Ardea 30.01.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Fajny, prosty kominek. Przez dywagacje o piecach nie przebrnęłam, ja mogę w tym temacie wykazać sie totalną beztroską, bo moja kotłownia będzie miała swojego króla;)Piszesz, że tak kiepsko z wykończeniówką...? a ja taka jestem podekscytowana tym etapem... Pumpaluna, nie wydaje Ci się, że pellet jest mniej kaloryczny niż eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja tez wczoraj tylko po kryjomu zaglądałam, ale wcale się nie odzywałam, żeby sie znowu nie skompromitować Ardea, jak masz juz wszystko zaplanowane, to nie masz powodów żeby sie obawiać wykańczania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 dzieki Ardea:) Kominek wybierał mąż, bo ja chciałam poszleć bardziej na nowocześnie, ale tak też moze być tego pelletu to pumpalunie trochę zazdroszczę dzisiaj mąż ładował groszek z 50kg worka i trochę było mu "nieporęcznie";) przy tym kurz - wiadomo, worek do siebie przycisnąc trzeba, więc i przebrac by się wypadało, po 24 godzinach wyrzucamy zawartośc z popielnika - też się kurzy jednak żałuję, że nie mamy kotła duo... pumpaluna, a jak wychodzi u Was cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja nie lubię przekombinowanych kominków, a Wasz jak trzeba:) Masz kocioł taki jaki ma mój szwagier i nie narzeka, pewnie musicie przywyknąć, opanować obsługę. I rzadziej będziesz miała wizyty kominiarza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 to jak już tu zajrzałyscie w trójeczkę, to powiedzcie swoje zdanie o płytkach Tubadzin Circle Stone (odcień jasny taki troche ecru, a ciemny wpada w khaki, sa raczej matowe) i Cerssanit Werbena brown+ white ( brown na podłodze, a white na ścianie, bez brązowych dekorów z białymi pnaczami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) U nas kominek będzie do codziennego palenia, wiec musze troche praktycznie pomyśleć Wczoraj przeglądaliśmy zdjęcia w necie i taki sam sie nam spodobał. Na dole musi być półka, ale myśle, że jakoś przeżyje. Ważne, ze bedzie w szarosci;) Edytowane 30 Stycznia 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 ardea - szkoda, ze nie wiedziałam, że w okolicy jest ten kociołek a palimy dopiero trzeci dzień, więc wszystko jest dla nas nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Tubadzin Circle Stone na zdjęciach wygląda dobrze, czyli szaro;) Werbenę wybrała moja siostra do swojej łazienki i wygląda ok, tylko jak dla mnie zbyt ciepła (dziwna jestem;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ewa, my zaczęliśmy palić przed świętami i na początku faktycznie trochę zabawy było, ale teraz już lepiej. Nawet ja piec czyściłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Pumpaluna, nie wydaje Ci się, że pellet jest mniej kaloryczny niż eko? Nie mam pojęcia, nie zagłębiałam się w ten temat mówiąc szczerze. Na pewno jest dużo czystszy i mniej kłopotliwy niż ekogroszek (chodzi o popiół). Nie znam nikogo kto zmienił eko na pelet ale za to znam kilku zadowolonych użytkowników peletu którzy przerzucili się na ten opał z drewna i oleju. Są zadowoleni zwłaszcza z różnicy cenowej. pumpaluna, a jak wychodzi u Was cenowo? za tonę płaciliśmy 800zł, braliśmy ze sprawdzonego źródła z drugiego końca kraju (duży transport dzielony na kilka osób) A czy wasz kominek kupiliście w sieci (a może na kratki.pl) czy gdzieś indziej? jeśli w sieci to podałabyś do niego link? Czy kominkarz wam robił czy wykonawca? No i jak było z przeliczaniem mocy? U nas jeden facio powiedział że jak to ma być tylko hobbystyczne to nie ma sensu na kw patrzeć więc z deka zgłupiałam Edytowane 30 Stycznia 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Circle