agalind 06.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Czyli Aga zrezygnowałaś z Hormanna? Wolałam nie ryzykować. Te drzwi może nie będą jakies super, ale w razie wymiany nie bedzie mi aż tak żal kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Bardzo dobry wybór:) A w sprawie mojego pytania za 100pkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 ja bym brała, ale wiesz ja przeliczam każdy grosz nie tylko złotówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ja sie nie wypowiadam, bo patrzyłam na klasyczny styro oraz grafit. Dalmatyńczyka nie brałam pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Czyli Aga zrezygnowałaś z Hormanna? A teraz a propos ociepleń, gdybyście dostali styro kropkowane z free to byście brali, czy podziękowali i woleli zapłacic za lepszy grafit? jakby mi zbywało na kasie to brałabym grafit jakbym ostro liczyła kasę to brałabym dalmatyńczyka za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Kasy w nadmiarze nie mamy, a zaproponowano nam w ramach pewnych podziękowań - termoorganikę gold - mąż mówi, że taka kasa piechotą nie chodzi więc chyba weźmiemy...Ewanz ja teraz mam w bloku Gerdę i sprawuje się bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 czytałam wcześniej o termoorganice gold - sadzę, ze to niezły układ, ja bym brała a zaoszczędzona kasę wydała na mebelki w kuchni jako drzwi wewnetrzne to w zasadzie i Horman dałby radę gorzej z moją elewacją południową bez większego zasłonięcia - ( że też podczas projektowania nie zwróciłam na to uwagi ) o Gerdzie pisali, ze lubi się odbarwiać, ale to dotyczyło raczej drzwi pokrytych panelami drewnopodobnymi ( takie też sa w ofercie) ja zamówiłabym zwykłe laminowane ( szkoda tylko, że nie mają takich wyżłobień jak KMT - ci maja fajniejsze wzory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ardea w moim regionie ogólnie uważają, że dalmatyńczyk to już jest burżujstwo straszne i że zwyklak wystarcza. Mówiąc szczerze nie widziałam nawet jednego domu ocieplanego szarym styro a i tym kropkowanym praktycznie wcale tutaj nie ocieplają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 pumpaluna - jestem z centrum - 25 km od Łodzi a ok 150 km od Warszawy odnośnie styro na elewacji - u nas jest podobna opinia i gdyby nie to forum, to nie wiedziałabym, ze ktos robi inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ewanz a inny wzór w 100 z KMT nie wchodzi w grę? To żaden luksus, ale drzwi są ładne i tanie, jak na stalówki oczywiscieTe moje mają 100cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) pumpaluna - zgodnie z tym, co w jednym z postów napisała Ardea - wiele udogodnień zawdzięczamy szerokiemu gronu forumowiczów ( sorry, ze nie cytuje dokładnie, ale zapamiętałam ogólna wymowę) Ardea - KMT są fajne, ale rozwalaja mnie wzory z szybką, które od środka mają plastikowe zaślepki - jakoś nie mogę tego przetrawić, wole już jednolitą listwę, tak jak w Gerdzie ( a ja chcę szybke bez platikowych zaślepek ) Edytowane 6 Grudnia 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Na mojej uliczce to jednak gdybym chciała ulegac presji sąsiadów;) To albo ściana trójwarstwowa albo styro grafit obowiązkowo i pompa ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Na mojej uliczce to jednak gdybym chciała ulegac presji sąsiadów;) To albo ściana trójwarstwowa albo styro grafit obowiązkowo i pompa ciepła... wiesz, pozostaje tylko pozazdrościć wyedukowanych sąsiadów - pompa ciepła - wow! Boże broń przed " ekologami", którzy sortują śmieci na te, które palą w dzien i w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ja do swoich zrobiłam, ale jeszcze nie zamontowałam ramkę laminowaną, taką zaślepkę zaślepek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) no to bardzo pomysłowa jesteś, bo ja nigdy w życiu bym na to nie wpadła! Pewnie nawet ściągnęła bym od Ciebie ten pomysł, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak to zaaranzować ... Edytowane 6 Grudnia 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) A ja nawet nie wiem jak nasze mają mocowaną szybkę, cholera anwet nie pomyślałam żeby na to zwrócić uwagę :/ Jednego pilnowałam, żeby nie było witrażyka Edytowane 6 Grudnia 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No jak je zobaczyłam to mnie krew zalała, już rezygnowałam z zkupu, gdy wpadłam na pomysł z taką maskownicą, stolarz mi ją zrobił w okleinie złoty dąb, po brudnych pracach ją zamontuję i na pewno będzie lepiej niż z tymi plastikowymi kółkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 ja z moich drewnianych drzwi jestem na razie zadowolony, zobaczymy jak będą wyglądać po zimie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Esiak, no drewno to jest klasa sama w sobie nie ma co porównywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.12.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ewanz, przepraszam ale miałem tyle na głowie, że nie zdążyłem sprawdzić tego pieca ani podpytać wiesz o co. Ale wpisałem sobie już w komórkę i ma mi przypomnieć o 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts