1976pinacolada 06.11.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Witam Wpadłam z rewizytą Przeczytałam cały dziennik ale komentarze zostawiłam sobie na później Zazdroszczę Cio jak cholerka tych śietlików -powiem szczerze, że nie wiedziałam o istnieniu takowych. Pierwszy raz zobaczyłam je (a w zasadzie go - bo jeden ) u znajomych ale było już za późno żeby zgapić Szkoda bo to byłoby fantastyczne doświetlenie ciemnego przedpokoju na górze.. A u Was w jakim omieszczeniu planujesz? Bo chyba aż 3, prawda? Pozdrawiam i będę zaglądać Ps. na avatarku były moje córcie Edytowane 6 Listopada 2011 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.11.2011 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witam i zapraszam częściej Mamy tylko jeden świetlik - doświetla górny hol i trochę klatkę schodową. Ostateczny efekt nie jest jeszcze znany, bo nie mamy zrobionego sufitu i druga część świetlika w postaci plafonu nie jest jeszcze zamontowana. Widzę zmianę avatarka na całkowicie neutralny. Trochę szkoda, bo śliczne te Twoje dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.11.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Piękna zdjęcia. I chyba wiem kto je robił Ale ćśśś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.11.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Chaberek wygląda imponująco. Widzę, że jeszcze nie macie zbyt wielu sąsiadów. Z jednej strony dobrze a z drugiej w gromadzie raźniej no i bezpieczniej. Po ile wychodzi wam supermata? my się ciągle wahamy między unimata 15+10 a supermata 15+10. Różnie mówią jeśli idzie o faktyczną różnicę U o te 0,006 i mówiąc szczerze mam mieszane uczucia. Na razie porównałam cenę to wyszło 15zł/m2 (już licząc obydwie warstwy) drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.11.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 supermata 18cm 27,60zł/m2 cieśla specjalnie zwiększał szerokość krokwi na 20cm żeby tyle dać między krokwie, pod krokwie wypada nam dać 5cm, tylko nie wiem, czy to nie za mało... Pumpaluna - sami bijemy się z myślami, bo różnica w cenie materiału jest spora. Nasz kierbud kładł ostatnio supermate i był nią zachwycony, dlatego szala przechyliła się w tę stronę, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Ja chyba bym wolała taniej, bo sprawdzałam ostatnio nasz prywatny kosztorys i coś cienko widzę etap wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.11.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Klaudiusz - to była szalona wyprawa ekipy mojego M. ale ćśśś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.11.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Będziecie sami kłaść czy jednak wykonawca to będzie robił? Nam pan który będzie nas towarował powiedział, że supermatę kładzie się o niebo lepiej i poleca ją szczególnie jak się zamierza kłaść samemu (a my będziemy tylko jeszcze nic mu nie wspominałam o tym). Też bijemy się z myślami bo ostatecznie idzie więcej na piec niż było w planach (będzie defro akm uni) no i się boimy jak finansowo wyjdziemy i mocno kasę przeliczamy. Wełny będzie niezależnie która by nie szła 15+10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.11.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Sąsiadów jeszcze nie mamy i szkoda, bo jak my skończymy budować to inni dopiero zaczną cóż, ktoś musi być pierwszy, a nam sie bardzo spieszyło, no i kredyt szybko i bez problemów dostaliśmy - a to był priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Poszłam zobaczy te fotki i muszę przyznac, ze Chaberek wygląda imponująco ze wszystkich stron:) My też chcemy rozkładac wełnę sami, właśnie jutro mąż jedzie na wyliczenia do Centrobudu i zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.11.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 pumpaluna - mnie ciągnie w stronę supermaty, dobrze zaizolowane poddasze to duży sukces w walce z zimnem i upalnym słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.11.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 gdyby można było odczuć na własnej skórze tę różnicę lambda 0,006 wówczas podjęcie decyzji byłoby łatwiejsze w dodatku mąż twierdzi, że pod krokwie wystarczy 5cm, ale czy w tym względzie mogę mu ufać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.11.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ardea - my sprawdzaliśmy w Centrobudzie i w necie, ja byłam jeszcze w Zgierzu w JES i dodatkowo w takim składzie koło ronda w Zgierzu. Centrobud jest konkurencyjny, bo ma ceny ze starej dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.11.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Sprawdzałaś na allegro i na folnet.pl ? do niedawna folnet miał jedne z najlepszych cen w sieci i mało które hurtownie dawały równy im rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.11.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Co do tej różnicy lambdy to gdzieś czytałam, że jak się nie celuje w dom energooszczędny ze szczególnym dociepleniem ścian i podłogi od gruntu, oknami energo etc to ta różnica wełny nie ma znaczenia. Muszę, któregoś dnia to odgrzebać i jeszcze raz na spokojnie poczytać. edit: bosh jak czasami czytam moją składnię to porażka normalnie Edytowane 6 Listopada 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Moja łazienka wydaje mi się dość duża, ale Twoja to dopiero wypas:) Ja bym nie narzekała nawet jeśli przy bidecie będzie ciasno, zmieścisz w niej dwie wysokie szafki, wannę i prysznic - fajne rozwiązanie dla 2 umywalek (na osobnych blatach). Pewnie jak są już wyprowadzenia to i tak niewiele da sie przestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.11.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 ewanz a może by przesunąc wannę do drugiego rogu a kibelek i bidet na przeciwległą ścianę - tam będzie troszkę więcej miejsca więc można je odsunąc od skosu.... na czarno wanna na czerwono - kibelek i bidet http://img263.imageshack.us/img263/5760/77249420.png Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ewanz ma chyba hydraulikę juz gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.11.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ewanz ma chyba hydraulikę juz gotowa. no to doopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 no to doopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Pinacolada, pytałas wujka o gruntowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts