ewanz 06.12.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 drewno jest nie do przebicia - to fakt ja o tych zaslepkach pewnie bym nie wiedziała, ale tak się złozyło, ze chciałam drzwi obejrzeć w realu i jakoś tak z rozpędu otworzyłam drzwi na ekspozycji ( w koncu do tego będą słuzyły) i wówczas ukazały się moim oczom - plastikowe zaślepki niczym z moich systemowych mebli z wiórowej płyty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Klaudiusz - nic się nie martw, jak to mawia mój mąż - zyskałam czas na wyszukanie w sieci wszelkich negatywnych opinii reasumując - nie ma pieca na ekogroszek, który moglibysmy zamontować bez obawy, że nie będzie żuzlił, spiekał, dymił, palił 50kg ekogroszku na dobę i przeciekał na spawach po trzech latach, a zamontowany sterownik będzie nie do opanowania nawet przez serwis.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) A ja nawet nie miałam jak sobie pooglądać tej naszej delty, chyba jutro pojadę na budowę i zerknę Tutaj w domu mamy od kilku lat ten sam model i jesteśmy zadowoleni, nie ciągnie z klatki schodowej ani nie czuć zapachów (szczególnie o papierochy chodzi), obyśmy byli zadowoleni. Gerdy się baliśmy bo znajomi narzekają na awaryjność tych atestowanych, antywłamaniowych wkładek. Ewanz a jesteś zdecydowana na piec na ekogroszek? nie chcesz pelet + eko albo eko + drewno? Edytowane 6 Grudnia 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Pumpaluna a dokumentacja dla nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.12.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Hmmm. A co z tymi sterownikami? Same się przestawiają? Z tego co się orientuję to chyba można różne zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 zdecydowani jesteśmy na kocioł na ekogroszek gdyz:ekogroszek jest najtańszy w eksploatacji - pellets ma mniejszą kalorycznść i trzeba (podobno) spalić 30-50% więcej aby osiagnać tę samą moc, koszt natomiast równy lub wyzszy w stosunku do ekogroszkupiec powinien mieć duży zasobnik, odpowiadajacy mu wielkością popielnik, dobry sterownik ( jesli zakupi się dowolny samemu, to co wówczas z gwarancja?) i ekonomicznie spalać nie wymagać zbyt często czyszczenia ( kanały pionowe czy poziome? - i te i te mają swoje zalety) wiem wiem: gaz ziemny byłby wspaniałą alternatywą, niestety nie mamy do niego dostępu, LPG nie wchodzi w grę na naszej małej działce i cenowo wychodzi sporo drożej, olej opałowy - masakra cenowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.12.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No i jak mam z Wami rozmawiać jak w zasadzie nie rozumiem prawie o czym mówicie:D:D:D Tzn nie, źle się wyraziłam - rozumiem, ale ani słowa na ten temat powiedziec nie mogę To ja sobie tu z Wami pomilczę grzecznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 no witaj Lukarna? Czyżbyś przerwała drzemkę Pamiętam, jak czesto zdarzało mi się przysnąc, gdy usypiałam dziewczynki nic się nie martw, takie dylematy jeszcze przed Toba - w zasadzie cieszyłabym się, gdybym mogła odsunąc w czasie tę decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 My też przerobiliśmy wszystkie możliwości od PC przez olej po ekogroszek i na tym ostatnim stanęło. W sprawie pieca zaufamy osobie, która jest dla nas więcej niż hydraulikiem - po prostu świetnym doradcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.12.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 no witaj Lukarna? Czyżbyś przerwała drzemkę A niespodzianka, dzisiaj to nie drzemka:) Przegladam Allegro w poszukiwaniu prezentów i mnie wciągnęło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ardea czyli na czym stanęło z piecem? Ewa a drogi jest u was pelet? U as po 700zł. Nasz wykonawca u siebie w domu sam na pelet przeszedł i mówił że pierwsze 2tyg to żarło i żarło ale jak wyczuł piec to teraz nie jest źle. Ma jakieś 2-3 miejsca gdzie można dobry gatunkowo kupić bo z ekogroszkiem w mojej okolicy jest kiepsko (często trafia się bardzo mokry albo z kamieniami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Też jestem ciekawa po ile u nas pelet? Piec raczej defro, ale model ciągle niewybrany, a przecież lada moment chcemy zamawiac wraz z grzejnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) zarówno z jakością ekogroszku jak i pellets jest kiepsko, dokładnych cen nie znam nasz hydraulik poleca kocioł Brastal - można wybrać żeliwny palnik Brucer II i sterownik ecoal ( czyli zestaw polecany przez forumowa elitę od ogrzewania) niestety jakość kotlów jest mi bliżej nieznana a i w sieci brak info o jakości wyrobów tej małej firmy - chociaz podobno niejeden hydraulik z naszej miejscowości je montuje) dotychczas byliśmy za piecem Defro Duo z obrotowym palnikiem retortowym i dodatkowym rusztem, wciąż jednak wahamy się ( choć bardziej ja niż mąz) Edytowane 6 Grudnia 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.12.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ardea my już wpłaciliśmy zaliczkę. Chcę się z vatu rozliczyć jeszcze w grudniu, znaczy złożyć papierek żeby na wiosnę kasy trochę odzyskać a że wszystko na 23% kupowaliśmy (poza oknami i bramą) to parę groszy wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.12.2011 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 fajnie było wymienić się z Wami budowlanymi rozterkami, na mnie jednak już pora spać (nie odrobiłam dziś pracy domowej znowu spiętrza się zaległości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.12.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Esiak, no drewno to jest klasa sama w sobie nie ma co porównywac no a ile kosztują takie drzwi hormanna np? albo gerdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Gerdy nie wiem, Hormann taki zwykły koło 4tys., ale akurat on mimo dobrych bram, nie robi dobrych (tanich) drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.12.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 no to my za nasze drzwi z montażem i okuciami (klasa C) zapłaciliśmy 4200 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 W wiekszości przypadków z tego co wiem to nie chodzi o cenę, tylko o niesprzyjające warunki, np brak zadaszenia, ekspozycja od południa i dlatego ludzie się boją. Mnie oficjalnie w rozmowie tel z Callem powiedzieli, ze nie dostanę gwarancji na swoje przy takich warunkach, wiec wymiękłam i mam co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.12.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 zadaszenie mam, ale zobaczymy jeszcze jak ono chroni... ale południe na drzwi to mam piękne... czyli wyblakną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts