1976pinacolada 07.11.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 No nie tylko dziś Wtedy w górach też była w końcu pamięc mu wróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Defro też ma doradztwo techniczne 24/7; z przyjazdem kogoś od nich to już odpłatnie jest ale np u nas w mieście mają swojego serwisanta i dojazd nic nie kosztuje w okresie gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Nie wiem jak serwis Defro, ale Hef ma 24/h przez 365 dni w roku. Dzwoni się do faceta i tłumaczy od początku do końca co się mogło stać. Niestety ale pan Tomczak nigdy nie ma czasu przyjechać, no chyba że trzeba mu za coś zapłacić... dlatego zdecydowałam się na Junkersa Mój tata jest instalatorem i serwisantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Pan Tomczak to chyba najbardziej znany hydraulik w Ozorkowie i działacz społeczny (prezes radia Ozorków). Na pewno Defro też montuje, ale żeby pomógł przez telefon to nie da rady. Zawsze jest 300km poza miastem i nie może rozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Defro też ma doradztwo techniczne 24/7; z przyjazdem kogoś od nich to już odpłatnie jest ale np u nas w mieście mają swojego serwisanta i dojazd nic nie kosztuje w okresie gwarancji. Tzn, może ja się źle wyraziłem po raz kolejny. Ja nie neguję pieca Defro, ponieważ nic o nich nie wiem. Słyszałem wiele dobrego od innych forumowiczach i nic więcej. A piec Hefa mam obecnie i jestem super zadowolony. Głupi sterownik można kupić na allegro za 100 zł a nie przez serwis za 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ja pana Tomczaka, przynajmniej tego nie znam;) my będziemy polegac na naszym hydrauliku, bo jest doskonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 O właśnie ewanz! Dzisiaj sobie spacerowałem około godziny 7 rano Chabrową i piękne zapachy jesieni się unosiły w powietrzu a jeszcze słońce nisko pięknie oświetlało domek. I jestem pod podziwem okien, które od wschodu wyglądały jak lustra weneckie. Efekt super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ja pana Tomczaka, przynajmniej tego nie znam;) my będziemy polegac na naszym hydrauliku, bo jest doskonały. A on robi sam czy z tatą swoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Zależy kiedy, raz jest ten, innym razem ten drugi, a czasami są razem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.11.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Muszę Marcinowi przypomnieć jak dawałem mu ściągać na fizyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.11.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Teraz to już chyba wsyzstko można na allegro kupić Ostatnio sprawdzaliśmy ceny drabin i halogenów na statywie, jakież było moje zdziwienie kiedy za taką samą drabinę jak stoi u nas w składzie budowlanym z allegro już po dodaniu kosztów wysyłki dalej płacisz 30zł taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 08.11.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 O właśnie ewanz! Dzisiaj sobie spacerowałem około godziny 7 rano Chabrową i piękne zapachy jesieni się unosiły w powietrzu a jeszcze słońce nisko pięknie oświetlało domek. I jestem pod podziwem okien, które od wschodu wyglądały jak lustra weneckie. Efekt super! niezwykle poetycki opis to na pewno u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 08.11.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 No nie za dużo na razie tych domów na Chabrowej Więc mniemam że się nie pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ewa, macie zageszczone rurki pod oknami? Na zdjęciach wygląda jakby były wszędzie w identycznych odległościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 wszedzie są takie same odstepy i hydraulik uważa, że tak jest dobrze, bo " robił tak u innych i wszyscy sa zadowoleni " - wciąż ta sama gadka. Czytałam zalecenia odnośnie podłogówki, ale nie sądziłam, że powinnam się podzielic nimi z wykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Człowiek przecież zakłada, ze fachowiec to fachowiec i zna się na swojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Swoją wiedzę opieram tylko na tym co wyczytałam i od znajomych, bo tez zielonego pojęcia nie miałam na ten temat. Pytaliście jeszcze kogos skor macie wątpliwości? Edytowane 12 Listopada 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 wiecie co, ja jestem juz po podłogówce ale nie kumam o co Wam chodzi? Tzn nie rozumiem dlaczego takie ułożenie rurek miałoby byc gorsze niż w Ślimaka...? No chyba ze chodzi o odległości bo co 20cm to chyba sporo (ja mam wszędzie co 10)Proszę o wytłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 znalezione na forum: "ślimak ma lepszy bardziej równomierny rozkład temperatur a do tego zakręty łagodniejsze więc opory wody trochę mniejsze, ale za to układając ślimaka trzeba posłużyć się miarką co dla 99% fachowców jest już wyzwaniem ponad siły i dlatego wrabiają cię w meandry bo:1 jest łatwiej układać2 oni tam mieszkać nie będą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 i jeszcze ze strony o podłogówce: " Zaletami ułożenia w spiralę jest to, że na przemian występują rury o wyższej i niższej temperaturze. Pozwala to na uzyskanie w pomieszczeniu najbardziej równomiernego rozkładu temperatury. Często w strefach brzegowych, pod ścianą zewnętrzną lub oknami, rury układa się gęściej (odstępy mogą wynosić nawet 5 cm). W miejscach tych są bowiem większe straty ciepła." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts