ewanz 12.02.2012 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 tak - bardzo miejscowego:) jest jeszcze trzech ... no i oczywiście Pani Archi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie wiedziałam, że zajmują się projektowaniem indywidualnym domów. Koleżanka szukała arch. i albo mówili, że tylko adaptacje, albo, ze tylko duże sprawy typu obiekty publiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Lukarna - oczywiście zabudowa facjatki (tak mówi mój archi) jest uzależniona od konstrukcji więźby, u ciebie może więc przebiegać zupelnie inaczej. wokół okna słup? nie kumam - tam jest pustak a nadproże jest z gotowych "elek" - zerknij do mojego dzienniczka - str.3 post 52 i 53, bo może ja mało fachowo to wyjasniam. Bardzo ci dziękuję, sama nie pomyślałam żeby w dzienniku szukać... Wszytsko juz wiem, chciałam pytać jak sa umieszczone krokwie w stosunku do okna - mamy bardzo podobnie, tylko u mnie jest mniej miejsca pomiędzy otworem okiennym a krokwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.02.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ardea, bo u mnie to taka większa adaptacja była - tylko że z przestawianiem scian i nowym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.02.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Tak czytam o tej ilości popiołu i się zastanawiam czy to normalne? Biorąc pod uwagę koszt wywozu śmieci to można po zimie zbankrutować no chyba, że.... brać go w reklamówkę, w trakcie spaceru robić w niej dziurkę i tak go gubić po drodze Ja zabroniłam mężowi wysypywać popiół na działce bo jakoś mam obawy jak potem trawka będzie rosła. Na razie pakujemy do wora i wyrzucamy do śmietnika w bloku tą trochę Ewa jaką elewację planujecie? Jaki styro (grubość, U, firma) i później jaki tynk? Kiedy planujecie się wprowadzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.02.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Popiołu jest od cholery - nie to co z kominka Sama się zastanawiam, co inni z nim robią styro nie wybrane ( kiedys wygooglałam szrą gendarkę, czy jakos tam), grubośc 15cm generalnie ogarnia mnie czasowa niechęć teraz kombinuję z kuchnia - dzisiaj był na pomiarze stolarz polecany przez Ardea ( mam nadzieje, ze to on, bo nikogo innego o tej profesji nie znalazłam na tej ulicy tak naprawdę to jestem już zmeczona ciągłym wyszukiwaniem, porównywaniem, wybieraniem etc. Chciałabym, żeby to juz było za mną ciągle problemy, wynikajace z braku konsekwencji lub odpowiednich decyzji podjętych we właściwym czasie teraz kwestia lodówki - mąż chciałby bardzo sbs ( ja bym sie tak nie upierała) ale mamy nie podkutą ścianę, i będzie wystawać min 15cm kiedy się przeprowadzimy? dobre pytanie... teraz myslę, ze może na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.02.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 styro nie wybrane ( kiedys wygooglałam szrą gendarkę, czy jakos tam), grubośc 15cm ( szarą czy grafitową..? ja kładłem u siebie grafitowy styropian Genderki Fasada Extra 032 też 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.02.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 no grafitową jak zawsze czujny jesteś ja wciąz przeliczam pieniadze i przerzucam z jednej "kupki" na drugą - za co zapłacić teraz a co mogę odłożyć na później; niestety nic nie tanieje, a wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.02.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 no grafitową jak zawsze czujny jesteś ja wciąz przeliczam pieniadze i przerzucam z jednej "kupki" na drugą - za co zapłacić teraz a co mogę odłożyć na później; niestety nic nie tanieje, a wręcz przeciwnie ja płaciłem za styro 145zł neto/m3 nie wiem po ile teraz stoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.02.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 ja płaciłem za styro 145zł neto/m3 nie wiem po ile teraz stoi... Ja również płaciłem 145, tyle że brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.02.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) u nas najtanszy grafitowy styro 15cm z u-0,034 kosztuje 168netto/m3, jakas firma na A, ganderka jeszcze drozszy :/ pewnie stanie na bialym z u 0,036 po 125'brutto/m3 bo na to nas bedzie stac. Edytowane 19 Lutego 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 19.02.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Przepraszam, tak spojrzałem na wasze ceny i skontrolowałem swoje na fakturze. 1m3 u mnie to koszt 154zł brutto za λ=0,032. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 19.02.2012 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Klaudiusz, to ja poproszę namiary na taki styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.02.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Przepraszam, tak spojrzałem na wasze ceny i skontrolowałem swoje na fakturze. 1m3 u mnie to koszt 154zł brutto za λ=0,032. A co to był za styropian..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 19.02.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Klaudiusz, to ja poproszę namiary na taki styro U Niewiarka, dał mi bardzo spory upust, bo brałem u niego cały dach i mi wisiał porządną przysługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 19.02.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 A co to był za styropian..? 12 cm grafit, 80% Albaterm i 20% Polstyru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.02.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 12 cm grafit, 80% Albaterm i 20% Polstyru. że tak powiem raczej mało znany, a poza tym strona www ich nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 19.02.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 że tak powiem raczej mało znany, a poza tym strona www ich nie działa... I co w związku z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 I co w związku z tym? nic, ważne, że się przykleił i nie odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.02.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Nie wiem czy Wam pisałam ale u mnie styro grafitowe, dalmatyńczyk czy pomarańczowa organika to tylko na zamówienie są. Zresztą gdzie się nie pytam to moje 15cm styro wszędzie traktują jak mega fanaberię nawet zwykłego białego. Ostatnio pan w największej i najbardziej polecanej lokalnej hurtowni nie mógł się doszukać w ich ofercie żadnego styro o niskim U bo same 12cm po 0,040 się sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts