ewanz 30.01.2012 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 ja dzisiaj mówiłam męzowi, ze szkoda, ze nie zainwestowaliśmy od razu przy projektowaniu domu w pc a przecież rozmawiałam nawet z miejscowym specjalistą, tylko męza nie mogłam przekonać może kiedyś, gdy trzeba bedzie wymienić piec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 tona groszku ekoret kosztuje u nas 870zł, a na innym składzie jeszcze drożej a jak często uzupełniacie pellet w zasobniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ewa to jedyne dekory, jakie lubię, bo są takie subtelne i eleganckie. Pumpaluna, no częściowo w kotłowni będzie opał, a częściowo w gospodarczym z tyłu działki. To nie mieli czujników dymu w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ewa wstyd się przyznać ale nie mam pojęcia. Nasz wykonawca tego pilnuje. Na początku wiem że w dobę zeżarło prawie 2 worki (każdy po 25kg i z tego było właśnie popiołu jak z 2 papierosów). ps. jak możesz to cofnij się do moich kominkowych pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ardea a no Ci ludzie nie mieli. Właściwie to tylko mój jeden kuzyn taki czujnik posiada, nikt więcej go nie ma. My też daliśmy ciała i nie poprowadziliśmy go od razu przy instalacji alarmowej. Kupimy więc taki na baterie na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 pumpalunko - tu link do jednego z wielu forum o kominkach, z naciskiem na rodzaje http://forum.muratordom.pl/showthread.php?103203-kominek-a-czarna-szyba/page2ja mam kominek zwykły i tani, ale nie z kratekmoże żałuję, że wkład nie jest wypasiony za 3000zł z czystą szybą, ale to jedna z tych wielu decyzji, które trzeba było podjąć i do końca nie wiesz, jak zadecydować, bo przecież jesteś nowicjuszemw kominku palimy teraz deskami z budowy, więc nie dbamy o niego w jakis szczególny sposób a teraz wyłączam się, bo muszę jechać na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 I zrobić zdjęcie z dedykacją dla pumpaluny Widziałam ten wątek ale im więcej czytam tym mniej wiem Na wkład możemy przeznaczyć max 2,5tys. Trochę momentami żałuję że się na ten kominek naparliśmy, i komina drugiego by nie było (kilka tys taniej bo i wkład i cegła klinkierowa) i teraz nie trzeba by było kolejnych 8-10tys wpakować w jego zrobienie. Mądry polak po szkodzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Do ceny wypasionego wkładu to brakło Ci jednego 0;) żeby grzał i świecił to wystarczy, a wygląda ładnie i pewnie sprawia dużo radości:)Ja musiałam zainwestować w czystą szybę, bo u mnie same szyby;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ten cholerny kominek to mi sen z oczu spędza Chyba bym wolała wziąć z większą szybą i zrobić tak jak ma Ewa niż dwie nieduże, ech już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 My jak zawsze sobie trochę skomplikowaliśmy sprawę i taki jak by pasował jest tylko jeden model;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 My jak zawsze sobie trochę skomplikowaliśmy sprawę i taki jak by pasował jest tylko jeden model;) Czyli poszliście na łatwiznę, bo jak nie ma wyboru to nie ma problemu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Czyli poszliście na łatwiznę, bo jak nie ma wyboru to nie ma problemu;) Tylko kasy trzeba wiecej, bo "niepowtarzalny";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Tylko kasy trzeba wiecej, bo "niepowtarzalny";) To nie będzie Lechma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 No to jeśli tak to już wole mój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 To nie będzie Lechma? Lechma, Lechma;) Tylko, ze w naszym przypadku pasuje tylko jeden model Lechmy i żadna inna firma nie ma takiego, który by pasował. PS. No dobra jest jeszcze firma, ale wtedy oprócz tego kominka nic więcej w domu by nie było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Lechme robią u nas w Poznaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Zajrzałam do tej "naszej" lechmy... I już sama nie wiem czy chcę kominek z narożną szybą:/A własciwie to może chcę z boczną szybą ale niekoniecznie z Lechmy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 No i jak tam? Zmieniony węgiel? Czy ten sam? Jak tam kombinowanie z ustawieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.01.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 dmuchawa zmniejszona do 75%kupiliśmy 100kg groszku u P. i dosypalismy do zasobnika, w którym bylo jeszcze z 25kg poprzedniego groszku, więc efektów jeszcze nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts