ewanz 06.12.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ewa, co planujecie robić przez zimę? przez zimę lecimy z wykończeniówką teraz trwa ocieplanie poddasza, ekipa kładzie wełnę, stelaże i folie, potem płyty g-k w między czasie oczekujemy zduna, aby urzeczywistnił się nasz kominek kominek bedzie z DGP do trzech pokoi na poddaszu, bo jek będziemy się dogrzewać, to żeby i w sypialniach było ciepło następnie mnóstwo roboty z wszelkimi okładzinami podłóg łazienki - widziałam w sklepie kabine prysznicową, która jako jedyna od razu mi się spodobała, szkoda tyko, ze jej koszt to 1900zł bez panela prysznicowego kotłownia - nie wiem kiedy, bo hydraulik odradza nam instalację w zimie, zebysmy zbyt dużo nie wydali niepotrzebnie na opał, tylko nie wiem, czy on nie mówi tego bardziej z dbałości o swój terminarz prac... Obawiam się, czy aby nie próbuje nas przekręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 do tego trzeba podejść inaczej, takie elementy jak okna, elewacja, instalacje robi się raz na dobre parędziesiąt lat, dlatego jeśli jest możliwość dołożenia do lepszej opcji warto to zrobić... bo przyszłościowa wymiana tych elementów nawet na lepsze już nigdy nie będzie uzasadniona ekonomicznie... nie mamy pieniędzy na podłogi, dajemy tanie panele, przyjdzie przypływ gotówki będziemy mogli je wymienić na lepsze lub nawet na deski z litego drewna... ja też się zgadzam - 100% dlatego wybrałam ciut lepsze okna, ciut lepsza wełna, ciut grubszy styro na gruncie - tylko ciut, bo na więcej nie mozemy sobie pozwolić, ale mam nadzieje, ze to też jakoś zaprocentuje, dlatego zabiłeś mi klina tym grafitowym styro i juz wiem, ze będę ostro kalkulować tę opcję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Dopiero w styczniu wejdziemy z ociepleniem poddasza więc trochę to potrwa nim zrobi się ciepło a przecież my z końcem lutego planujemy układanie płytek. Esiak co do ograniczania się finansowo to ja powiem tylko tak, jak już dajesz niedrogie panele i tanie płytki tudzież wybierasz tańszą armaturę i ceramikę (o meblach nie wspominając) to i tak jest ciężko dorzucić kasy na wypasiony styro. W budowie tak jak i w życiu, wiele zależy od punktu siedzenia. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 pumpaluna - to teraz nie macie prądu? u nas w ubiegłym tygodniu elektryk uzbroił tablicę i ... jasność stała się w całym domu - dotychczas korzystalismy z halopacka ( czy jak to nazywają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.12.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 przez zimę lecimy z wykończeniówką teraz trwa ocieplanie poddasza, ekipa kładzie wełnę, stelaże i folie, potem płyty g-k w między czasie oczekujemy zduna, aby urzeczywistnił się nasz kominek kominek bedzie z DGP do trzech pokoi na poddaszu, bo jek będziemy się dogrzewać, to żeby i w sypialniach było ciepło następnie mnóstwo roboty z wszelkimi okładzinami podłóg łazienki - widziałam w sklepie kabine prysznicową, która jako jedyna od razu mi się spodobała, szkoda tyko, ze jej koszt to 1900zł bez panela prysznicowego kotłownia - nie wiem kiedy, bo hydraulik odradza nam instalację w zimie, zebysmy zbyt dużo nie wydali niepotrzebnie na opał, tylko nie wiem, czy on nie mówi tego bardziej z dbałości o swój terminarz prac... Obawiam się, czy aby nie próbuje nas przekręcić U nas podobny harmonogram. Bojler i piec dojechały i ekipa działa przy c.o. Póki co palimy w kozie, ale nie powiem, żeby specjalnie ciepło się zrobiło. Wełnę zaczniemy w przeciągu tygodnia, bo do końca roku musimy ocieplić poddasze żeby transze nam wypłacili. Po Nowym Roku czas na kafle przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Agadlind - u nas z transzami to jest dopiero jazda - transzę mamy wypłaconą "na zaś" - nasz ekspert kredytowy okazał się nad wyraz hojny i teraz płacimy odsetki za pieniądze, które leżą w zasadzie niewykorzystane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A my transzy jeszcze nie wykorzystaliśmy do końca, a zrobiliśmy nawet trochę więcej z tego co udało nam się zaoszczędzić (starczyło m.in na tynki i wylewki); o następną składamy pod koniec stycznia. Ewa my z prądu korzystamy od wujka, który mieszka przez płot. Sam zaproponował, że bez sensu tyle czasu płacić ryczałt budowlany skoro aż tak dużo prądu nie trzeba. Podłączymy prąd dopiero jak będziemy piec uruchamiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.12.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Do transzy potrzebujemy jeszcze drzwi, brame i wełnę i to dopiero będzie. Za to tynki i wylewki już mamy choć dla banku ich nie potrzebujemy teraz;) Edytowane 6 Grudnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 pumpaluna - fajnie, ze macie takiego fajnego wujka agalind - nasz bank nie narzuca harmonogramu poszczególnych prac ( jedynie określa kwoty zaawansowania prac) , poza tym mozemy sobie wybrać co i w jakiej kolejności robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No u nas w tej transzy miały być tylko instalacje także jesteśmy troszkę do przodu i może na meble starczy.Jutro montują nam drzwi, kolega u którego braliśmy mówi że bardzo fajnie wyglądają bo ja oczywiście ich nie widziałam. Bramę mieli też montować jutro ale się na sobotę przesunie bo monter jest chwilowo wyjechany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 ja na razie zamówiłam drzwi do kotłowni - KMT stalowe Frontowe załozymy chyba dopiero wiosną, po założeniu terakoty w wiatrołapie poza tym drzwi frontowych jeszcze nie wybrałam, bo a) drewniane chciałabym, a boje się niewystarczającego zabezpieczenia przed warunkami atmosferycznymi b) opcja z tego tygodnia to Gerda GTT Max z przeszkleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 My kupiliśmy Delta Premium z przeszkleniem na zamówienie dobieranym (normalnie w tym modelu takiego nie oferują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 U nas kolejne prace są ścieśle określone. Niestety trudno się tego trzymac, bo akurat ekipa wolna, więc szkoda tracić termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 My będziemy mieli Wikęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 My będziemy mieli Wikęd. nie znałam tego producenta, właśnie go wygooglałam, ale nie widzę przedstawicielstw na Polskę, czyżby sprzedaz trylko przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.12.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Adres:Luzinoul. Wielki Las 19Tel./fax:058 678 00 98Tel.058 678 01 770504 201 021 Sklepy Firmowe Adres:Wejherowoul. Judyckiego 5Tel./fax:58 677 25 00 Adres:Żukowoul. Gdyńska 13Tel./fax:58 685 92 06 Adres:Gdańskul. Słowackiego 50Tel./fax:58 718 91 01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 czyli północne rejony - teraz jasne ! ale drzwi na pierwszy rzut oka mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ewanz a Ty z jakich terenów jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.12.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Lokalny patriotyzm się u mnie uwidocznił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Czyli Aga zrezygnowałaś z Hormanna? A teraz a propos ociepleń, gdybyście dostali styro kropkowane z free to byście brali, czy podziękowali i woleli zapłacic za lepszy grafit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts