Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie... A miały być jutro. Ponoć zgrana ekipa przyjechała i wzięła się od razu do roboty :)

Ciekawe czy zbrojenie było kupione gotowe czy robili, bo jakby mieli sami ukręcić tyle zbrojenia w jeden dzień to cho cho! Chociaż z drugiej strony widziałem zbity stół zbrojarski więc chyba sami kręcili...

Wczoraj było tyle zrobione a w dzienniku cichosza...

Edytowane przez klaudiuszozo

Na szczęście mój wykonawca sam zamawia brakujący materiał, a mnie informuje, że właśnie zamówił, bo było potrzebne, a na przestoje w pracy to on nie może sobie pozwolić... Oczywiście na początku jasno postawiłam sprawę, że cena jest dla mnie sprawą bardzo ważną, no i jak na razie dogadujemy się i nie ma żadnych zgrzytów.

Doceniamy jego operatywność i zaangażowanie, bo w przeciwnym razie przynajmniej jedno z nas musiałoby zwolnić się z pracy, chcąc wszystkiego dopilnować lub po prostu zorganizować prace

Edytowane przez ewanz

Ciekawi mnie jak Wasz wykonawca zmierzył wysokość wylewania fundamentu, ponieważ nie było żadnych szalunków na górze ani nic... Pewnie mierzył miarką od poziomu zero. Na pewno jest poprawienie, tylko zastanawia mnie w jaki sposób on to zrobił :) Wiadomo kiedy zaczynają stawiać fundamenty?

Pogoda jak na razie nam dopisuje :) Oby tak dalej!

Fundamenty zostały wczoraj wylane, dalszy ciąg robót za tydzień.

W końcu mogliśmy się zająć frontowym ogrodzeniem - niestety dopiero dzisiaj otrzymaliśmy zamówiona siatkę. Jutro zakładanie siatki - dzisiaj zastała nas noc na działce.

Dzisiaj już pewnie nie będzie o frontowym ogrodzeniu to napiszę co muszę.

Miało być ogrodzenie prowizoryczne! A ja widzę, że prościutko wszystko zrobione, aż zaczynam mieć kompleksy, że ja takie drągi powstawiałem, w ogóle nie dbałem o wygląd a u Was tak świetnie to wygląda :)

Idziecie jak burza! Pięknie! Czy kierbud zdążył zobaczyć zbrojenia przed zalaniem?

U Was to widać, że dom będzie, nasze te fundamenciki takie mikrutkie:)

Ekipie, mimo że polecana i sprawdzana patrzcie uważnie na ręce, my też nawet z miarką latamy... Aby mieć czyste sumienie, ale nikomu publicznie nie zaszkodzić (może się mylę) muszę Was o czymś pionformować (wolałabym na priv - odezwijcie się to opowiem poza forum)

Edytowane przez Ardea