to jeden z bardziej udanych produktów Tubądzina, są matowe i mają raczej chłodne kolory - dla mnie ok., nawet wiecej niż ok. Werbeną musiałam sobie wyszukać, bo nie znałam, tym bardziej nie widziałam na żywo, ale na fotkach wygląda dość szlachetnie. Pewnie boisz sie jak z łatwością sprzątania przy matowych płytkach? Jeśli mają gładką, a nie porowatą powierzchnie to nie ma problemu, wystarczy przetrzeć. Kocioł mają od kilku miesięcy, byliśmy na wizji lokalnej podczas załadunku i gładko szło, a piec pracuje jakoś ciszej niż inne, które oglądałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 to tablica z plytkami Circle stone - te podobaja się mężowi jedną łazienkę będziemy mieć w szarościach, a druga chciałam bardziej w stronę brązów, ale niezbyt ciemnych poza tym do małej łazienki pasują chyba lepiej płytki do 45cm niż 60cm ( chcemy kłaść poziomo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Nie mam pojęcia, nie zagłębiałam się w ten temat mówiąc szczerze. Na pewno jest dużo czystszy i mniej kłopotliwy niż ekogroszek (chodzi o popiół). Nie znam nikogo kto zmienił eko na pelet ale za to znam kilku zadowolonych użytkowników peletu którzy przerzucili się na ten opał z drewna i oleju. Są zadowoleni zwłaszcza z różnicy cenowej. Eko (węgiel) zawsze bedzie obsługowy przez co tańszy od innych. Przy dzisiejszych tendencjach do ułatwiania sobie życia na pewno groszek będzie wypierany, już teraz jest on dla napaleńców, którym popiół nie straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 U mnie na ścianie będą 30x60, ale z minimalna fugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Tubądzinowego ani circle ani werbeny nie widziałam na żywo. Zresztą ja te moje jedne to też w ciemno wzięłam, tylko z tej wystawki wachlarzowej je znam więc mam nadzieję że rozczarowania nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Eko (węgiel) zawsze bedzie obsługowy przez co tańszy od innych. Przy dzisiejszych tendencjach do ułatwiania sobie życia na pewno groszek będzie wypierany, już teraz jest on dla napaleńców, którym popiół nie straszny. Gdyby gaz nie był taki drogi ( w porównaniu z eko) pewnie też ułatwiłabym sobie życie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Gdyby gaz nie był taki drogi ( w porównaniu z eko) pewnie też ułatwiłabym sobie życie;) Ja sądzę, że my prędzej czy później zamontujemy PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Myśleliśmy nad PC, ale w naszym, przypadku (gdy budujemy na kredyt) się nie opłaca biorąc pod uwagę spłaty, eksploatację itp. Opłacałoby sie gdyby zapłacić za to gotówką. Myślę, ze ten typ ogrzewania jki mamy na kilka lat sie sprawdzi a potem faktycznie trzeba bedzie zainwestować troche kasy i przejsć na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 a to płytki Werbena white z delikatnym dekorem na ścianie a brazowe na podłodze, łazieneczka emi2000 bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 U mnie na ulicy nie ma gazu. Trzeba by kilkadziesiąt metrów rury najpierw dociągnąć. Zresztą w mojej okolicy wszyscy raczej z gazu rezygnują bo drogo wychodzi Ile teraz kosztuje tona ekogroszku? Ostatnio kolega męża psioczył że kupił mokry strasznie i tak jak kluadiusz pisał też miał problem z wodą która na kotłownię poszła. A właśnie, wy opał będziecie w kotłowni trzymać? U siostry na wsi spalił się dom z 3 domy od nich, strażacy powiedzieli że nic gorszego niż opał trzymany w kotłowni. My z racji zbyt małych wymiarów pomieszczenia a przez za duży piec będziemy worki w garażu trzymali. 3 tony weszły bez problemu ale więcej niż 4 to już kupić nie bardzo będzie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts