Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

mój stolarz przyjechał samochodem z rejestracją ELE... Meble wykonane są starannie, ale tak jak napisałaś - mało elastyczny :D

Nie robi np. wiszącej szafki narożnej tylko boczną, zlew chce zamontować w szafce narożnej z kątem 90 st. bo przy tej z mojego projektu wychodzi zbyt duża szerokość blatu, wyśmiał moją szafkę wisząca z suszarką na naczynia umyte z reki, bo przecież mam zmywarkę... Teraz też mam zmywarkę a mimo to wykorzystujemy taka suszarkę w szafce...

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja miałam dzisiaj spotkanie z panem od kuchni, teraz będę czekała na projekt i wstępną wycenę. mechanizm do szuflady głębokiej to 250zł do płytkiej 150, w jednym pionie daje się z reguły powiedział że 2 głębokie i 1 płytsza czyli jednak mnie nie stać żeby wszystko w szufladach zrobić. Myślę że dam szuflady pod płytą (wtedy pójdą takie duże 100cm szerokie) i jedne mniejsze typowe 60tki, zobaczymy co tam facio wymyśli, górę zdecydowaliśmy zabudowywać pod sufit bo szafki będą jednak w L robione a pod oknem idzie rogowa zlewowa 80tka, cargo 20, zmywarka 60, szuflady 60, szafka 50; dłuższego boku nie pamiętam ale chyba było lodówka - słupek 30 - słupek 60 z piekarnikiem - szafka (może szufladowa) z płytą 120 - i wchodzi już szafka zlewozmywakowa; Mamy ok 1,5 max 2mce na podjęcie decyzji jaka lodówka i jaki okap, szok jak dla mnie zwłaszcza że na razie się za tym nie rozglądałam :/

byliśmy z mężem w media oglądać lodówki i ... prawdziwy zawrót głowy. Naprawdę nie wiem, co wybrać, ponad to że ma być energooszczędna, cicha ( najlepiej poniżej 40DB) wysokośc min. 180cm i sensowne rozmieszczenie półek w chłodziarce i na drzwiach.

Nie wiem nawet, czy wybrać typową do zabudowy czy też wolnostojącą, którą umieściłabym w otwartej szafce.

Mezowi podobają się lodówki dwudrzwiowe, ale zajełaby dużo miejsca a ponadto aż tylu produktów z zamrażarce nie przechowuję, wystarczą mi trzy szuflady.

Początkowo poniosła nas fantazja w kierunku kostkarki, ale już ochłonęliśmy, bo na co dzień nie stosujemy lodu do napojów mało czy wysokoprocentowych ;)

Edytowane przez ewanz

nie do końca jestem przekonana do tak dużej lodówki, żeby przypadkiem nie zapomnieć później, co do niej włożyłam ;)

Też chciałabym przenieść dotychczasową lodówkę np. do garażu jako alternatywę dla większych zakupów przedświątecznych, czy okresu letniego, kiedy to generalnie wszystkie świeże produkty upycham do lodówki.

my jesteśmy strasznie jogurto/serko żerni, średnio idzie nawet i 6 kubeczków dziennie także tygodniowe zapasy trzeba poczynić już konkretne zwłaszcza że okoliczny sklepik to zabójstwo cenowe

a druga lodówka to nie tylko świeta ale i lato - piwko i colę i duży zapas lodu trzeba mieć gdzie upchnąć :D

Druga lodówka w garażu to świetny pomysł :) Najczęściej mama robiąc zakupy chowa tam dużo smakołyków (np. winogron). Odnajdują się one po kolejnych duzych zakupach, kiedy kolejne rzeczy trzeba pochować do lodówki w garażu :) Także jest to opcja dla niezapominalskich.

Duży wybór blatów, mydełek i innych pierdół jest w sklepie Drewno na ulicy Rokicińskiej. Natomiast w domu w którym obecnie mieszkam projekt i realizację robiła firma "emka" z M1 na Brzezińskiej. Facet bardzo kompetentny, znający się na rzeczy. Umie doradzić wysokości, rozpiętości itd itp... I robi tak jak chce klient :) I największym plusem jest jednak gwarancja i serwis. Pomimo upływu kilku lat pan nas pamięta, mile wspomina i wymienia wszystkie uszkodzone zamki, szyby i inne na ich koszt. Ostatnio przypaliła mi się listwa. Wymienił na nową bez problemu. Wcześniej popsuły mi się zamki (Ferrari :D) i również wymienił, pomimo że było dawno po gwarancji.

Edytowane przez klaudiuszozo

Wiecie co jak ja Wam zazdroszczę że te wybory kuchenno-wykonczeniowe są już u Was tak blisko...

Tak pozytywnie Wam zazdroszczę...

ps. a co do drugiej lodówki to tez wiem ze będę miała:) dziś własnie za sprawą Pumpaluny uruchomiłam wyobraźnię i znalazłam idealne miejsce dla drugiej lodówki na upalne lato: pomieszczenie pod tarasem:) - przebywając w ogrodzie to będzie zimne piwko czy woda na wyciągnięcie ręki:)

u miejscowego jeszcze nie robiłam - znam tylko jednego pana W. - ale coś mnie od niego odrzuca - może to, ze robił moje obecne szafki, na które już patrzeć nie mogę :( ( choć kiedyś mi się podobały)

na wycenę wpływa oprócz materiałów na fronty dobór wyposażenia w szafkach - szuflady są droższe od półek, oprócz tego dochodzą systemy prowadnic, uchwyty możesz mieć za 60zł lub za 30zł itd.

programik z którego korzystam to net+