Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przy zmianach w projekcie trzeba złożyć tzw. projekt zamienny, rezygnacja z podcienia zwiększy przecież powierzchnię użytkową i kubaturę budynku, z pewnością większość uzgodnień i opracowań można przepiąć z uzyskanego już PNB.

Jednak co i jak dokładnie to naprawdę nie wiem, Twoja pani architekt powinna być dobrze zorientowana, pewnie nie raz coś takiego załatwiała.

Co do tego " babcinego wzoru" - to aż zakrzyknęłam " ło matko i córko, musiała mnie z kimś pomylić ;)

Pozdrawiamy Was serdecznie :)

Witam! No i jak idzie wertowanie umowy? Rozjaśniło się trochę?

w realu i w dzienniczku zastój, mnie chwilowo opadły skrzydła

Welcome into my world...the world of Red Bull!

Widziałem nowe budynki na działce a zdjęć brak ;)

Edytowane przez klaudiuszozo

Umowa kredytowa podpisana!!! Teraz jeszcze wpis do hipoteki, a dokonanie tej czynności w godzinach pracy kasy sądu, jest dla nas nie lada wyzwaniem, bo jeśli kasa czynna jest do 14.00, to do której godziny wolno pracować interesantom, którzy muszą dokonać opłaty sądowej? Jedyna nadzieja, że będzie można zrobić opłatę przelewem, już wyczaiłam jakieś rachunki bankowe sądu na ich stronie internetowej, ale muszę się zorientować per TELEFON! Edytowane przez ewanz

w zasadzie to wszystko mamy uzgodnione od stycznia, tylko nie chcieliśmy zaczynać bez pozytywnej decyzji kredytowej, bo to różnie bywa; no i trochę się zgapiliśmy, bo mogliśmy poinformować wykonawcę tydzień wcześniej, że może zaczynać;

teraz nawet się cieszę, że cześć materiałów zakupiona została w lutym i spoczywa w depozycie magazynowym - mamy mniej biegania w tak " gorącym" okresie

Potencjał we mnie taki, że wykonywałem stronę internetową dla hurtowni Patrimex z Piątku i p. Krzysiek obiecał mi 7% rabatu. No zobaczymy czy mnie jeszcze pamięta, to było prawie rok temu. U Niewiarowskich będzie się chyba targował przyszły teść, bo chociaż się z nimi wychowałem na tym samym osiedlu nie pamiętają mnie lub nie chcą pamiętać.