ewanz 22.08.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Lukarna - doskonale Cię rozumiem i w pełni się z Tobą zgadzam. Nie wszyscy lubią, jak im się mieszkanie urządza ( to tak w przenośni) - nawet jeśli za pół ceny. Częściej wolimy poczekać lub dopłacić, żeby zrobić coś według własnej wiedzy, doświadczenia i upodobań oraz mieć satysfakcję, że wszystko jest zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Wiem, ze taka pomoc jest bardzo cenna, bo mnie samej z kolei jej brakuje, ale nie lubię, jak ktoś chce za mnie decydować. Lubię słuchać rad i propozycji rozwiązań ale decyzję podejmujemy wspólnie z mężem. Tak więc wspieram Cię duchowo w rozważnym prowadzeniu taktyki rodzinno - budowlanej Ja sobie wyobrażam to następująco: wykazujemy zrozumienie dla rozwiązań proponowanych przez teścia, dziękujemy za rady i dobre chęci, ale jednak wspólnie z mężem postanowiliśmy, że dla nas będzie lepiej, gdy...itd. No i niestety wiele wskazuje na to, że to Ty będziesz musiała prowadzić tę strategię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.08.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ardea - poproszę o nr tel. na priv, ewentualnie chociaż ogólnie info, co to za człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Jeżeli coś wiesz o panu R. to nam powiedz, bo my się prawie zdecydowaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.08.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 no właśnie nie wiem nic, dlatego się tak dopytuję - najchętniej chciałabym wiedzieć czy ta działalność to jego jedyne zajęcie ewentualnie gdzie pracuje, jaki zbiornik zakłada i jaką ma on gwarancję... potencjalnemu wykonawcy zadaję zwykle dużo pytań, gdyż jestem z gatunku tych dociekliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 My zapytamy, szczególnie o gwarancję i serwis. Dużo się u Was dzieje, najfajniejszy pan od alarmu, ale wiem o co mu chodzi, przecież do okna podłączone są kable:) Fachowcy potrafią mobilizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.08.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 dla alarmowca ważna była również kwestia kominka i wyprowadzonych kratek wydmuchu powietrza!!! ( ze zdunem już co prawda rozmawialiśmy, ale jeszcze nie robił u nas rekonesansu) W końcu stwierdziłam zrezygnowana, że psa to na pewno nie będziemy mogli mieć, a pan na to: a jaki duży miałby być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 gdzieś czytałam o inteligentnych alarmach które nie reagują na psiaki czy koty ale jeszcze w temacie nie jestem, chcemy kupić dzieciom małego pieska jak się wprowadzimy, zaintrygowałaś mnie tym panem od alarmów, jakieś wytyczne dla koleżanek które mają ten etap przed sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Pewnie chodzi o wagę zwierzątka, żeby nie uruchamiało alarmu. A o co chodzi z kominkiem to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.08.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ważna jest wysokość zwierzaka, żeby czujka nie alarmowała na konkretnej wysokości od podłogi podobnie kominek- ruch powietrza wydmuchiwanego z kratek mógłby uruchomić alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.08.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Okazuje się że prawdziwy specjalista od alarmów jest jak spowiednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 w końcu stwierdziłam zrezygnowana, że psa to na pewno nie będziemy mogli mieć, a pan na to: A jaki duży miałby być? :d:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.08.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 z kabaretu Dudek: - I tu jest pies pogrzebany! - Pies? A jaka rasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) z kabaretu Dudek: - I tu jest pies pogrzebany! - Pies? A jaka rasa? Bulgot albo jajnik:rotfl: Też lubię Dudka:) Zdecydowaliście się już na typ i firmę do POŚ? Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 24.08.2011 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 nic nie wybraliśmy, zapał w nas jakby opadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Mimo braku zapału prace ładnie posuwają się we właściwym kierunku;) U Was będą tynki zanim u nas będzie elektryka. Ile wcześniej trzeba zamawiać meble kuchenne? To jakiś sprawdzony człowiek, czy wstępne rozpoznanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.08.2011 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Człowiek od kuchni w pełni sprawdzony, widziałam dwie kuchnie w jego wykonaniu i podobały mi się rozwiązania i wykonanie. Pierwszy kontakt pan widzi najchętniej jeszcze przed hydraulikiem i elektrykiem, żeby ustalić miejsca punktów wody i elektryki. My niestety skontaktowaliśmy się już po instalacjach i trochę prychał Terminy ma pozajmowane na długo wprzód, bo polecają go sobie osoby u których pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 To jeżeli sprawdzony, to proszę o namiar:) My mamy jeszcze dłużo czasu do kuchni, ale skoro trzeba się umawiać ze sporym wyprzedzeniem to może pora się rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Kuchnia to faktycznie problem. Ceny porażają. Jak duża jest Twoja kuchnia, bo układ przypomina moją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Dziś byłam u znajomej z pracy oglądać dzieło jej stolarza, kuchnia wykonana bardzo starannie, dużo ciekawych rozwiązań. Ceny podobno straszne i pan nieelastyczny (robi tak jak sam sobie to wyobraża)... Może to ten sam stolarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.09.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 kuchnia razem z jadalnią ( strefa przy dwóch oknach) ma około 12m2. wymiar ścian pod zabudowę: 240cm - 270cm- 310cm. Sporo zamieszania robi wąskie okno na najdłuższej ścianie, bo przylega do drugiej ściany i w ten sposób blokuje możliwość pociągnięcia zabudowy wiszącej do końca.Oczywiście nie zauwazyłam tego na etapie projektu, bo patrzyłam na symetrię elewacji na nie na ustawność pomieszczenia, poza tym zgodnie z projektem miała tu być spiżarnia, z której zrezygnowaliśmy, ponieważ schowek pod schodami wyszedł naprawdę duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts