klaudiuszozo 19.04.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Tyle się dzisiaj działo na Waszej działce, że nie nadążałem z liczeniem ciężarówek z piachem Strasznie dużo tej ziemi! To tylko z wykopów czy dowoziliście? Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.04.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 My sami jesteśmy zaskoczeni tempem wydarzeń - wczoraj wykop - wywieziono 4 ciężarówki piachu/ziemi, dzisiaj są już wylane fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.04.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) No właśnie... A miały być jutro. Ponoć zgrana ekipa przyjechała i wzięła się od razu do roboty Ciekawe czy zbrojenie było kupione gotowe czy robili, bo jakby mieli sami ukręcić tyle zbrojenia w jeden dzień to cho cho! Chociaż z drugiej strony widziałem zbity stół zbrojarski więc chyba sami kręcili... Wczoraj było tyle zrobione a w dzienniku cichosza... Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.04.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) miało być jutro, ale wykonawcy wyszło już dzisiaj... zabrali się w tylu chłopa to zbrojenie sami ukręcili a kręcili od samiuśkiego rana Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.04.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No to rozumiem, że zaraz zobaczymy zdjęcia w dzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Fajnie się to wszystko czyta Jak byłem w wieku Waszych dziewczynek również moi rodzice rozpoczynali budowę domu. Taka różnica, że Wy pewnie w rok sie postawicie a u nas to trwało i trwało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.04.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 tyle się ostatnio dzieje, że nie mam czasu ani pomysłu na jakikolwiek wpis w dzienniczku, w dodatku wczoraj nie mogłam uploadować zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.04.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No to raczej normalne że teraz nie będzie za dużo czasu A tu wyjdzie problem, że braknie cementu, a tu będzie miał pytanie kierownik budowy itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.04.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Na szczęście mój wykonawca sam zamawia brakujący materiał, a mnie informuje, że właśnie zamówił, bo było potrzebne, a na przestoje w pracy to on nie może sobie pozwolić... Oczywiście na początku jasno postawiłam sprawę, że cena jest dla mnie sprawą bardzo ważną, no i jak na razie dogadujemy się i nie ma żadnych zgrzytów. Doceniamy jego operatywność i zaangażowanie, bo w przeciwnym razie przynajmniej jedno z nas musiałoby zwolnić się z pracy, chcąc wszystkiego dopilnować lub po prostu zorganizować prace Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.04.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ciekawi mnie jak Wasz wykonawca zmierzył wysokość wylewania fundamentu, ponieważ nie było żadnych szalunków na górze ani nic... Pewnie mierzył miarką od poziomu zero. Na pewno jest poprawienie, tylko zastanawia mnie w jaki sposób on to zrobił Wiadomo kiedy zaczynają stawiać fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.04.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Czasami nie zadajemy pewnych pytań, aby nie wyszło na jaw, jak dalece " zieloni" jesteśmy w zakresie budowania;) Nasz wykonawca postawił już tyle budynków, że postanowiliśmy zaufać jego doświadczeniu - znajomi inwestorzy nie zgłaszali zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.04.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 A wiadomo kiedy zaczynają murowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 21.04.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ale fajnie, nie? Sama radość jak już się dzieje. To życzę słoneczka i braku problemów z ekipą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 A ja czekam na wpis w dzienniku na temat frontowego ogrodzenia, bo muszę kogoś ochrzanić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.04.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Pogoda jak na razie nam dopisuje Oby tak dalej! Fundamenty zostały wczoraj wylane, dalszy ciąg robót za tydzień. W końcu mogliśmy się zająć frontowym ogrodzeniem - niestety dopiero dzisiaj otrzymaliśmy zamówiona siatkę. Jutro zakładanie siatki - dzisiaj zastała nas noc na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Dzisiaj już pewnie nie będzie o frontowym ogrodzeniu to napiszę co muszę. Miało być ogrodzenie prowizoryczne! A ja widzę, że prościutko wszystko zrobione, aż zaczynam mieć kompleksy, że ja takie drągi powstawiałem, w ogóle nie dbałem o wygląd a u Was tak świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.04.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 no to mąż by się ucieszył starał się, bo w przypadku frontowego ogrodzenia miałby do czynienia z surowym inspektorem - jego żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Nie taki inspektor straszny jak go malują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.04.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Idziecie jak burza! Pięknie! Czy kierbud zdążył zobaczyć zbrojenia przed zalaniem? U Was to widać, że dom będzie, nasze te fundamenciki takie mikrutkie:) Ekipie, mimo że polecana i sprawdzana patrzcie uważnie na ręce, my też nawet z miarką latamy... Aby mieć czyste sumienie, ale nikomu publicznie nie zaszkodzić (może się mylę) muszę Was o czymś pionformować (wolałabym na priv - odezwijcie się to opowiem poza forum) Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ardea, jeśli mogę dać Ci radę jako stary informatyk nie pisz swojego adresu e-mail z "@", ponieważ boty skanujące zaczną Wam wysyłać maile spamujące. Najlepiej używajcie formy leksi(at)gery.pl ewentualnie leksi(małpa)gery.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts