ewanz 27.12.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 w zasadzie to mam wolną rękę zarówno w wyborze materiałów podstawowych jak i wykończeniówki, lecz jako osoba bardzo niezdecydowana i niestabilna w swych wyborach lubię konsultować sie z męzem przy podejmowaniu ostatecznej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja się konsultuję tylko przy tych na które naprawdę nie jestem zdecydowana:) A te które bardzo chciałabym mieć po prostu staram mu się uatrakcyjnic;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 zaprezentuję jakie wybrałam drzwi frontowe ; zastanawiałam się ponad miesiąc, w końcu zamówiłam, niestety nie jestem juz pewna swojej decyzji; jest tyle modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Myślałam, że na KMT się zdecydowałaś. Za duży wybór;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 My też mieliśmy drzwi wybrane, miało być na 999% kmt a ostatecznie deltę braliśmy. Te Twoje fajne ale chyba wszystko zależy czy macie w miarę jasny wiatrołap czy liczycie na jakieś wpadające światło jeszcze.Nam zależało na większym przeszkleniu bo w stronę furtki nie będziemy mieć na dole żadnego okna i to jedyny sposób żeby zerknąć kto za płotem stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 z KMT zrezygnowałam, bo musiałabym zamowić wogóle bez przeszklenia, w przeciwnym razie byłabym skazana na plastikowe zaślepki w ramce wokół przeszklenia, a to bardzo mnie drazniło ( znajoma nam forumowiczka znalazła co prawda sposób, aby to obejść, ale ja nie jestem tak pomysłowa ) szybki są małe, ale mozna przez nie w miarę swobodnie patrzeć na zewnatrz w wiatrołapie będziemy korzystać ze sztucznego światła i przeszklonych drzwi prowadzących do holu; teraz w bloku też ubieramy się w przedpokoju przy włączonym świetle - na wszystko mozna znaleźć jakieś wytłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 z KMT zrezygnowałam, bo musiałabym zamowić wogóle bez przeszklenia, w przeciwnym razie byłabym skazana na plastikowe zaślepki w ramce wokół przeszklenia, a to bardzo mnie drazniło ( znajoma nam forumowiczka znalazła co prawda sposób, aby to obejść, ale ja nie jestem tak pomysłowa ) szybki są małe, ale mozna przez nie w miarę swobodnie patrzeć na zewnatrz w wiatrołapie będziemy korzystać ze sztucznego światła i przeszklonych drzwi prowadzących do holu; teraz w bloku też ubieramy się w przedpokoju przy włączonym świetle - na wszystko mozna znaleźć jakieś wytłumaczenie Chyba wiem jaka "znajoma nam forumowiczka";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ewa myślę, że nie będziesz żałowała zmiany decyzji, zwłaszcza że opinia dot. kmt ostatnio się mocno popsuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 My w projekcie mamy drzwi z przeszkleniem bocznym, z takim doswietlem czy jak to się tam nazywa. Ale drzwi w końcu zamawiać będziemy raczej 100 bez tej bocznej szyby... i faktycznie nie pomyslałam o tym że fajnie byłoby jakoś ten wiatrołap doświetlić:/ Ewa a te Twoje to 100?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Cóż zostałam tą, której imienia się nie wymienia;) Szybka w drzwiach doświetla, ale ja bym jej nie przeceniała, nie jest to jakieś mocne światło, przynajmniej w tej mojej. A co do opinii o drzwiach, to gdybyś Pumpaluna czytała te o Delcie to pewnie byś ich nie wzięła, więc opinie opiniami, a liczy się zdrowy rozsądek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Zapomniałam napisać, że ładne te Twoje drzwi i jeśli nadal planujesz te bonie, o których kiedyś pisałaś, to idealnie będą pasować to tego modelu drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ardea w obecnym mieszkaniu mamy deltę, wszyscy w rodzinie w domkach jednorodzinnych mieszkający też (bo w blokach to większość ma gerdę) więc to był nasz pierwszy pomysł a potem zobaczyłam KMT i pomysł padł. Ja byłam na KMT jak wiesz napalona, mieliśmy na nie dobrą cenę i wszystko było ustalone ale po prostu ostatnie zajścia mnie skutecznie zniechęciły. 9 reklamacji na 11 przywiezionych drzwi to jak dla mnie szalenie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 To ja mam te 10 lub 11:P Ewanz, bonie aktualne? Drzwi drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No ja nie mówię, że każde są do kitu, po prostu kolega powiedział że ich nam nie sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 ja już mam jedne KMT zamontowane - w kotłowni ( oczywiście bez szybki ) Na razie kiepsko sie zamykaja, bo mają dwie uszczelki, ale czekamy jeszcze z regulacja, bo moze uszczelki się wyrobią zdjęcie drzwi frontowych nie pochodzi z mojego domu, ale wolę takie zdjęcie od sztucznie upiększonych zdjęć z folderu drzwi zamówiłam przed świętami i czekam na realizację ilekroć widze te drzwi w sklepie to zawsze robią na mnie wrazenie, na zdjęciu nie wyglądają może zbyt zachęcająco drzwi są drewniane ( a jednak!) szerokość 90, otwierane na zewnątrz czy to dobry wybór - czas pokaże, ja muszę wierzyć, ze tak ( albo za czas jakiś napiszę na forum w temacie:Czego nie zrobilibyście ponownie w swoim domu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 My też drzwi wejściowe mamy otwierane na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ardea - sama nie wiem czy bonie aktualne, ostatnio niczego nie jestem pewna ale fajnie korespondowały by z drzwiami, to fakt przemyslę to raz jeszcze wiosną, gdy będziemy zajmować się dociepleniem i elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 pumpaluna - a co się może dziać z takimi drzwiami? ( mam na myśli KMT) ze jest tyle reklamacji? moze jakaś wadliwa partia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Najprawdopodobniej wadliwa partia, ale akurat działo się to w momencie jak my robiliśmy zakupy więc decyzja była prosta.Kwestia uszczelki w KMT to chyba ostatnio najczęstszy problem, dochodzi jeszcze kwestia 'skoszonego' skrzydła czy nieprzylegania skrzydła do futryny. Nie zaryzykowaliśmy sprawdzenia czy nam się nie przytrafi. Kiedyś z gerdą była też akcja, że ludzie reklamowali zamki bo zatrzaskiwały się bolce antywłamaniowe i nasz sąsiad który pracuje jako monter mówił że wszystkie zamówienia z miesiąca były reklamowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Drewniane są ładniejsze bez dwóch zdań Ja mam 3 pary kmt na razie pół roku i są bez zarzutu, a biorąc pod uwagę ich cenę to gdyby się nie sprawdziły to bez żalu wymienię na drewniane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts