ewanz 21.09.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Kolor biały wpada lekko w szarość, ale i tak pozostaje bardzo jasny i z pewnością łatwo będzie się brudził. Za ciemnymi kolorami nie przepadam za bardzo. Z jasnych może oliwkowy byłby mniej brudzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.09.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 u mnie ciemny też odpada, będzie jasno szary, widziałam taki jeden idealny ale fota nie wyszła - coś na zasadzie szarego aż z poświatą niebieskiego lub lekko zabarwiony z nalotem szarościo np takihttp://wilgotnepocaunki.blox.pl/resource/elewacja2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.09.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Właśnie zajrzałam na pierwsze strony mojego dzienniczka i doszłam do wniosku, że jednak najbardziej odpowiada mi jednokolorowa waniliowa elewacja, bez żadnych dodatkowych ozdób - taka jak w poście 35; choć jasnoszara z boniami ma swój smaczek i też mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.09.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 a ja się dopiero u ciebie dowiedziałam, że te coś na rogach i paski to bonie ciekawe jak się nazywają lamówki wokół okna a z Twoich inspiracji z dziennika to ja kolor z posta #23 jeszcze biorę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.09.2011 04:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 bonie to nic w porównaniu z Twoją wiedzą na temat kołkowania - jestem pod wrażeniem z pewnością wykorzystam linki które wstawiłaś u Ardea my już rozmawialiśmy z ekipa w sprawie ocieplenia - miejscowa ( nie chcą kłaść tynku silikonowego, bo rzekomo zbyt wrażliwy) i niemiejscowa - fajna i robi wszystko, tynki w środku również. Mąż chce niestety tę miejscową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.09.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Nad tynkami elewacyjnymi to w sumie się nie zastanawiałam jeszcze tzn muszę doczytać które najlepsze ale na dobrą sprawę zdam się pewnie z tym na naszego wykonawcę. W sumie u nas ostatnio wszyscy zaobserwowani robili w wersji niekolorowej, pan z ekipy u znajomych powiedział że rozbije im cenę i że na wiosnę za samo malowanie zapłacą, bo lepiej jak dom przestoi w tym stanie na wypadek jakby coś osiadło i nadpękło ale u nich dopiero był dom postawiony i od razu zrobiony, a nasz wykonawca mówi że skoro dom już teraz postoi przez zimę to na wiosnę będziemy mogli z kolorówką polecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.09.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Na ul. na której się buduję jest domek z ciemnym dachem i jasno-żółtym malowaniem elewacji Podjedź, zobacz. Może Ci się spodoba, bedziesz miała chociaż jakieś rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.10.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Klaudiusz, wybrałam się w końcu na "Twoją" ulicę i cóż - po pierwsze i najważniejsze - jestem pod wrażeniem Twojego Domu - fajna bryła i na pewno będzie bardzo przestronny Co do kolorów, to moją uwagę zwróciła elewacja w kolorze ... różowym. To dosyć ciekawy wybór i o dziwo nawet nie odosobniony, ponieważ niedaleko mojej budowy również została popełniona elewacja w takim kolorze... Konkluzja nasunęła mi się następująca - różowy dobrze się komponuje z szarością/ grafitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Powiem tak. Jak posmarowali pierwszą warstwę różowego to wyszedł strasznie jaskrawy. Jak w/w przez Ciebie domek Twoich przyszłych sąsiadów Ogromnie się przestraszyłem, ale nie powiem. Całkiem nieźle się teraz prezentuje A jaka będzie bryła to się dowiemy dopiero po założeniu dachu A u Was co jest robione teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Cześć Ewanz:) Właśnie ostatnio o Tobie myślałam, tzn zastanawiałam się co u Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.10.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 różowy jest chyba teraz w modzie, ponieważ na ulicy Twojego teścia też jest taki kolor elewacji Co u nas? Tynki - maja być - wrrrrr. Niestety dotychczasowe poczynania ekipy nie nastrajają optymistycznie. Wczoraj - ledwie przywieźli listwy. Dzisiaj o 11.00 jeszcze ich nie było, potem został jeden pracownik i mocował listwy. Tynki miały być Adlera, ale wykonawca twierdzi, że ostatnio popsuła się ich jakość i proponuje nam Nidę, o której nie mam żadnego zdania. Gdy pomyślę, ze pod koniec sierpnia inna ekipa proponowała mi zrobienie tynków we wrześniu, a ja odmówiłam, to na płacz mi się zbiera. Trzeba wziąć się w garść - budowanie to w końcu próba charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.10.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 hej Lukarna Witaj po długim " niewidzeniu " Od września wieczory spędzam przy odrabianiu lekcji z dziewczynkami, potem kąpiele i szykowanie na następny dzień no i moja praca, której zawsze sporo zabieram do domu. Na forumowe szaleństwo pozostaje mi niewiele czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.10.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Dobrze że moje maluchy jeszcze lekcji nie muszą robić a Najstarsza potrafi sama;) Wpadaj chociaż na chwilę I słuchaj ja oczywiście przyłączam się do Klubu Trzymających Kciuki Za Bezdeszczowy i Pogody Listopad:D:D:D Nie przejmuj się w końcu zrobią te tynki. Okok sama widzę jak kiepsko wygląda moje pocieszania:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ja też poproszę o ciepły listopad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 W sumie to jak by tak jedna zima w ogóle nie nadeszła to nic by się na przestrzeni wieków chyba nie stało, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.10.2011 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 marzy mi się długa ciepła jesień - tak jak teraz I to nawet abstrahując od budowania - ot, po prostu jestem ciepłolubna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Dla mnie to już mogłaby być wiosna ale zimą niech trochę pomrozi, żeby wiosną i latem tyle robactwa nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.10.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 tak też najstarsze babuleńki mówią i ja im wierzę, ale zimy i tak nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.10.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dla mnie to już mogłaby być wiosna ale zimą niech trochę pomrozi, żeby wiosną i latem tyle robactwa nie było Jak przymrozi zimą to będzie jeszcze więcej robactwa, ponieważ przeżyją tylko najmocniejsze osobniki, które się najlepiej rozmnażają. Pomocne są jedynie susze wiosną i opryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.10.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Klaudiusz - widzę, że masz wielokierunkowe zainteresowania - prawdziwy przyszły Ojciec i Głowa Rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts