1976pinacolada 07.11.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Pinacolada, pytałas wujka o gruntowanie? nie bo jeszcze się z nim dzis nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ja teraz żałuję, że nie zrobiliśmy wanny i prysznica w jednej łazience a pralki nie daliśmy do dolnej bo łatwiej byłoby pranie do ogródka wystawić. Z drugiej strony mąż twierdzi, że skoro sypialnie na górze to on sobie nie wyobraża pralki na dole, w sumie i tak zimą będziemy mieli cud wystawkę w sypialni a latem spokojnie będzie można zejść z praniem na dół. Może i ma rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A o co chodzi z tym gruntowaniem? Podzielcie się przemyśleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Rury można poprzekladać, tylko że wiąże się to z kosztami. Ewanz jak pisała nie ma jeszcze wylewek to i drogo by nie było Ale nie wydaje mi się, że myślała nad takim rozwiązaniem i z pewnych względów je odrzuciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A o co chodzi z tym gruntowaniem? Podzielcie się przemyśleniami Chodzi o to czy po położeniu na elewacji styropianu, siatki i kleju trzeba przed zimą gruntować czy moze tak zostać do wiosny gdy bedzie zrobiony tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 aaaa bo już myślałam, że wy o tynkach tych wewnętrznych piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.11.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Chodzi o to czy po położeniu na elewacji styropianu, siatki i kleju trzeba przed zimą gruntować czy moze tak zostać do wiosny gdy bedzie zrobiony tynk. należy zagruntować... i na następny sezon, przed położeniem tynku ponownie zagruntować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 No właśnie podobno wtedy tak wilgoci nie chłonie. Dzięki, Esiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.11.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ewanz, świetna ta łazienka:DAż poszłam do dziennika zobaczyć ile ma metrów bo ogromna się wydaje!! To jak?? Ustawienie już zaklepane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ewa a Wasza łazienka górna to ciut nie salon kąpielowy! Wielkością jak nasza kuchnia, zazdroszczę. A powiedz w dolnej też będzie prysznic czy tylko w górnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.11.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 ale się rozpisałyście - jedna łazienka a tyle emocji ja lubię ten dreszczyk, nawet gdy nie wszystko jest po mojej myśli, a tak jest właśnie w tym przypadku. hydraulika ustawiona, tam gdzie wc i bidet był najbliżej pion wc i tak zaproponował hydraulik ( ja miałam inna koncepcję). Po wydrukowaniu rzutu stwierdziłam, że prostokątna wanna nie będzie pasowała i ustawię narozną. Na wizualce nie potrafię oddać skosu ze ścianką kolankową, która przebiega przy bidecie, a w połaci dachowej jest okno dachowe. najgorzej jest tak naprawdę z umiejscowieniem dwóch umywalek, bo wchodza w światło drzwi - i tak naprawdę jest to na razie najbardziej niedopracowana część domu. Futryna będzie się niemal stykać ze ściana ( ledwie 20 cm odstępu) i żaden słupek tam nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ja właśnie odkryłam dlaczego moja mimo wiekszego metrażu i braku skosów wydaje się mniejsza - jedna ściana w 90% zajęta przez okno, no ale tak chciałam;) Jeżeli to najbardziej niedopracowana część domu to możesz uważać się za szczęsciarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ewa a z jakiej firmy bierzesz wannę i ceramikę? Ja się na roca gap napaliłam i mamy dylemat z wanną :\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A jakie w ogóle planujecie wanny? Z hydro czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A jakie w ogóle planujecie wanny? Z hydro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 zdecydowanie bez, od razu sobie wyobrażam co tam ciekawego żyje w dyszach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Całe szczęście Minimum raz w tygodniu trzeba dezynfekować dysze. Ewentualnie włączyć je razem z kostką od zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.11.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 zdecydowanie bez, od razu sobie wyobrażam co tam ciekawego żyje w dyszach :/ ja raz wzięłam sobie taką kąpiel (relaksującą) u rodziców nie zapytawszy wcześniej kiedy ktoś je ostatnio używał. Wyskoczyłam z wanny jak poparzona. O fuuuu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 No to był relaks. Hahaha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.11.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 wiecie co - wstyd się przyznać, ale jeszcze nie mam wybranej ceramiki ani nawet płytek wanna zwykła - raczej dla dzieci, które nie lubia prysznica, my jesteśmy zdecydowanie za prysznicem - nie będziemy więc inwestować z wannę z hydromasażem ( przy której podobno trzeba wyjątkowo dbać o utrzymanie czystości, żeby się żadne grzybki nie zalęgły) Jaki panel prysznicowy? Nie mam doświadczenia w tym względzie ( najlepiej było by sprawdzic osobiście ) obecnie korzystamy z mega ustawnej słuchawki prysznicowej, która począwszy od delikatnej mgiełki aż po dość sile biczowe strumienie w pełni nas zadowala z umywalkami w świetle drzwi wcale nie mogę nazwać się szczęściarą - poza tym zgrupowanie na jednej ścianie dwóch umywalek, wc i bidetu będzie w realu cokolwiek trudne. Przyłącza tych urządzeń są ponadto zrobione blisko siebie ( circa 50 cm), co mi wcale nie odpowiada. Byc może trzeba będzie zrezygnować z dwóch umywalek na rzecz jednej dłuższej/większej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts