1976pinacolada 12.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 no to mam jasność ....I co teraz? Zrywać i układać na nowo póki jeszcze można to zmienić bo to Ty tam będziesz mieszkać więc Ty decydujesz .Z drugiej jednak strony skoro ułożenie w meandry nie jest niepoprawne to fachowiec moze sobie policzyc za robociznę podwójnie.... Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ja tam o ślimakach nawet nie myslalam i nie wiedzialam dlaczego maja byc lepsze od meandrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 same widzicie, ze sprawa nie jest prosta. grzać będzie, tylko jakie będą straty? te meandry to juz bym przebolała, tylko wkurza mnie okropnie, że u mnie wszystko jest chyba na granicy dopuszczalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Meandry są do przeżycia, ale pod meblami i pod lodówką, wanną kazałabym mu przełożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Meandry są do przeżycia, ale pod meblami i pod lodówką, wanną kazałabym mu przełożyć. pod wanną i lodówką nie mam. Ale pod szafkami w kuchni mam - tzn nie miałam ale KAZAŁAM dac bo gdzies wyczytałam, że jak nie ma a ściana kuchenna jest ścianą szczytową to w związku z róznicą temp lubi sie tam gromadzić wilgoć itp. Dali rzadziej - tak żeby "złamać" temp ale jednak dali I w spiżarce tez kazałam położyc 1 pętelke bo bałam się zbyt duzej róznicy temp. My po domu łazimy w skarpetach lub boso i każde wejscie do spiżarki byłoby szokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 rozważałam juz te opcję i hydraulik powiedział, że nie da się po prostu przełożyć, tylko musiałby zastosować zupelnie nowe rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 rozważałam juz te opcję i hydraulik powiedział, że nie da się po prostu przełożyć, tylko musiałby zastosować zupelnie nowe rurki o ile szafki kuchenne i wannę bym mu podarowała to lodówkę nie. Kto to widział podgrzewac lodówkę??? Ilez ona prądu będzie żarła żeby schłodzić swoje wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 no bo chyba te rurki to się z marszu przypina, prawda? ale może jeszcze idzie coś uratować? popytajJa na twoim miejscu spróbowałabym skonsultować się z innym hydraulikiem, no i jednak przynajmniej spod lodówki kazała mu to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 póki rurki nie są wypełnione wodą to mozna je odpiąc i poprzesuwać. Nawet gdyby miało sie gęsciej zrobić na środku kuchni to niech spod lodówki zabierze to ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Spod lodówki usunęłabym bezsprzecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) poszukałam teraz postów z lodówką w temacie i oto co znalazłam na forumbudowlane: "Na podłodze, w której jest zainstalowane ogrzewanie podłogowe nie można kłaść żadnych mat termoizolacyjnych. Położenie takiej termoizolacji może spowodować przepalenie się maty lub przewodu grzejnego (w przypadku ogrzewania elektrycznego) lub odklejanie się płytek (zarówno w przypadku ogrzewania wodnego jak i elektrycznego). Natomiast wszelkie inne urządzenia (pralki, lodówki, itp.), jak również szafki z cokolikiem mogą bez problemu stać na ogrzewanej podłodze. Ogrzewanie podłogowe nie zaszkodzi lodówce, w kuchni zwykle wystarcza podgrzanie podłogi do temperatury 25-27st. C, a to jest zupełnie nieszkodliwe. " "stawiaj lodowkę gdzie chcesz. Nic jej nie będzie. Silnik, czy silniki pod lodówką również wytwarzają temperaturę, nawet wyższą jaką daje podłoga ogrzewana. I nic się nie dzieje. Gorzej gdyby stała przy samym grzejniku. lodówka chłodzi sie tylnym radiatorem......tam oddaje ciepło ..gorzej by było gdyby ten radiator dostawiony był do grzejnika....czy innego zrodła ciepła. Chcę tylko dodać, że dobrze jest gdy podłoga w kuchni jest ogrzewana. To korzystnie wplywa na trwałość mebli i likwiduje ewenlualnie wilgoć na ścianie za szafkami i pod szaflami. Wtedy grzejnik w kuchni nie jest potrzebny. Ja podłogi nie mam ogrzewanej. Kuchnia jest połączona z jadalnią. I nawet wtedy grzejnik nie jest potrzebny. Istnieje rotacja powietrza i w kuchni bez ogrzewania jest ciepło." Edytowane 12 Listopada 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 U nas hydraulik przesuwał kawałek. Zrobił po prostu gęściej. Z drugiej strony jeden fachoweic na drugiego gada, więc też pewnie trudno to wypośrodkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 No to problema nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 myślę, że jednak warto byłoby się upewnić u stolarza z tą gwarancją na meble i w jakimś sklepie poczytać kartę gwarancyjną lodówki, tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Na chłopski (albo babski) rozum: jeśli masz grzejnik to go nie zastawiasz kanapą żeby porządkie grzał. Jaki jest więc sens stawiania mebli ma rurkach? Wiem, że temp. jest w podłogówce niższa, ale to jednak grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 myślę, że jednak warto byłoby się upewnić u stolarza z tą gwarancją na meble i w jakimś sklepie poczytać kartę gwarancyjną lodówki, tak na wszelki wypadek rurki zalane więc ich nie widać. Jak sie lodówka popsuje to sie nie przyzna ze ma podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Na chłopski (albo babski) rozum: jeśli masz grzejnik to go nie zastawiasz kanapą żeby porządkie grzał. Jaki jest więc sens stawiania mebli ma rurkach? Wiem, że temp. jest w podłogówce niższa, ale to jednak grzejnik. znalezione na forum: Istnieje również niebezpieczeństwo „niedogrzania” powierzchni przy ścianie zewnętrznej, a zwłaszcza na „rogach” takich ścian. Są to miejsca, w których może wykraplać się woda, a to może doprowadzić do poważniejszych następstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 rurki zalane więc ich nie widać. Jak sie lodówka popsuje to sie nie przyzna ze ma podłogówkę Stolarze pewnie też mają dobrze skonstruowane umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 znalezione na forum: Istnieje również niebezpieczeństwo „niedogrzania” powierzchni przy ścianie zewnętrznej, a zwłaszcza na „rogach” takich ścian. Są to miejsca, w których może wykraplać się woda, a to może doprowadzić do poważniejszych następstw. Wiem, że nic nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ściany też raczej są dobrze izolowane, przecież zwykły grzejnik też nie wisi na każdej ścianie, a nic się nie wykrapla, ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts