Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też mieliśmy drzwi wybrane, miało być na 999% kmt a ostatecznie deltę braliśmy.

Te Twoje fajne ale chyba wszystko zależy czy macie w miarę jasny wiatrołap czy liczycie na jakieś wpadające światło jeszcze.

Nam zależało na większym przeszkleniu bo w stronę furtki nie będziemy mieć na dole żadnego okna i to jedyny sposób żeby zerknąć kto za płotem stoi

z KMT zrezygnowałam, bo musiałabym zamowić wogóle bez przeszklenia, w przeciwnym razie byłabym skazana na plastikowe zaślepki w ramce wokół przeszklenia, a to bardzo mnie drazniło ( znajoma nam forumowiczka znalazła co prawda sposób, aby to obejść, ale ja nie jestem tak pomysłowa :) )

szybki są małe, ale mozna przez nie w miarę swobodnie patrzeć na zewnatrz

w wiatrołapie będziemy korzystać ze sztucznego światła i przeszklonych drzwi prowadzących do holu; teraz w bloku też ubieramy się w przedpokoju przy włączonym świetle - na wszystko mozna znaleźć jakieś wytłumaczenie ;)

z KMT zrezygnowałam, bo musiałabym zamowić wogóle bez przeszklenia, w przeciwnym razie byłabym skazana na plastikowe zaślepki w ramce wokół przeszklenia, a to bardzo mnie drazniło ( znajoma nam forumowiczka znalazła co prawda sposób, aby to obejść, ale ja nie jestem tak pomysłowa :) )

szybki są małe, ale mozna przez nie w miarę swobodnie patrzeć na zewnatrz

w wiatrołapie będziemy korzystać ze sztucznego światła i przeszklonych drzwi prowadzących do holu; teraz w bloku też ubieramy się w przedpokoju przy włączonym świetle - na wszystko mozna znaleźć jakieś wytłumaczenie ;)

Chyba wiem jaka "znajoma nam forumowiczka";)

My w projekcie mamy drzwi z przeszkleniem bocznym, z takim doswietlem czy jak to się tam nazywa. Ale drzwi w końcu zamawiać będziemy raczej 100 bez tej bocznej szyby... i faktycznie nie pomyslałam o tym że fajnie byłoby jakoś ten wiatrołap doświetlić:/

Ewa a te Twoje to 100??

Cóż zostałam tą, której imienia się nie wymienia;) Szybka w drzwiach doświetla, ale ja bym jej nie przeceniała, nie jest to jakieś mocne światło, przynajmniej w tej mojej. A co do opinii o drzwiach, to gdybyś Pumpaluna czytała te o Delcie to pewnie byś ich nie wzięła, więc opinie opiniami, a liczy się zdrowy rozsądek.

Ardea w obecnym mieszkaniu mamy deltę, wszyscy w rodzinie w domkach jednorodzinnych mieszkający też (bo w blokach to większość ma gerdę) więc to był nasz pierwszy pomysł a potem zobaczyłam KMT i pomysł padł. Ja byłam na KMT jak wiesz napalona, mieliśmy na nie dobrą cenę i wszystko było ustalone ale po prostu ostatnie zajścia mnie skutecznie zniechęciły. 9 reklamacji na 11 przywiezionych drzwi to jak dla mnie szalenie dużo.

ja już mam jedne KMT zamontowane - w kotłowni ( oczywiście bez szybki :) ) Na razie kiepsko sie zamykaja, bo mają dwie uszczelki, ale czekamy jeszcze z regulacja, bo moze uszczelki się wyrobią

zdjęcie drzwi frontowych nie pochodzi z mojego domu, ale wolę takie zdjęcie od sztucznie upiększonych zdjęć z folderu

drzwi zamówiłam przed świętami i czekam na realizację

ilekroć widze te drzwi w sklepie to zawsze robią na mnie wrazenie, na zdjęciu nie wyglądają może zbyt zachęcająco

drzwi są drewniane ( a jednak!) szerokość 90, otwierane na zewnątrz

czy to dobry wybór - czas pokaże, ja muszę wierzyć, ze tak

( albo za czas jakiś napiszę na forum w temacie:Czego nie zrobilibyście ponownie w swoim domu" :D

Najprawdopodobniej wadliwa partia, ale akurat działo się to w momencie jak my robiliśmy zakupy więc decyzja była prosta.Kwestia uszczelki w KMT to chyba ostatnio najczęstszy problem, dochodzi jeszcze kwestia 'skoszonego' skrzydła czy nieprzylegania skrzydła do futryny. Nie zaryzykowaliśmy sprawdzenia czy nam się nie przytrafi. Kiedyś z gerdą była też akcja, że ludzie reklamowali zamki bo zatrzaskiwały się bolce antywłamaniowe i nasz sąsiad który pracuje jako monter mówił że wszystkie zamówienia z miesiąca były reklamowane.