Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

No to jeszcze przed wyjazdem nie odmówiłam sobie przyjemności odwiedzenia Forum i cóż widzę, będziecie mieć wypasioną garderobę i pewnie nie tylko ją skora tak skrupulatnie i z pietyzmem podchodzisz do urządzania:)

Po powrocie nie poznam Waszego domku (i dobrze, niech rośnie) Pozdrowionka i znikam nad morze.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobrze mieć jakieś wzorce, bo ja totalne beztalencie w kwestiach wnętrzarskich jestem ;) Najpierw wzoruję się na takiej fajnej fotografii, a potem robię kosztorys i okazuje się, że muszę niestety poszukać innych materiałów, wykonawcy etc. Niestety ze stosowania kompromisów wychodzą często designerskie koszmarki.

A po powrocie ze zdziwieniem stwierdzisz - to budowa u was nic nie ruszyła? U nas niestety wszystkie ekipy musieliśmy poprzesuwać.

Życzę udanego odpoczynku :D

Witaj wypoczęta i pewnie opalona forumowiczko:)

Oczywiście nie omieszkałam przywitać się również u Ciebie w komentarzach :)

Gwóźdź w stopie? Oj oj! Musiało boleć ! Szczerze współczuję!

Ale moja wklęśnięta czaszka to jeszcze nic w porównaniu z wypadkiem mojej starszej córki - biegając po budowie ( a raczej bawiąc sie z tatusiem w ganianego ...) wpadła na zardzewiały drut, który zranił ją pod okiem i po dziś dzień ma widoczna szramę, a minęło już kilka tygodni. Jak to zwykle bywa wydarzyło się to w piątek wieczorem i musieliśmy zabiegać o prywatną wizytę u chirurga...

Dobrze mieć jakieś wzorce, bo ja totalne beztalencie w kwestiach wnętrzarskich jestem ;)

Albo nas kokietujesz, albo jesteś dla siebie zbyt krytyczna.

Wasz dach większy i nieco bardziej skomplikowany, więc i prace dekarskie trwają dłużej, ale już widac efekty i nie tempo prac jest najważniejsze:)

A Chaberek wygląda już bardzo okazale, szczególnie na tym zdjęciu wśród traw - pięknie

Edytowane przez Ardea

Patrząc z tej perspektywy wśród traw mówimy o nim: Nasz kawał chałupy ;)

Że niby kokietuję? Nieee, to już nie te czasy... :p Ale krytyczna to i owszem, nie zaprzeczam. Wolę jednak takie spojrzenie niż wpaść w nurt samouwielbienia. Poza tym tak do końca to nie ufam sobie. Zbyt często zmieniam zdanie, przede wszystkim w dziedzinie projektowania...

Witaj ewanz! Zgodze się z przedmówczynią że Chaberek wygląda okazale- i to bardzo! Mnie też wkurzała ta woda w środku, ale od dziś mamy okna i problem z głowy. Tobie na pocieszenie powiem że nadchodzi prawdziwe lato i nie ma już tyle padać :) Ciekawa jestem jak będzie wyglądała dachówka. zdradzisz ile kosztował m2?

witajcie dziewczyny:)

netka - na okna musimy poczekać jeszcze około 3 tygodni. Dom wyszedł nam faktycznie duży - jest to efekt zaspokajania pragnień wszystkich domowników. Na dole pomieszczenia nie są duże, ale na górze wydają się już bardzo przestronne. Zobaczymy jak dojdzie wylewka - wysokość pomieszczeń zmniejszy się i szybciej spotkamy się ze skosami.

karolina - chciałabym, żeby szło gładko, ale jakie są realia budowania. to każdy wie. Oczywiście trzeba dodawać sobie otuchy, bo bez tego było by marnie.

meg60 - dawnooo Cię nie widziałam :) ja też nie mogę doczekać się końcowego efektu, oczywiście z tynkiem - co to też wyjdzie z tego naszego projektu??? Muchomor jakiś, czy domek Gargamela ;) ? Może dzięki kolorystyce uda mi zrównoważyć jego formę.

Ardea jeśli chodzi o kolor i kształt dachówki po ułożeniu to muszę przyznać, ze naprawdę mi się podoba. Pojedyncza dachówka z bliska jest raczej matowa, patrząc na nie po położeniu są lekko błyszczące.

netka pojedyncza dachówka kosztowała 3,42zł. W rozliczeniu całego dachu wychodziło trochę drożej od Robena a taniej od Koramica czy Creatona Premion.