ewanz 31.07.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 u nas komin wypadł niestety za blisko krawędzi dachu i wyszedł przez to bardzo wysoki; już po wybudowaniu wykonawca stwierdził, że można go było obrócić o 180 stopni i byłby bliżej kalenicy - szkoda tylko, ze tą dobrą radą obdarzył nas po fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.07.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) U nas kominek ma pełnić funkcje nastrojowe i realizować nasze upodobanie do żywego ognia (ale jak się trafi zima stulecia;) to będzie jak znalazł. Nasz komin też duży, na szczęście od rzadko oglądanej strony domu i już teraz wiem, że wolałaby, aby był obłożony blachą, bo niecierpię klinkieru, ale gdy był czas to na to nie wpadłam. Cokół też nim obłożę i przynajmniej będzie konsekwentnie... Gdybyś zobaczyła wielkość Bławatka w środku (zapraszam) to na bank zaczęłabyś doceniać Chaberka to są zupełnie inne domy, spełniające inne oczekiwania, nie ma co porównywać Edytowane 31 Lipca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.07.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ardea dzięki za zaproszenie, chętnie wpadnę domyślam się, ze często jesteście na działce, więc nie będzie problemu, żeby Was spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.07.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ja zaproszę jak będzie już dachówka, żeby było czym sie pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 To ja jak posprzątam;) Na budowie jesteśmy prawie codziennie, mąż dłużej, ja krócej - tylko jutro mnie nie będzie, bo umówiłam się z koleżanką, która wkrótce wychodzi za mąż więc zapowiada się na długią pogadankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.07.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 dobra, to ja Ci pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 01.08.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Jaki macie komin? Murowany czy systemowy? I dlaczego wybraliście właśnie taki? Sorki, że tak wypytuje ale mam zgryz jak to niektórzy mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 02.08.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 mamy komin systemowy Leiera - systemówkę polecali nam znajomi, którzy mieszkają już od dwóch lat. Wykonawca oczywiście też był za systemówką. Dlaczego - nowoczesny komin bezobsługowy (podobno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Widzę,że Chaberk i Bławatek lubią iść w parze;) a my równo będziemy osiągać Stan w pełni Surowy Otwarty;) U nas jutro kończą działówki. Rozumiem, że fotopremiera Nibry będzie jutro? U mnie relacja dopiero po gruntownym sprzątaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.08.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Jednak to nie były żarty - czyścioszek z Ciebie a ja zgodnie z obietnicą jestem chętna do pomocy mam taką nadzieję, że jutro będzie co pokazać Dzisiejsza całodniowa obecość męża na działce i zapowiedź naszego wyjazdu zadziałały na ekipę bardzo mobilizująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Oj chyba się mało u siebie nasprzątałaś Oczywiście nie muszę mówić jak to kłęby kurzu wirują na spółkę z wiórami i kulkami styro:sick: a później włosy są jakby bardziej szare:( czyli postanowiliście zrobić sobie wakacje od budowy, a ekipa boi się samotności:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.08.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 to raczej ja muszę wyjechać, w przeciwnym razie "odjadę" na leczenie specjalne:( Gdy mąż był w pracy to wszystko pozostawało na mojej głowie, często miałam naprawdę dość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.08.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 W pełni Ci się należy wyjazd, budowa wyczerpuje, jak nie fizycznie to psychicznie... Poza tym z doładowanymi akumulatorkami łatwiej ruszyc do boju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.08.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 niewątpliwie masz rację, niestety nasz wyjazd będzie tylko weekendowy, a w tak krótkim czasie to żadne aku się nie doładują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.08.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ufff! W końcu doczytałem do końca to Wasze wypracowanie Panowie od dachu faktycznie trochę długo robili, ale chyba najważniejsze, żeby było dobrze zrobione Mam prośbę, możesz wstawić miejsca oświetlone przez świetliki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.08.2011 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 jeszcze w podstawówce dostałam gałkę z polskiego, bo zamiast streszczenia napisałam opowiadanie krótka forma najwidoczniej mi nie leży... Jeśli chcesz zobaczyć świetlik od środka to zapraszam dzisiaj na działkę. Niestety aparat nie odda tego efektu, poza tym montaż od środka zakończony będzie dopiero przy zabudowie sufitu. Całkowity efekt będzie tak naprawdę widoczny dopiero po zamontowaniu drzwi w pokojach na poddaszu, ponieważ obecnie górny holl jest doświetlany przez światło wpadające z tych pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.08.2011 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 miejsca oświetlone przez świetliki? świetlik jest tylko jeden i będzie doświetlał górny hol i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.08.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wczoraj z daleka tzn. z Wiejskiej udało nam się zobaczyć nowo wybudowany, przestronny dom, który robi wrażenie, ale nie przytłacza, ma urozmaicający bryłę wykusz i bardzo efektowną dachóweczkę Poznajesz? Gratulujemy zakończenia kolejnego etapu budowy!!! A przez weekend nabierz sił do nowych budowlanych potyczek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 05.08.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Pięknie się prezentuje Wasz Chaberek, gratuluję! Życzę szybkiego podładowania akumulatorów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.08.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ewanz no fiufiuAle super dom, brawo!!Naprawdę robi wrażenie:)ps. a podoba mi się tym bardziej, że patrząc na Twoje zdjęcia widze trochę swój dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts