ewanz 21.04.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ardea, już wysłałam maila, bo umieram z ciekawości... a za rada Klaudiusza może lepiej usunąć pełny adres email z Twojego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Wiem o całej sprawie, chociaż nie chciałem się za bardzo wtrącać. Cały czas mam nadzieję, że to nie ta sama ekipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.04.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 no nie trzymajcie mnie dalej w niepewności! Przecież teraz to w ogóle nie usnę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Musisz cierpliwie poczekać na e-maila od Ardey. Ja niestety nie mam ani odpowiedniej wiedzy, ani odpowiednich kompetencji do rozmowy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.04.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Mail poszedł mam nadzieją,że w miarę uspokajający... Klaudiusza pytałam czy się nie obrazisz, że udzielam Ci rad. Postąpiłam tak, jak chciałbym, aby ktoś postąpił ze mną - ja wolę wiedzieć. Pozdrawiam i czuję, że u Was będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.04.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Przybita, ale bogatsza o nową wiedzę mówię wszystkim Dobranoc i do jutra. Jutro ( miejmy nadzieję) będzie nowy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.04.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ardea - naprawdę wielkie dzięki za info. Postąpiłaś tak, jakbym chciała, żeby ktoś postąpił w takiej sytuacji Pozostaje wierzyć , że będzie dobrze, ale przede wszystkim pytać, sprawdzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ewanz, zastanów się czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby zatrudnienie inspektora nadzoru budowlanego, który by wszystkiego dopilnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.04.2011 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Pamiętaj, żeby się dwa razy zastanowić zanim przystaniesz na pomysł wykonawcy. To mądre zdanie skopiowałam z komentarzy Klaudiusza i powieszę sobie nad łóżkiem!!! Rozwijając tę cenną myśl - korzyści z takich zmian odnosi zazwyczaj wykonawca, a nie inwestor! Zapewne nie jest to regułą, ale zawsze daje dużo do myślenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.04.2011 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Co do zatrudnienia inspektora nadzoru, to mój mąż M. uważa, żeby nie popadać w panikę, tylko bywać często na budowie i pytać o szczegóły oraz samemu rozmawiać z kierownikiem budowy. M. jest spokojny i każe mi powściągnąć emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 22.04.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 W takim razie miejmy nadzieję, że wszystko będzie w porządku I może macie rację. Trochę przesadzamy. Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 22.04.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Hej jeżeli chodzi o elewacje ja zdecydowanie podpowiadam tą w załączniku Sama ja tez wypatrzyłam i sądze,że jest przepiękna! Sama biorę pod uwagę tą kolorystykę!A te szarości to takie smutne i przygaszone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 22.04.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Ile Wasz dach będzie miał metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.04.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 nasz dach ma imponujące wymiary - ok. 270m2 - to też niejako na moje życzenie co do koloru elewacji, to jeszcze dużo wody w rzekach przepłynie nim mnie przyjdzie się z nią zmierzyć Elewacje Livianny znam z portalu Extradom i też mam ja w " ulubionych", ale jest bardzo jasna, a co za tym idzie szalenie niepraktyczna, bo u nas w drodze nie ma asfaltu, tylko kurz się unosi całymi tabunami, niczym z kadru jakiegoś westernu ... Dlatego - przynajmniej na razie - stawiam na szarości, ale czy tak będzie w rzeczywistości, to czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 22.04.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 nasz dach ma imponujące wymiary - ok. 270m2 - to też niejako na moje życzenie co do koloru elewacji, to jeszcze dużo wody w rzekach przepłynie nim mnie przyjdzie się z nią zmierzyć Elewacje Livianny znam z portalu Extradom i też mam ja w " ulubionych", ale jest bardzo jasna, a co za tym idzie szalenie niepraktyczna, bo u nas w drodze nie ma asfaltu, tylko kurz się unosi całymi tabunami, niczym z kadru jakiegoś westernu ... Dlatego - przynajmniej na razie - stawiam na szarości, ale czy tak będzie w rzeczywistości, to czas pokaże. Dzięki, a pytałem się dlatego, ponieważ widziałem Waszą wycenę dachówki i zastanawiałem się jak jej cena rzutuje na mój przyszły dach... U mnie będzie o 30m2 więcej, ale i gąsiorów będzie ze 3 razy więcej. Dlaczego one muszą być takie drogie?! ;( A co do drogi. Jak ten kurz pójdzie w ruch, macie częstsze mycie okien sprawdzone z własnej autopsji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Zdrowia, radości życia, szczęścia rodzinnego i spełnienia marzeń, ach i oczywiście DOMU http://imageshack.us/http://img155.imageshack.us/img155/4855/jajo1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 25.04.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 SERDECZNE ŻYCZENIA WIELKANOCNE DLA WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH!!! http://www.infofarm.com.pl/wielkanoc2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.04.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Agatka ma właśnie brązowe na zewnątrz i białe w środku. Jaki to brąz - kompletnie nie wiem, jakiś jasny. Ja rozpoznaje tylko kilka kolorów i mi to wystarczy. Natomiast mogę powiedzieć, że to się sprawdza, wnętrza są rozświetlone, łatwo skomponować do nich zasłony, firanki i w ogóle kurz mniej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.04.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja w kolorach nie pomogę, bo to chyba tylko kwestia gustu, chociaż słyszałam, że ciemne okna od zewnątrz łatwiej się wypaczają, a białe profile są sztywniejsze (to akurat potwierdzają eksperci). Biel od środka rozjaśnia i nie utrudnia dobrania innych elementów wystroju, zaś na zewnątrz trzeba częściej myć. U nas, jeżeli chodzi o kolory okien, to decyzja zapadła dawno i była bezproblemowa - obustronny złoty dąb (niestety PCV udająca drewno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.04.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jak dla mnie okna PCV są ok, byle by były dobrze zamontowane i miały dobre okucia i kilka innych dupereli ułatwiających życie; jakoś nigdy nie miałam zapędu na drewniane, m.in. dlatego, ze cenowo leżą na zbyt wysokiej półce. Kolorowy mix okienny bardzo by mi odpowiadał kolorystycznie, ale z drugiej strony białe okna wydaja mi się bardziej plastikowe, niż kolorowe, a ja chciałabym doświadczać innych doznań estetycznych niż w bloku Niedawno usłyszałam, że okleina drewnopodobna wygląda bardziej szlachetnie... Generalnie wolałabym, żeby złoty dąb był bardziej dębowy niż złoty, wtedy byłby dla mnie łatwiejszy w aranżacji wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts