Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

Ja się wczoraj złapałam na miniaturkę, ale już nie zdążyłam nic napisać.

Rozumiem doskonale decyzję dziennikową, mam jednak nadzieję że stąd nie uciekniesz. Przecież musisz beton obejrzeć :p Po Twoich wpisach odnośnie tempa pana od montażu kuchni aż dzisiaj mojego zapytałam ile dni będzie mu trzeba na zamontowanie naszej, a on mocno się zdziwił że o dni pytam bo mówi że uwinie się w jeden dzień. Gorzej ze schodziarzem, jemu 3 dni potrzeba.

Na kiedy przewidujecie przeprowadzkę?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co już w ogóle macie zrobione na gotowo? Malujecie sami czy wejdzie ekipa? My w sumie mamy jeszcze klatkę schodową pomalować na kolor i wiatrołap od zera, ale to po wyjściu montażystów. Jutro jeszcze lecimy drugą warstwą koloru łazienki, tapetujemy i sprzątanie zaczynamy, żeby chociaż część gratów od poniedziałku móc wywozić. Edytowane przez pumpaluna

pumpaluna - poza gresem w holu i wiatrołapie, płytkami w dolnej łazience oraz kuchnią nie mamy innych wykończeń

ewerolka - co do dziennika, to miał to być tylko dziennik budowy - przecież nigdy nie wiadomo, kto będzie ogladał zdjęcia wnetrza Twojego domu...

realizacja wykończeniówki wywołuje bardzo dużo emocji, a ja nie jestem przecież architektem wnętrz

Najbardziej to ona ma się TOBIE i Twojej rodzinie podobać, a reszcie "kij w oko". Ja już wiem, że moi znajomi i rodzina w większości mocno skrytykują nasz wybór bo dół jest nowoczesny (góra już nie bo dzieci by mi się zapłakały) i na dodatek nikt nie podziela mojego nowego zamiłowania do minimalizmu (mam dość durnostojek i każdego wykorzystywanego centymetra w obecnym maleńkim mieszkaniu)

pumpaluna, mnie się podoba ale jesli ktoś jeszcze uważa, ze jest ok, to mnie to cieszy :)

co do rezygnacji z otwartych półek np. w kuchni, to już teraz zastanawiam się, gdzie będe trzymała jakze niezbędne solniczke i pieprzniczke - dla mnie powinny być zawsze pod ręką,

teraz mam w kuchni relingi, w nowym domu nie planowałam ich, chyba że sa jakieś montowane do spodu szafek wiszących

My mieliśmy wszystko na wierzchu i już serdecznie tego mam dość, w nowym postaram się pochować i wszystko potrzebne wrzucę do szafek i będę wyciągała przy gotowaniu. Papier jednak stanie na blacie. Jedyna rzecz która mi się w nowej kuchni nie podoba to miejsce za zlewem, tam w kącie dość dużo wyjdzie wolnego miejsca a ja nie będę miała ochoty nic za zlewem postawić i to trochę taka zmarnowana przestrzeń będzie.