Ardea 30.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Dojdzie roślinność, jakieś krzewy... i na pewno zmieni się Twoje spojrzenie na Chaberka:) Z moim Bławatkiem szału nie ma a mnie się podoba...Najważniejsze jest dobre nastawienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Bławatek baaardzo mi się podoba - prosta bryła i dwuspadowy dach czyli ponadczasowa klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ewanz co Ty w ogóle piszesz, najważniejsze że Chaberek Twój jest i koniec marudzenia I spójrz na pierwszą stronę dziennika - ile on ma zalet! A teraz prywata moja: jakie masz odczucia na temat wielkości salonu?? Bo pamiętasz?? mam ten sam dylemat - salon 27m:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.07.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Normalnie jestem w szoku! Ewanz, to chyba przez te depresyjne pogody... Macie piękny, przestronny, dobrany do Waszych potrzeb domek:)Nie jakiegoś zwyklaczka;) Mnie się Chaberek podoba i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ooo, widzisz Ardea dobrze mówi:)Dziś pokazywałam Chaberka mężowi i tez przypadł mu do gustu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Oj dziewczyny, dobrze że jesteście Lukarna - w salonie dodaliśmy wykusz i zrobiło się więcej miejsca na stół, zabraliśmy też na szerokości 1,5m - 1m z wykusza. Teraz (wprawdzie jeszcze bez umeblowania) salon wydaje mi się w sam raz, ma ok. 28m2. Nie myślcie jednak, ze jestem w pełni usatysfakcjonowana - otóż kominek i TV będą na jednej ścianie, dosyć blisko siebie i tv wypadnie w dodatku na przeciwko okien wykusza. Jakoś w fazie projektowania nie zwróciłam uwagi na te niedogodności - komin do kominka powinien znajdować się w innym miejscu. Ardea - Bławatek wcale nie jest zwyklaczkiem, ma wszystko co mieć powinien ( nawet urozmaicenia w postaci dwóch lukarn Powiem tak- gdyby w wersji z garażem na dwa stanowiska mieścił się na naszą działkę, to natychmiast bym go wybrała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ludzie, którzy oglądali nasz dom mówią zwykle: " ale duży" a w domyśle " za duży" , więc w końcu sama nabrałam przekonania, ze jest to Big House i z niechęcią patrzę na jego rozłożyste poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.07.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Parafrazując znaczenie Waszego Chaberka rzuciło mi się coś dzisiaj w oczy. Jeżdżąc do Agaty widuję codziennie chaberka, jak się powstaje, jak dach się zmienia. Ale nigdy nie przepuszczałem, że będę go również widywał u siebie na działce. Otóż mama po zakupach w jednym z ozorkowskich dyskontów przywiozła go ze sobą http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/046/4683.jpg Edytowane 30 Lipca 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Spoko, odwdzięczysz się nam wirtualnym kopniakiem jak my zaczniemy narzekać Ja pamiętam jak się zastanawiałas czy wykusz robić bo nie do końca Ci się podobał, nie?? A widzisz dobrze że się zdecydowałaś, zawsze to kawałek miejsca więcej. Co do kominka i tv to nic mi nie mów. Nasz wspaniały pan architekt dał kominek centralnie na scienę a tv wcisnął pomiedzy obudowę kominka a drzwi tarasowe. Że ja na to nie zwróciłam uwagi wrrr. Dobrze, że w ostatniej chwili przenieśliśmy komin i będzie jak najmniejszy kominek narożny a tv na prostej ścienie. Dobra to ja juz o tego kopa co mi wisisz poproszę. Ale czasem pomarudzić trzeba, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.07.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Często to co mają inni nam się podoba, a swojego nie doceniamy:) Ty to 100% kobiecość, bo wydawało mi się, że nie chcesz kominka a tu jednak zmiana;) Nasz salon też ok. 28m i wielki nie jest, ale tam tylko kanapa, stolik kawowy, szafka pod tv, więc wystarczy, nawet mógłby być mniejszy I właśnie doczytałam... żebyś słyszała jak nasz domek komentują! Tylko kto by się tym przejmował Edytowane 30 Lipca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Lukarna - dobrze, ze w porę uporaliście się z tym " wielbłądem" Najlepiej to skończyć budownictwo i samemu robić adaptację Nasze narzekanie bierze się tylko z tego, ze skoro podjęliśmy sie już budowania własnego domu, to chciało by się, ze był bliski ideałowi: tani w budowie i utrzymaniu, praktyczny, dopasowany do naszych potrzeb a przede wszystkim pozbawiony błędów konstrukcyjnych. Takie rzeczy to tylko - wiecie gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.07.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Takie rzeczy to tylko - wiecie gdzie... W T Mobile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.07.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Znacie to Muratorowe przysłowie, że pierwszy dom to się dla wroga buduje, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie... Ja mam nadzieję, że nam Bławi chociaż jak dla przyjaciela wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Kominek wziął się z praktycznego podejścia do życia. Z mężem zaczęliśmy się zastanawiać, co by było w przypadku braku prądu lub zimy stulecia - czym byśmy ogrzewali? Koncepcja kominka została wiec przywrócona do łask, a jak często będziemy z niego korzystać - się okaże Klaudiusz - taki "chaber" bez cukru u mnie by nie przeszedł, bo ja uzależniona od słodyczy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.07.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Niestety ja również uwielbiam słodycze, co jest moją bolączką (początkowo napisałem : gorączką) Właśnie tak sobie czytam te Wasze rozważania. I ja też mam kominek obok TV... Do tej pory nie był to dla mnie problem. Bardziej problematyczne były drzwi tarasowe, które po otwarciu zasłaniałyby TV. Rozwiązałem ten problem za pomocą suwanych drzwi tarasowych. Teraz kominek mam na środku ściany... A TV będzie stał tuż obok :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Znacie to Muratorowe przysłowie, że pierwszy dom to się dla wroga buduje, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie... Dopóki nie zaczęliśmy przygody z budowaniem. to uważałam to powiedzenie za bezsensowne. Teraz jednak rozumiem doskonale jego "głębię". Ja mam nadzieję, że nam Bławi chociaż jak dla przyjaciela wyjdzie:) Oj, ja podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 A Wy to nie idziecie spać? Bo ja to już jednym okiem patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2011 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 :bye: Życzę kolorowych snów o wykończonym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.07.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 No no Dobranoc Mnie dzisiaj braciszek napoił PEPSI. Wcześniej ma budowie również tym się zasilałem bo bym padł po kilku godzinach. Także kofeiny mam w żyłach sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.07.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Lukarna - dobrze, ze w porę uporaliście się z tym " wielbłądem" Najlepiej to skończyć budownictwo i samemu robić adaptację Nasze narzekanie bierze się tylko z tego, ze skoro podjęliśmy sie już budowania własnego domu, to chciało by się, ze był bliski ideałowi: tani w budowie i utrzymaniu, praktyczny, dopasowany do naszych potrzeb a przede wszystkim pozbawiony błędów konstrukcyjnych. Takie rzeczy to tylko - wiecie gdzie... Ja się teraz tylko modlę, zeby nie okazało się, że komin wypada za blisko krawędzi dachu A z tym przysłowiem to też zrozumiałam nie dawno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts