Ardea 15.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No to jeszcze przed wyjazdem nie odmówiłam sobie przyjemności odwiedzenia Forum i cóż widzę, będziecie mieć wypasioną garderobę i pewnie nie tylko ją skora tak skrupulatnie i z pietyzmem podchodzisz do urządzania:)Po powrocie nie poznam Waszego domku (i dobrze, niech rośnie) Pozdrowionka i znikam nad morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.07.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Dobrze mieć jakieś wzorce, bo ja totalne beztalencie w kwestiach wnętrzarskich jestem Najpierw wzoruję się na takiej fajnej fotografii, a potem robię kosztorys i okazuje się, że muszę niestety poszukać innych materiałów, wykonawcy etc. Niestety ze stosowania kompromisów wychodzą często designerskie koszmarki. A po powrocie ze zdziwieniem stwierdzisz - to budowa u was nic nie ruszyła? U nas niestety wszystkie ekipy musieliśmy poprzesuwać. Życzę udanego odpoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.07.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Dobrze mieć jakieś wzorce, bo ja totalne beztalencie w kwestiach wnętrzarskich jestem Na pewno nie jest tak źle jak piszesz A co do garderób to bardzo mi się podoba pierwsza i czwarta na Twoich zdjęciach. Natomiast na piątej tak trochę napakowane jest wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.07.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Przeładowana szafa - koszmar z mojego mieszkania Ta garderoba nie jest taka zła, lepsza taka niż żadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.07.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Na jakiej w końcu dachówce stanęło u Was? Bo coś tam widziałem z tyłu jak piesek poleciał, ale było już późno i nie dostrzegłem koloru I gdzie kupowaliście? U Niewiarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.07.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Kupiliśmy dachówkę Nelskamp Nibra F12 kolor altschwarz angoba czyli taki ciemny grafit, skład w Konstantynowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 19.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Chyba nieźle będzie się prezentować ta Wasza dachówka Już Wam nie kapie w kilku pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.07.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Nie kapie - to fakt, ale w czasie burzy i tak woda wlewa sie do środka. Będzie tak dopóki nie zamkniemy budynku. Trzeba się z tym pogodzić a do tego czasu ... wybierać wodę szuflą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jak tam jest już Nibra na Chaberku? Współczuję z powodu guza i burzy (okropnie się jej boję), u mnie też nie obyło się bez krwawych ofiar, był guz i gwóźdź w stopie:( Świetlik tunelowy daje fajny efekt, myślę, że nie będziecie żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.07.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witaj wypoczęta i pewnie opalona forumowiczko:) Oczywiście nie omieszkałam przywitać się również u Ciebie w komentarzach Gwóźdź w stopie? Oj oj! Musiało boleć ! Szczerze współczuję! Ale moja wklęśnięta czaszka to jeszcze nic w porównaniu z wypadkiem mojej starszej córki - biegając po budowie ( a raczej bawiąc sie z tatusiem w ganianego ...) wpadła na zardzewiały drut, który zranił ją pod okiem i po dziś dzień ma widoczna szramę, a minęło już kilka tygodni. Jak to zwykle bywa wydarzyło się to w piątek wieczorem i musieliśmy zabiegać o prywatną wizytę u chirurga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Dobrze mieć jakieś wzorce, bo ja totalne beztalencie w kwestiach wnętrzarskich jestem Albo nas kokietujesz, albo jesteś dla siebie zbyt krytyczna. Wasz dach większy i nieco bardziej skomplikowany, więc i prace dekarskie trwają dłużej, ale już widac efekty i nie tempo prac jest najważniejsze:) A Chaberek wygląda już bardzo okazale, szczególnie na tym zdjęciu wśród traw - pięknie Edytowane 27 Lipca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.07.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Patrząc z tej perspektywy wśród traw mówimy o nim: Nasz kawał chałupy Że niby kokietuję? Nieee, to już nie te czasy... Ale krytyczna to i owszem, nie zaprzeczam. Wolę jednak takie spojrzenie niż wpaść w nurt samouwielbienia. Poza tym tak do końca to nie ufam sobie. Zbyt często zmieniam zdanie, przede wszystkim w dziedzinie projektowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 29.07.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witaj ewanz! Zgodze się z przedmówczynią że Chaberek wygląda okazale- i to bardzo! Mnie też wkurzała ta woda w środku, ale od dziś mamy okna i problem z głowy. Tobie na pocieszenie powiem że nadchodzi prawdziwe lato i nie ma już tyle padać Ciekawa jestem jak będzie wyglądała dachówka. zdradzisz ile kosztował m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 30.07.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Hej ewanz Domek rośnie, zmienia się i suuuper! Mam nadzieję,że wszystko teraz gładko pójdzie Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.07.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam i gratuluję pięknego dachu!!! Domek wygląda super, nie mogę doczekać się efektu końcowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.07.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Daszek jeszcze nie ukończony a już cieszy oko:) Ma ciekawy odcień - taka ciepła czerń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 witajcie dziewczyny:) netka - na okna musimy poczekać jeszcze około 3 tygodni. Dom wyszedł nam faktycznie duży - jest to efekt zaspokajania pragnień wszystkich domowników. Na dole pomieszczenia nie są duże, ale na górze wydają się już bardzo przestronne. Zobaczymy jak dojdzie wylewka - wysokość pomieszczeń zmniejszy się i szybciej spotkamy się ze skosami. karolina - chciałabym, żeby szło gładko, ale jakie są realia budowania. to każdy wie. Oczywiście trzeba dodawać sobie otuchy, bo bez tego było by marnie. meg60 - dawnooo Cię nie widziałam ja też nie mogę doczekać się końcowego efektu, oczywiście z tynkiem - co to też wyjdzie z tego naszego projektu??? Muchomor jakiś, czy domek Gargamela ? Może dzięki kolorystyce uda mi zrównoważyć jego formę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.07.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 ewanz, co Ty chcesz od tego swojego domku? Chaberek jak się patrzy, nie żaden Muchomorek czy tym bardziej Gargamelek:) (to ja mam manię wymyślania przezwisk, bo zawsze coś mi się kojarzy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ardea jeśli chodzi o kolor i kształt dachówki po ułożeniu to muszę przyznać, ze naprawdę mi się podoba. Pojedyncza dachówka z bliska jest raczej matowa, patrząc na nie po położeniu są lekko błyszczące. netka pojedyncza dachówka kosztowała 3,42zł. W rozliczeniu całego dachu wychodziło trochę drożej od Robena a taniej od Koramica czy Creatona Premion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Wiesz Ardea, gdyby nasz Big House stał na dużo większej działce, to zapewne z dalszej perspektywy nabrałabym do niego odpowiedniego dystansu. Obecnie przytłacza mnie trochę swoją wielkością i wybujałymi kształtami. Mam co chciałam - nie ma co płakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts