ewanz 04.09.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 planer IKEA jest bardzo dokładny, ale ma skromny efekt 3D projektując używam najpierw IKEA do rozplanowania sprzętów a następnie net+ , zeby te szfeczki do mnie przemówiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.09.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 przy wyborze mebli kuchennych najbardziej powala mnie fakt, ze trzeba za nie wybulić mnóstwo kasy a za 10-12 lat bedę chciała je zmienić, bo jesli się nie zniszczą, to z pewnością tak mi się opatrza, ze potrzebna będzie odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.09.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Dzięki bardzo:) Pan W. robił też moją obecną kuchnię, zastrzeżeń nie mam, ale wiem, że nie stosuje żadnych nowatorskich rozwiązań (o paru rzeczach dowiedział sie ode mnie) Kombinowałam z Ikea, ale tam nie ma pasujących mi rozmiarów, albo słabo szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.09.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Z drugiej strony to najbardziej eksploatowane meble i kupowanie byle czego tez się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.09.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Jaki jest najlepszy, najtrwalszy materiał na meble kuchenne? Lakier się rysuje, drewno sie rozsycha, fornir jest dość delikatny? Już sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.09.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 fornir nie jest chyba aż tak delikatny, lakierowane fronty możesz dać na półki wiszące, te tak szybko się nie rysują zawsze myslałam ze najtrwalsze jest drewno (fakt, ze jest wrażliwe na różnice wilgotności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.09.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Z drugiej strony to najbardziej eksploatowane meble i kupowanie byle czego tez się nie opłaca. kupowanie byle czego nigdy się nie opłaca, ja jednak muszę znaleźć złoty środek, będący wypadkową niewygórowanej ceny i zadowalającej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.09.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Niewygórowana cena, dobra jakość, funkcjonalne rozwiązania, estetyka i rzetelne wykonanie = ideał kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.09.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Niewygórowana cena, dobra jakość, funkcjonalne rozwiązania, estetyka i rzetelne wykonanie = ideał kuchni:) mój również - zdecydowanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ja bym chciała z meblami wyrobić się w max 10tys bo gdzie jeszcze kupno sprzętu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.09.2011 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 eh, ja też ustaliłam sobie taka granicę, ale już widzę, że trudno będzie jej nie przekroczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mimo, że bardzo podobają mi się wszelkie udogodnienia typu szuflady samodomykające czy w ogóle kuchnia szufladowa a nie szafkowa to wiem, że muszę zweryfikować swoje chcenia. Zdecydowaliśmy się na dość drogiego wykonawcę, ale z relacji znajomych i ludzi z tutejszego forum najlepszego. W sumie normalnie ok roku trzeba czekać u niego na kuchnię, nam po znajomości powiedział, że zrobi w pół, co ważne daje dożywotnią gwarancję i w razie jakiejś skuchy nie ważne po ilu latach ale zawsze przyjedzie poprawić (np koleżance dziecko paskudnie wyrwało zawias stając na drzwiczki szafki, facet świetnie to nareperował że ten kto nie wie nawet nie zauważy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.09.2011 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ja mogę nie mieć systemów samodomykających ale z z dwóch dużych szafek z szufladami nie chciałabym rezygnować teraz mam serdecznie dosyć dokopywania się do patelni i garnków stojących piętrowo w drugim rzedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ja teraz patelnie trzymam w szufladzie pod kuchnia a gary w piekarniku bo by mi się w szafkach nie pomieściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.09.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 mój piekarnik pod kuchnia nie działa od kilku lat i jest składowiskiem różnych kuchennych gadżetów, o których juz prawie zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.09.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Sprowadziłyście mnie na ziemię... Do tej pory żyłam w przeświadczeniu, ze moim jedynym problemem będzie funkcjonalny układ i wybór materiałów. Mąż, jak zwykle rzeczowo stwierdził, żebym zrobiła chociaż jedną wycenę a później panikowała, ze na nic nas nie stać i będę gotowała przy płycie osb;) W przyszłym tygodniu robię wyceny i zdam relacje (jeśli będę w stanie) Żaden program do wizualizacji mnie nie lubi - jestem komputerowym analfabetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 05.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Z wizualizacji to raczej ciężko cokolwiek wymyśleć No chyba, że chodzi o rozstaw urządzeń. Kuchnię trzeba obejrzeć na żywo. Ja również nienawidzę programów graficznych, ponieważ nigdy nie potrafiłem ani rysować ani malować. Ale za to długopis i karta są ze mną za pan brat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.09.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Z wizualizacji to raczej ciężko cokolwiek wymyśleć No chyba, że chodzi o rozstaw urządzeń. Kuchnię trzeba obejrzeć na żywo. Ja również nienawidzę programów graficznych, ponieważ nigdy nie potrafiłem ani rysować ani malować. Ale za to długopis i karta są ze mną za pan brat uważam że wizualizacje to super sprawa, a proste programy graficzne ( jak te które podałam) są właśnie dla osób, które nie potrafią rysować. Z kartka i długopisem to można co najwyżej rozplanować rozstaw mebli. Co do wyglądu szafek, to sie zgadzam, że najlepiej obejrzeć propozycje na ekspozycji. Mozna je pootwierać, pogłaskać szafeczkę, przymierzyć się do blatu i wyobrazić, jak przyrządzamy jedzonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.09.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Tylko Ikea nie wstawia mi szafki koło spiżarni (za nic w świecie) i nie mają szafek 50cm i nic mi nie pasuje, zniechęciłam się Chyba pozostaje mi tylko moja wyobraźnia..., ale z wizualką łatwiej wytłumaczyć potencjalnemu wykonawcy o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.09.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Ardea - wyobraźnia - bezcenna - od zawsze Co do Ikea to oczywiście mają szafki o szer. 50cm. W Ikea Home Planner są kuchnie FAKTUM i tam w szafkach stojacych wybierasz i mieszasz do woli Edytowane 6 Września 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts