Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Esiak za zdjęcie :)

wczoraj mnie nie było bo najpierw zakupy przedswiateczne ( uff - ile wszędzie ludzi - masakra! ) a potem dziewczyny okupowału komputery, bo obiecałam im, że po powrocie będą mogły pograć - mnie więc zostało TV :(

wracając do zdjęcia - poszukuję zdjęć innej zabudowy - na płasko, żeby nad oknem nie tworzyć tego trójkąta. Taką mam wizję, tylko z kolei nie wiem do końca, czy słuszną.

Klaudiusz, kolejny raz nie trafiłeś...

chodziło o stelaż do nidy, a izolacja kryje murłatę z zewnątrz...

Nie wiem jak jest tutaj. Ja się spotykałem z izolacją 25cm, która kryje cały wierzch wieńca. I ani od zewnątrz ani od wewnątrz murłaty nic się nie skrapla. A o co chodziło ewanz doskonale wiem.

Na prosto się nie dało. Tego pokoju rodzice w ogóle nie planowali. To miał być stryszek. A że trochę więcej rodzice zaoszczędzili to zrobili dodatkowy pokój. Potem projekt zastępczy, cieśla coś wymyślił i tak zostało. Gdyby sufit był na prosto, to by nie było spadku z lukarny i ciągle stałaby woda, co się wiąże z przeciekaniem.

Ja również bym chciał unikać halogenów. Ale kiedyś (jakieś 10 lat temu) to był szał...

halogeny to był szał - to fakt, jeszcze teraz w sklepach mnóstwo halogenowych propozycji a nowoczensne żyrandole w zasadzie w większości na zarówki halogenowe

w mieszkaniu też mamy halogeny - podwieszany sufit w łazience i WC, a w pokoju żyrandol na żarówki halogenowe, w kuchni zrezygnowalismy z halogenów na rzecz oprawek ze zwykłymi żarówkami E14

Edytowane przez ewanz