pumpaluna 20.02.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Będę z niecierpliwością czekała na foty. Już się mojego układania doczekać nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Fajnie macie, że już Wam się płytki układają:)my dopiero za tydzień zaczniemy płytkowac kotłownię (a to się nie liczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.02.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 kotłownia też się liczy my od niej zaczeliśmy, ale jest jeszcze nie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 My w kotłowni postanowiliśmy nie kłaść płytek na ścianie tylko ją pomalować, nawet farbą olejną (cięcie kosztów) a że kiedyś tam najwyżej płytki w gaciowym kolorze położymy i teraz już takiej opcji nie ma. Tyle mamy tam rurek, rureczek i zaworów że nie ma opcji żeby z płytkami podjechać. Jak się ociepli to trzeba będzie w jakiś weekend wałek i olejną nabyć i do roboty bo mimo że peletem palimy to i tak się trochę kurzy przy czyszczeniu popielnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.02.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 My w kotłowni postanowiliśmy nie kłaść płytek na ścianie tylko ją pomalować, nawet farbą olejną (cięcie kosztów) a że kiedyś tam najwyżej płytki w gaciowym kolorze położymy i teraz już takiej opcji nie ma. Tyle mamy tam rurek, rureczek i zaworów że nie ma opcji żeby z płytkami podjechać. Jak się ociepli to trzeba będzie w jakiś weekend wałek i olejną nabyć i do roboty bo mimo że peletem palimy to i tak się trochę kurzy przy czyszczeniu popielnika. ja też o tym myślę... całą jedną ścianę mam pokrytą rurkami, nie wiem jak tam płytkarz by doszedł, nie mówiąc o mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 U nas jeszcze rureczek za dużo nie ma, a kolorki wcale nie gaciowe tylko graficik + kremik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ewanz, co słychać na placu boju? Jak obsługa pieca? Poprawiło się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milady 12.03.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 czekam na fotki łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.04.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Cześć Ewanz:)Pokaż co się dzieje u Was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 coraz mniej mnie tutaj, bo FM to okropny pożeracz czasu - choć muszę przyznać, że całkiem przyjemny budowa zakończona, wykończeniówka się ślimaczy tak bardzo, że aż wstyd pokazać nieskończone prace Daliśmy wolną rękę wykonawcy i takie są efekty. Mimo że zimą uruchomiliśmy ogrzewanie i groch trochę uszczuplił naszą budowlaną kiesę, to w pracach wykończeniowych nie posunęliśmy się zbytnio do przodu. Niedługo inwestorzy zaczynający wiosenną wykończeniówkę dogonią nas i wyprzedzą. Coż - tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.04.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ewanz pokaż Chaberka, pokaż Chaberka:wiggle: Na pewno macie już sporo i duża satysfakcję, a wiadomo im bliżej przeprowadzki, tym cierpliwosc maleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Nie wklejam zdjęć, bo w zasadzie nie ma czym się pochwalić. Poza tym zdaję sobie sprawę z tego, że nie mieszczę się w forumowych standardach. Po prostu nie bardzo wpisuję się w najnowsze modowe opcje - u mnie jest raczej klasycznie - zachowawczo, czyli niezbyt modnie. Zresztą nigdy nie podążałam za najnowszymi trendami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.04.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) To samo napisałam w tym samym czasie o sobie, ale mnie mimo woli trochę trendów wyszło;)Ta moja lista to taka trochę prześmiewcza jest, wiec jeśli się nie łapiesz to dobrze Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.04.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ewa pokazuj co macie! A powiedz, osuszaliście jakoś dodatkowo mury czy tylko dogrzewanie piecem? Pamiętam, że też mieliście akcję z przemarzniętymi ścianami., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 z topowych FM mam w holu masto grys - jest cudny a w kuchni affron beige - ten teraz już ie tak bardzo mi się podoba. Teraz będziemy montować kuchnię ( niestety nie białą, choć u innych bardzo mi się podoba) w łazience dolnej są już płytki, ale nie ma armatury, generalnie ciągle coś się dociera na ścianach lub sufitach i to mnie wykańcza. Aha - mamy drzwi wejściowe, które nawet mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ta moja lista to taka trochę prześmiewcza jest, wiec jeśli się nie łapiesz to dobrze zauważyłam ale u mnie będzie trochę beżowo - brązowo - więc zdecydowanie passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 pumpaluna - ściany przemarzły, bo zbyt późno uruchomiliśmy ogrzewanie, od grudnia grzaliśmy już na ostro ale tak naprawdę dopiero w marcu ściany się osuszyły ( choć wligoć z pewnością jest jeszcze w murach) Oprócz grzejników nie stosowaliśmy dodatkowego nagrzewania. Niestety nie można było wykończać sufitów na pddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ewanz i co było problemem w kominie? Pokaż chociaż drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.04.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ewa my zdecydowaliśmy się na wypożyczenie osuszacza w sumie na 17dni, pierwsze dni jak chodził to ściągał po 40l wody na dobę, później już tylko trochę. Niby na dole nie przemarzło ale jak go przestawiliśmy to pierwszego dnia pełne wiadro wody było. Wstawiliśmy do domu taką zwykłą stację pogodową jak można kupić w biedronce i pokazywała w pochmurne,mokre dni nawet i 70% wilgotności. Ostetecznie na dzień dzisiejszy przy deszczowej pogodzie mamy ok 54% a jak osuszacz chodził to było tak 45% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 My jakoś nie pomyśleliśmy o osuszaczu i tak już chyba zostanie. W kwestii komina tydzień temu doszliśmy do porozumienia z dekarzem i w końcu zawitał do nas i przekonałam go do wymiany obróbki blacharskiej komina. Po ostatnich deszczach nic nie przeciekało, ale u nas musi padać z południowego - wschodu, żeby stwierdzić szczelność komina. Mimo wszystko, jestem zadowolona ( na razie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts