Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak gerda czy delta z atestowanymi zamkami to wydatek ok 2tys, połowa tego co drewniane

Dokładnie tak. Za nasze z zamkami atestowanymi i montażem wyszło trochę ponad 2tys. Drewniane są piękne i dałabym za nie większą kasę (tym bardziej,że planowałam Hormanna), pod warunkiem, ze miałabym pewność, ze nic im sie w naszych warunkach (ekspozycja zachodnia i niewielkie zadaszenie) nie stanie. A tego nikt mi nie zagwarantuje:(

A nasze kosztowały jeszcze mniej bo kolega nam bez marży sprzedał, i mam nadzieje że obietnicy dotrzyma i wewnętrzne też nam tak policzy ładnie ;)

Agalind już zamontowane i bym się pochwaliła ale tylko wykonawca drzwi widział. Mąż jest wyjechany na dłużej więc nawet nie mam się jak na budowę dostać. W sobotę będzie montaż bramy więc myślę, że może uda mi się za dnia tam dotrzeć albo chociaż w niedzielę rano. Nie mogę się doczekać żeby już dom przybrał innego wyglądu. Cały teren mamy ładnie posprzątany i zagrabiony (mamy jednak super wykonawcę!!!) więc tylko te dechy garażowe mi zawadzały

Edytowane przez pumpaluna

Witam, bardzo podoba mi się Wasze wnętrze domu, nie zawsze projekt indywidualny jest trafiny, bo czasem wychodzą różne błędy w praktyce ale u Was układ pomieszczeń wyszedł bardzo fajnie. Dach też mi się podoba, bo jest taki jak u nas :-) czyli czerospadowy i z lukarnami, droższy ale jaki piękny:-)

Witaj maldarec :)

miło, że podoba Ci się plan wnętrza naszego domku

właśnie znalazłam Twój dziennik i zachwyciła mnie m.in. wasza wysoka ścianka kolankowa

poza tym kolorystyka elewacji bardzo ładna i domek naprawdę udany! Zazdroszczę Wam, że jesteście już na takim etapie!!

Edytowane przez ewanz

dlaczego chciałam zrezygnować z kominka? po prostu uważałam, ze to zbędny a drogi wydatek i ze można się bez niego z powodzeniem obejść. Potem jednak stwierdziliśmy z mężem, ze w razie jak przyjdą ciężkie czasy, to moglibyśmy dogrzewać się takim kominkiem ( jak to "drzewiej bywało" :D) Kominek będzie więc nie najpiękniejszy ( czego nie ukrywam, trochę żałuję ), ale w miarę tani ( jak na kominek oczywiście ) i z rozprowadzeniem ciepła do trzech pokoi na poddaszu.

Juz teraz grzeje mnie sama myśl o salonie, w którym stoi rozpalony kominek. Niezwykle miłe to uczucie :cool: