Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

W holu chciałabym szary gres - bardzo podoba mi się masto grys półpoler i wyczytuję forumowe opinie na na jego temat - podobno drze rajstopy i jest średnio łatwy w utrzymaniu. Zastanawiam się jednak, czy jest trudniej niż z polerem?

Kupiłam Masto Grys już po przeczytaniu tych opinii i zaraz po dostawie sprawdziłam czy faktycznie drze, zaciąga. I co? I nic! Nie zaciąga i nie drze:) Trochę się błyszczy, ale nie jak poler, co mi odpowiada. Maziaje są rożne na każdej płytce, ale mi to nie przeszkadza. Płytki mają fakturę, więc nie są gładkie jak lustro. Problem z czyszczeniem dotyczył głównie Bianco, bo ten jest faktycznie baaaardzo jasny (wiem, bo też kupiłam, ale na ścianę).

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, jeśli mogę poradzić to popatrzcie na ceny płytek u Strąkowskiego. Ma średnio o 20% lepsze niż w supermarketach budowlanych i w dodatku masz pewność, że pierwszy gatunek. Można się z nim ostro handlować. Schodzi prawie do ceny zakupu. Nie jest to tylko moja opinia. Koledzy również remontują mieszkania/domy i mi o tym przypomnieli.

niestety Klaudiusz, ja do zakupów u p. S. jakoś nie mam szczęścia, aby coś wynegocjować. Pytałam o grzejniki - żadna rewelacja, obsługa pana starszego żenująca - pewnie trafiam nie na te osoby, ale efekt jest taki, że robię tam zakupy tyko z konieczności.

Podobnie jak agalind zamawiam w sieci - od wielu lat i również ( na szczęście i oby tak dalej) bez problemów :)

Edytowane przez ewanz

W dolnej łazience będą jednak Elegant Natur

Podzieliłaś mój wybór :) A które wzięłaś na ściany? Bo my na ścianach mamy jasne i ten jaśniejszy dekor nad wanną i na podłogę szare. Szarości na ścianach w górnej łazience nie dawałam.

W holu chciałabym szary gres -(....) Ewentualnie w grę wchodziłby woodentic ochra - u Liwko prezentuje się całkiem nieźle :)

U nas na dole będzie właśnie woodentic ochra - wiatrołap, hall, kuchnia i dolna łazienka. Widziałam je w tym tygodniu w realu na większej powierzchni właśnie i baaaardzo mi się podobały. A mojego ślubnego przekonywałam fotami Liwko właśnie, bo nie był do końca pewien czy nie za drogie są te płytki ;)

Edytowane przez pumpaluna

Aha, Remek zamawial. A właściwie przedstawił Panu ze sklepu fakt, że dostanie w Internecie taniej. To od razu zmiękli i mu zamówili za taką cenę jaką on chciał. I to samo mój kolega. Zabrakło mu kilka płytek z Castoramy, pojechal do Strąkowskiego i dostał nie cenę 72zl/m2 tylko 59zł... Dla mnie to bardzo dużo.

Także polecam iść z wydrukiem z sieci w ręku.

P.S. A który Pan tak źle obsługuje? Czyżby tata mojej bylej wychowawczyni? ;) Chyba nie...

Edytowane przez klaudiuszozo