pumpaluna 30.01.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Pewnie gdybyśmy mieli kominek, który miałby dogrzewać inne pokoje a nie był rekreacyjny to bym się zastanawiała nad wkładem. Jako że nasz jest czysto rekreacyjny to wygląda na to że postawimy na cenę. Na razie też przemyśliwuję czy na pewno chcę boczną szybę, te na które nas stać mają to szybkę wyjątkowo małą i w zależności jak się przyjrzę u Ewy będzie albo popierdułka z boczną albo jakiś z jedną ale większą szybką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 31.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jak tam piec po zmianie węgla i ustawień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.01.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Wegiel kupilismy od P. Spieki nadal są - ogień na palenisku szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 31.01.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jakbyście mieli wolną godzinkę to proponuję zmienić na 60% nawiew ewentualnie 50%. I wtedy poobserwować. To, że jest większy płomień oznacza pewnie, że EG jest bardzo kaloryczny i przy tych samych ustawieniach daje więcej ciepła. Tylko, że teraz to ciepło ucieka w komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 31.01.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A tak mniej budowlanie: http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,McDonalds-rosnie-w-sile,wid,14213374,wiadomosc.html Jadąc do Agaty będę mógł jej kupić sałatkę albo kurczak burgera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.01.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ok, będziemy zmniejszać nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 eee no to ja u siebie na KFC czekam a ty się McD cieszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 31.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 KFC i BK mamy już Czekamy na MCD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 31.01.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ok, będziemy zmniejszać nawiew. Ja dzisiaj u siebie przemnożyłem wszystko x2 bo ciągle dmuchawa chodzi, ale dobrze węgiel spala i ma trudność utrzymać okresloną temperaturę. A u was jak często załącza się dmuchawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 eee no to my McD od lat mamy ale brakuje KFC i BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 05.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Jakieś newsy z piecem? Lepiej spala? Gorzej? Widziałem jak grzaliście w kominku Bardzo ładnie ogień rozświetlał pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.02.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Hej piec pali dużo, ale czego się spodziewać po nieocieplonym budynku? kupilismy tone u P. spieki bez zmian, ale jak zawsze dopalone. Zaczynamy się zastanawiać, czy możliwe jest uzyskanie zawartości popielnika o fakturze i wyglądzie popiołu? Co do kominka, to jestesmy z niego bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 My kominek też już kupiliśmy. Ostatecznie tylko 10kw ale przecież to kaprys typowo rekreacyjny. Ech żebym ja wiedziała że ten mój kaprysik to ponad 10tys to bym z pewnością go odpuściła na etapie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.02.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 ja właśnie tyle wyliczyłam w kosztorysie, ale ostatecznie wyszedł nas trochę taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ale ja nie mówię o kominku jako wkładzie i obudowie tylko o całościowym koszcie z kominem (mamy systemowy), cegłą klinkierową plus wkład z obudową i robocizną sam wkład i przygwizdy z robocizną to jakieś 5tys będą pewnie kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.02.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 no jesli tak kompleksowo policzymy, to wyjdzie masakrycznie duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.02.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 U ciebie to jeszcze ma zastosowanie praktyczne, a u nas zwykły kaprys na takie rekreacyjne palenie do winka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.02.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 u Was też może być praktycznie = ciepło w salonie w chłodne jesienne lub zimowe wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ewa czy masz już zabudowane lukarny od środka??Bo jakoś w dzienniku nic nie widziałam albo przeoczyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.02.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Mam już w calości zabudowę poddasza, tylko nie wszędzie zaciągnięte.Zdjęcia są takie sobie, ale mogę coś podrzucić do dzienniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts