Ardea 06.12.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Nie wyblakną, może się drewno rozsychac - podobno, chociaż ja myślę, że może strachy są trochę na wyrost, bo w końcu te drzwi są dobrze zabezpieczane, ale producenci boją sie reklamacji, a ja bałam się zaryzykowac z drzwiami za 6tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.12.2011 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ewanz miłej nocki, u nas jutro próbne egzaminy to idę na późniejszą godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.12.2011 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dobranoc Ewanz:) Ja niestety idę na normalna czyli pobudka przed 6:/Chyba czas się zbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Esiak gerda czy delta z atestowanymi zamkami to wydatek ok 2tys, połowa tego co drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Esiak gerda czy delta z atestowanymi zamkami to wydatek ok 2tys, połowa tego co drewniane Dokładnie tak. Za nasze z zamkami atestowanymi i montażem wyszło trochę ponad 2tys. Drewniane są piękne i dałabym za nie większą kasę (tym bardziej,że planowałam Hormanna), pod warunkiem, ze miałabym pewność, ze nic im sie w naszych warunkach (ekspozycja zachodnia i niewielkie zadaszenie) nie stanie. A tego nikt mi nie zagwarantuje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Pumpaluna a u Ciebie chyba dzisiaj się coś montowało? Pochwalisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) A nasze kosztowały jeszcze mniej bo kolega nam bez marży sprzedał, i mam nadzieje że obietnicy dotrzyma i wewnętrzne też nam tak policzy ładnie Agalind już zamontowane i bym się pochwaliła ale tylko wykonawca drzwi widział. Mąż jest wyjechany na dłużej więc nawet nie mam się jak na budowę dostać. W sobotę będzie montaż bramy więc myślę, że może uda mi się za dnia tam dotrzeć albo chociaż w niedzielę rano. Nie mogę się doczekać żeby już dom przybrał innego wyglądu. Cały teren mamy ładnie posprzątany i zagrabiony (mamy jednak super wykonawcę!!!) więc tylko te dechy garażowe mi zawadzały Edytowane 7 Grudnia 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 tylko te dechy garażowe mi zawadzały Bardzo dobrze rozumiem o co Ci chodzi. U nas też posprzątane a "drzwi" i "brama" straszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 a na kiedy macie planowany montaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Brama za ok. 2 tyg. a drzwi przed Nowym Rokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Będę ich poganiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Na drzwi czekaliśmy 10dni, bramę też szybko dostaliśmy (była niezbędna do poprzedniej transzy), ale montaż przełożyliśmy żeby już po tynkach i wylewkach było. Mam nadzieję, że opłaciło się zainwestować kasę w napęd bo jak patrzę to wszyscy w okolicy na klamkę mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 My czekaliśmy z zamówieniem drzwi i bramy właśnie na wylewki. Na koniec roku podobno więcej osób składa zamówienia (w obawie przed podwyżkami) i dlatego tyle musimy czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dokładnie tak jak piszesz, mają straszny kocioł teraz. A że podwyżka jest praktycznie pewna to nie ma innej opcji jak zamawiać teraz. My drzwi wewn też będziemy zamawiali z końcem grudnia, żeby jeszcze po starych cenach kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 08.12.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam, bardzo podoba mi się Wasze wnętrze domu, nie zawsze projekt indywidualny jest trafiny, bo czasem wychodzą różne błędy w praktyce ale u Was układ pomieszczeń wyszedł bardzo fajnie. Dach też mi się podoba, bo jest taki jak u nas czyli czerospadowy i z lukarnami, droższy ale jaki piękny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.12.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Witaj maldarec miło, że podoba Ci się plan wnętrza naszego domku właśnie znalazłam Twój dziennik i zachwyciła mnie m.in. wasza wysoka ścianka kolankowa poza tym kolorystyka elewacji bardzo ładna i domek naprawdę udany! Zazdroszczę Wam, że jesteście już na takim etapie!! Edytowane 9 Grudnia 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 09.12.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ewanz, masz PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 09.12.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 No właśnie Ewanz, jak byłem u Was to nigdy nie powiedziałaś dlaczego chciałaś zrezygnować z kominka. Kominek jak to kominek. Ma wady i zalety. Zależy kto więcej widzi zalet a kto wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.12.2011 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 dlaczego chciałam zrezygnować z kominka? po prostu uważałam, ze to zbędny a drogi wydatek i ze można się bez niego z powodzeniem obejść. Potem jednak stwierdziliśmy z mężem, ze w razie jak przyjdą ciężkie czasy, to moglibyśmy dogrzewać się takim kominkiem ( jak to "drzewiej bywało" ) Kominek będzie więc nie najpiękniejszy ( czego nie ukrywam, trochę żałuję ), ale w miarę tani ( jak na kominek oczywiście ) i z rozprowadzeniem ciepła do trzech pokoi na poddaszu. Juz teraz grzeje mnie sama myśl o salonie, w którym stoi rozpalony kominek. Niezwykle miłe to uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.12.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 szukam pomysłów na zabudowę skosów nad lukarną płytami g-k i coś ciężko mi idzie ... chyba teraz są tendencje na płaską zabudowę u góry lukarny - zamiast skosów, ale w necie mało zdjęć z realizacji ( albo ja tak nieudolnie szukam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts