Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

Lukarna - doskonale Cię rozumiem i w pełni się z Tobą zgadzam. Nie wszyscy lubią, jak im się mieszkanie urządza ( to tak w przenośni) - nawet jeśli za pół ceny. Częściej wolimy poczekać lub dopłacić, żeby zrobić coś według własnej wiedzy, doświadczenia i upodobań oraz mieć satysfakcję, że wszystko jest zgodnie z naszymi oczekiwaniami.

Wiem, ze taka pomoc jest bardzo cenna, bo mnie samej z kolei jej brakuje, ale nie lubię, jak ktoś chce za mnie decydować. Lubię słuchać rad i propozycji rozwiązań ale decyzję podejmujemy wspólnie z mężem.

Tak więc wspieram Cię duchowo w rozważnym prowadzeniu taktyki rodzinno - budowlanej :)

Ja sobie wyobrażam to następująco: wykazujemy zrozumienie dla rozwiązań proponowanych przez teścia, dziękujemy za rady i dobre chęci, ale jednak wspólnie z mężem postanowiliśmy, że dla nas będzie lepiej, gdy...itd. No i niestety wiele wskazuje na to, że to Ty będziesz musiała prowadzić tę strategię :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no właśnie nie wiem nic, dlatego się tak dopytuję - najchętniej chciałabym wiedzieć czy ta działalność to jego jedyne zajęcie ewentualnie gdzie pracuje, jaki zbiornik zakłada i jaką ma on gwarancję...

potencjalnemu wykonawcy zadaję zwykle dużo pytań, gdyż jestem z gatunku tych dociekliwych ;)

dla alarmowca ważna była również kwestia kominka i wyprowadzonych kratek wydmuchu powietrza!!! ( ze zdunem już co prawda rozmawialiśmy, ale jeszcze nie robił u nas rekonesansu)

W końcu stwierdziłam zrezygnowana, że psa to na pewno nie będziemy mogli mieć, a pan na to: a jaki duży miałby być? :D

Człowiek od kuchni w pełni sprawdzony, widziałam dwie kuchnie w jego wykonaniu i podobały mi się rozwiązania i wykonanie.

Pierwszy kontakt pan widzi najchętniej jeszcze przed hydraulikiem i elektrykiem, żeby ustalić miejsca punktów wody i elektryki. My niestety skontaktowaliśmy się już po instalacjach i trochę prychał ;) Terminy ma pozajmowane na długo wprzód, bo polecają go sobie osoby u których pracował.

kuchnia razem z jadalnią ( strefa przy dwóch oknach) ma około 12m2.

wymiar ścian pod zabudowę: 240cm - 270cm- 310cm.

Sporo zamieszania robi wąskie okno na najdłuższej ścianie, bo przylega do drugiej ściany i w ten sposób blokuje możliwość pociągnięcia zabudowy wiszącej do końca.

Oczywiście nie zauwazyłam tego na etapie projektu, bo patrzyłam na symetrię elewacji na nie na ustawność pomieszczenia, poza tym zgodnie z projektem miała tu być spiżarnia, z której zrezygnowaliśmy, ponieważ schowek pod schodami wyszedł naprawdę duzy.