Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Jakich wyborów się boisz? Poopowiadaj to może pomożemy rozwiać wątpliwości :)

Ja już mam za sobą zamówienie ceramiki, armatury i płytek. Schodiarz na marzec umówiony a panele i drzwi wewn. czekają na telefon że mogą wejść z montażem, ale najpierw musimy uporać się z wyborem kominka. Zostało nam tak naprawdę wybranie farb i mebli. No i liczenie kasy, żeby na elewację i ogrodzenie starczyło.

tgodniami przeglądałam wzory i ceny wc-tów i płytek

w końcu wybrałam i kupiłam : w dolnej łazience będzie koło style + stelaż geberit basic i umywalka koło twins a do górnej kupiłam już Roca Gap kibelek i bidet oraz stelaż Geberit 320

teraz muszę wwybrać drugą umywalkę - do górnej łazienki ( podobaja mi się nablatowe)

i płytki

Jeden rodzaj wybrał mój mąż - Tubadzin Elegant Natur szare - i chcielismy je do dolnej łazienki, ale ja cały czas powatpiewam, czy tak duży rozmiar płytek będzie dobrze prezentował się na małej powierzchni - na dłuższych ścianach będzie ich mało bo tylo 4,5 płytki a na krótkich będzie dużo docinek. Wolałabym je do górnej łazienki, ale i tak cały czas pozostaje dylemat - jaki drugi rodzaj?

podobały nam się jeszcze Circle Stone z Tubadzina ale są bardziej matowe i obawiam się utrzymania ich w czystości - te mają mniejszy wymiar i mogły by być w dolnej łazience,

wcześniej chciałam górną łazienkę w odcieniach brązu, np. Werbena z Cersanitu, ale brak mi pomysłu na układ płytek.

Oczywiście glazura musi być : przystępna cenowo" i praktyczna w utrzymaniu ;)

Bardzo podobają mi się łazienki biało-czarne, np. z Ceramiki Paradyż, ale tylko w katalogu lub na zdjęciach u innych forumowiczów, a nie u mnie w domu, ponieważ nie chcę ani białej, ani czarnej podłogi.

Edytowane przez ewanz

No to część wyborów ja mam za sobą identycznych. Tyle że stelaże wzięliśmy grohe bo tańsze o kilka stówek. Do obydwu łazienek całą ceramika roca gap, armatura paffoni, płytki do dolnej tubądzin MODERN SQUARE - 2 ściany szare, 1 jasna z dekorem w którym będzie wstawione lustro plus woodentic ochra na podłodze i obudowie kibelka. Górna łazienka to tubądzin ELEGANT NATUR, tyle że tylko na stelażach i na ścianach gdzie będzie wanna (tu też idzie dekor). Nie dawałam szarości na ścianach a jedynie na podłodze.

Nie masz salonu gdzie od ręki zrobią ci projekt płytek dopasowany do Twojej łazienki? U mnie przy zamówieniu był projekt w cenie. W prawdzie szłam już z określonym wyborem płytek a i tak 2 godz robił mi 2 łazienki. Wiem jednak że czasami nad jedną łazienką im tyle schodzi jeśli klient chce różne warianty sprawdzić.

podobały nam się jeszcze Circle Stone z Tubadzina ale są bardziej matowe i obawiam się utrzymania ich w czystości - te mają mniejszy wymiar i mogły by być w dolnej łazience,

wcześniej chciałam górną łazienkę w odcieniach brązu, np. Werbena z Cersanitu, ale brak mi pomysłu na układ płytek.

Oczywiście glazura musi być : przystępna cenowo" i praktyczna w utrzymaniu ;)

basic-ów nie kupuj, ograniczona ilość przycisków i coś tam jeszcze brakuje...

Tak czytam o Waszych wyborach i też juz chciałabym wybierać...

Ale postanowiłam sobie że jak trochę uspokoi mi się w pracy to chociaż pojadę sobie do miasta wojewódzkiego pooglądac różne rzeczy żeby chociaż oczy nacieszyć:) A może wtedy mi cos przypadkiem się spodoba?? Bo wiesz jak jest - jak się nie potrzebuje to jest wszędzie wszystko - jak szukasz konkretnie to nie ma nic godnego uwagi:/

Wiesz co, ja pojechałam do miasta wojewódzkiego i .... olbrzymie rozczarowanie. Lokalnie i lepsze wystawki, i fajniejsza obsługa o cenach korzystniejszych nie wspomnę. A masz już jakąś armaturę upatrzoną? Ja miałam obejrzane i wybrane deante ale ostatecznie nie kupiłam bo mi odradzili. Wzięliśmy paffoni ale dziewczyny pisały, że niektóre kludi jest podobne cenowo.

Hej! ja też mam problemy z wyborami, ale trzymam się tej myśli że to mój dom i jak tam będzie to moja sprawa. A druga zasada u mnie to biorę co mi się podoba (oczywiście w granicach przyzwoitości cenowej) i nie szukam czegoś co może spodoba mi się bardziej bo oszaleć można od przeglądania internetu i jeżdżenia po sklepach. Mamy podobne gusta też mam roca gap umywalkę, bidet i kibelek, a w wc koło style :D Jeśli chodzi o umywalkę nablatową to mam zamiar kupić keramag z kolekcji silk -strasznie mi się podoba. Nie dajmy się zwariować (ja muszę wybrać kolory ścian teraz) i do przodu!