Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lukarna - oczywiście zabudowa facjatki :) (tak mówi mój archi) jest uzależniona od konstrukcji więźby, u ciebie może więc przebiegać zupelnie inaczej.

wokół okna słup? nie kumam - tam jest pustak a nadproże jest z gotowych "elek" - zerknij do mojego dzienniczka - str.3 post 52 i 53, bo może ja mało fachowo to wyjasniam.

Bardzo ci dziękuję, sama nie pomyślałam żeby w dzienniku szukać...

Wszytsko juz wiem, chciałam pytać jak sa umieszczone krokwie w stosunku do okna - mamy bardzo podobnie, tylko u mnie jest mniej miejsca pomiędzy otworem okiennym a krokwią:(

Tak czytam o tej ilości popiołu i się zastanawiam czy to normalne? Biorąc pod uwagę koszt wywozu śmieci to można po zimie zbankrutować no chyba, że.... brać go w reklamówkę, w trakcie spaceru robić w niej dziurkę i tak go gubić po drodze ;) Ja zabroniłam mężowi wysypywać popiół na działce bo jakoś mam obawy jak potem trawka będzie rosła. Na razie pakujemy do wora i wyrzucamy do śmietnika w bloku tą trochę

Ewa jaką elewację planujecie? Jaki styro (grubość, U, firma) i później jaki tynk? Kiedy planujecie się wprowadzić??

Popiołu jest od cholery - nie to co z kominka :(

Sama się zastanawiam, co inni z nim robią

styro nie wybrane ( kiedys wygooglałam szrą gendarkę, czy jakos tam), grubośc 15cm

generalnie ogarnia mnie czasowa niechęć

teraz kombinuję z kuchnia - dzisiaj był na pomiarze stolarz polecany przez Ardea ( mam nadzieje, ze to on, bo nikogo innego o tej profesji nie znalazłam na tej ulicy ;)

tak naprawdę to jestem już zmeczona ciągłym wyszukiwaniem, porównywaniem, wybieraniem etc.

Chciałabym, żeby to juz było za mną

ciągle problemy, wynikajace z braku konsekwencji lub odpowiednich decyzji podjętych we właściwym czasie

teraz kwestia lodówki - mąż chciałby bardzo sbs ( ja bym sie tak nie upierała) ale mamy nie podkutą ścianę, i będzie wystawać min 15cm

kiedy się przeprowadzimy? dobre pytanie... teraz myslę, ze może na jesień :(

Nie wiem czy Wam pisałam ale u mnie styro grafitowe, dalmatyńczyk czy pomarańczowa organika to tylko na zamówienie są. Zresztą gdzie się nie pytam to moje 15cm styro wszędzie traktują jak mega fanaberię nawet zwykłego białego. Ostatnio pan w największej i najbardziej polecanej lokalnej hurtowni nie mógł się doszukać w ich ofercie żadnego styro o niskim U bo same 12cm po 0,040 się sprzedaje.