Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja teraz żałuję, że nie zrobiliśmy wanny i prysznica w jednej łazience a pralki nie daliśmy do dolnej bo łatwiej byłoby pranie do ogródka wystawić. Z drugiej strony mąż twierdzi, że skoro sypialnie na górze to on sobie nie wyobraża pralki na dole, w sumie i tak zimą będziemy mieli cud wystawkę w sypialni a latem spokojnie będzie można zejść z praniem na dół. Może i ma rację...

ale się rozpisałyście - jedna łazienka a tyle emocji ;) ja lubię ten dreszczyk, nawet gdy nie wszystko jest po mojej myśli, a tak jest właśnie w tym przypadku.

hydraulika ustawiona, tam gdzie wc i bidet był najbliżej pion wc i tak zaproponował hydraulik ( ja miałam inna koncepcję).

Po wydrukowaniu rzutu stwierdziłam, że prostokątna wanna nie będzie pasowała i ustawię narozną.

Na wizualce nie potrafię oddać skosu ze ścianką kolankową, która przebiega przy bidecie, a w połaci dachowej jest okno dachowe.

najgorzej jest tak naprawdę z umiejscowieniem dwóch umywalek, bo wchodza w światło drzwi - i tak naprawdę jest to na razie najbardziej niedopracowana część domu. Futryna będzie się niemal stykać ze ściana ( ledwie 20 cm odstępu) i żaden słupek tam nie wejdzie. :(

zdecydowanie bez, od razu sobie wyobrażam co tam ciekawego żyje w dyszach :/

ja raz wzięłam sobie taką kąpiel (relaksującą) u rodziców nie zapytawszy wcześniej kiedy ktoś je ostatnio używał. Wyskoczyłam z wanny jak poparzona. O fuuuu....

wiecie co - wstyd się przyznać, ale jeszcze nie mam wybranej ceramiki ani nawet płytek :oops:

wanna zwykła - raczej dla dzieci, które nie lubia prysznica, my jesteśmy zdecydowanie za prysznicem - nie będziemy więc inwestować z wannę z hydromasażem ( przy której podobno trzeba wyjątkowo dbać o utrzymanie czystości, żeby się żadne grzybki nie zalęgły)

Jaki panel prysznicowy? Nie mam doświadczenia w tym względzie ( najlepiej było by sprawdzic osobiście ;) ) obecnie korzystamy z mega ustawnej słuchawki prysznicowej, która począwszy od delikatnej mgiełki aż po dość sile biczowe strumienie w pełni nas zadowala :D

z umywalkami w świetle drzwi wcale nie mogę nazwać się szczęściarą - poza tym zgrupowanie na jednej ścianie dwóch umywalek, wc i bidetu będzie w realu cokolwiek trudne. Przyłącza tych urządzeń są ponadto zrobione blisko siebie ( circa 50 cm), co mi wcale nie odpowiada.

Byc może trzeba będzie zrezygnować z dwóch umywalek na rzecz jednej dłuższej/większej?