Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bonie to nic w porównaniu z Twoją wiedzą na temat kołkowania - jestem pod wrażeniem :)

z pewnością wykorzystam linki które wstawiłaś u Ardea

my już rozmawialiśmy z ekipa w sprawie ocieplenia - miejscowa ( nie chcą kłaść tynku silikonowego, bo rzekomo zbyt wrażliwy) i niemiejscowa - fajna i robi wszystko, tynki w środku również. Mąż chce niestety tę miejscową :(

Nad tynkami elewacyjnymi to w sumie się nie zastanawiałam jeszcze tzn muszę doczytać które najlepsze ale na dobrą sprawę zdam się pewnie z tym na naszego wykonawcę. W sumie u nas ostatnio wszyscy zaobserwowani robili w wersji niekolorowej, pan z ekipy u znajomych powiedział że rozbije im cenę i że na wiosnę za samo malowanie zapłacą, bo lepiej jak dom przestoi w tym stanie na wypadek jakby coś osiadło i nadpękło ale u nich dopiero był dom postawiony i od razu zrobiony, a nasz wykonawca mówi że skoro dom już teraz postoi przez zimę to na wiosnę będziemy mogli z kolorówką polecieć

Klaudiusz, wybrałam się w końcu na "Twoją" ulicę i cóż - po pierwsze i najważniejsze - jestem pod wrażeniem Twojego Domu - fajna bryła i na pewno będzie bardzo przestronny :)

Co do kolorów, to moją uwagę zwróciła elewacja w kolorze ... różowym. To dosyć ciekawy wybór i o dziwo nawet nie odosobniony, ponieważ niedaleko mojej budowy również została popełniona elewacja w takim kolorze... Konkluzja nasunęła mi się następująca - różowy dobrze się komponuje z szarością/ grafitem :D

Powiem tak. Jak posmarowali pierwszą warstwę różowego to wyszedł strasznie jaskrawy. Jak w/w przez Ciebie domek Twoich przyszłych sąsiadów ;) Ogromnie się przestraszyłem, ale nie powiem. Całkiem nieźle się teraz prezentuje ;) A jaka będzie bryła to się dowiemy dopiero po założeniu dachu ;)

A u Was co jest robione teraz?

różowy jest chyba teraz w modzie, ponieważ na ulicy Twojego teścia też jest taki kolor elewacji :)

Co u nas? Tynki - maja być - wrrrrr. Niestety dotychczasowe poczynania ekipy nie nastrajają optymistycznie. Wczoraj - ledwie przywieźli listwy. Dzisiaj o 11.00 jeszcze ich nie było, potem został jeden pracownik i mocował listwy. Tynki miały być Adlera, ale wykonawca twierdzi, że ostatnio popsuła się ich jakość i proponuje nam Nidę, o której nie mam żadnego zdania.

Gdy pomyślę, ze pod koniec sierpnia inna ekipa proponowała mi zrobienie tynków we wrześniu, a ja odmówiłam, to na płacz mi się zbiera.

Trzeba wziąć się w garść - budowanie to w końcu próba charakteru ;)

Dobrze że moje maluchy jeszcze lekcji nie muszą robić a Najstarsza potrafi sama;)

Wpadaj chociaż na chwilę:)

I słuchaj ja oczywiście przyłączam się do Klubu Trzymających Kciuki Za Bezdeszczowy i Pogody Listopad:D:D:D

Nie przejmuj się w końcu zrobią te tynki.

Okok sama widzę jak kiepsko wygląda moje pocieszania:/

Dla mnie to już mogłaby być wiosna ale zimą niech trochę pomrozi, żeby wiosną i latem tyle robactwa nie było

Jak przymrozi zimą to będzie jeszcze więcej robactwa, ponieważ przeżyją tylko najmocniejsze osobniki, które się najlepiej rozmnażają. Pomocne są jedynie susze wiosną i opryski :(