy, stąd próba sklasyfikowania działań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts